“İlk maçım, benim için büyük bir gururdu”

“İlk maçım, benim için büyük bir gururdu”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (28) – MEHMET ÖZTÜRK

A+A-

“HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİM İÇİN MUTLUYDUM”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Küçük Kaymaklı’nın genç oyuncusu Mehmet Öztürk; “Her zaman bir hayalim vardı, o da A takımda forma giymekti. O formayı ilk giydiğim gün, sahada olduğum dakikalar benim için inanılmaz duygu dolu anlardı. Hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluydum. A takımda ailemin tribünden beni izlemesi bile benim için çok büyük bir gururdu”

 

“ÇOK FAZLA ÇALIŞMAK GEREK” … “Başarılı olabilmek için çok fazla çalışmak gerek… Buralara gelmek için nasıl geldiğini ve neler yaptığını unutmamak lazım. Tabii ki düzenli beslenme, uyku gibi şeylerin düzgün şekilde olması da her zaman başarıyı getireceğine inanıyorum.”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Küçük Kaymaklı’nın genç oyuncusu Mehmet Öztürk…  Şu anda 19 yaşında olan Öztürk, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

“Hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluydum”

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

Her zaman bir hayalim vardı, o da A takımda forma giymekti. O formayı ilk giydiğim gün, sahada olduğum dakikalar benim için inanılmaz duygu dolu anlardı. Gönyeli maçında başladım oynamaya. Elimden gelenin fazlasını vermeye çalıştım. Saha içinde yüksek bir heyecanım vardı. Gerek kardeşlerim, gerekse abilerim, o heyecanımı kırdılar. Hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluydum. A takımda ailemin tribünden beni izlemesi bile benim için çok büyük bir gururdu. Başardığımı hissetmek bana çok ayrı bir heyecan, mutluluk ve güç kazandırdı.

 

Şu anda hem dünyada, hem de ülkemizde zor bir süreç yaşanıyor. Bu süreç hakkında neler söylersiniz?

Çok zor bir süreç geçiriyoruz ve bu süreç bütün hayatımıza yansıyor. Kimse dışarıya çıkamıyor, futbolda antrenmanlarımızı yapamıyoruz, aile olarak herkesten uzak herkes ama bunu atlatacağımıza inanıyorum. Bu süreci atlatmak için evde kalmamız lazım. Bu yüzden evde kalıp güvende oluyorum.

 

Ligler durmadan önce Baf Ülkü Yurdu'na karşı mağlup olmuştunuz. Şu anda gelecekle ilgili bir belirsizlik var… Sürecin bitmesi bekleniyor. 22’nci haftaya kadar sizin için nasıl bir sezon geçti?

Evet, Baf Ülkü Yurdu maçında mağlup olmuştuk. İstediğimiz oyunu gösteremedik ama yine de oyun üstünlüğü bizden yanaydı diye düşünüyorum. Çok güzel bir sezon benim için, çünkü A takımda ilk yılım. Benim için bu çok gurur verici… Bu yaşta A takımda Küçük Kaymaklı gibi büyük bir camiada forma hakkına sahip olmak. Dediğim gibi güzel bir sezon, bu sezonda çok önemli maçlar da aldık. Kıl payı giden maçlarımız da oldu ama bu oyunun adı futbol,  her şey olabilir sonuçta.

 

Bireysel olarak gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Şu an için en büyük hedefim ülkemizin milli formasını giymek. Allahın izniyle bu gururu da tadacağımı düşünüyorum. Bunun yanında en üst düzey bir yerde futboluma devam ettirmek istiyorum.

 

Size göre ülkemiz futbolunun en büyük sorunu veya eksikliği nedir?

Mesela ikinci devre Düzkaya maçımızda kadromuzda fazladan 21 yaş altı bir oyuncu vardı ve biz o maçı 2-0 geriden gelerek kazanmıştık. Ama fazladan 21 yaş altı oyuncu olduğu için bizim puanımızı silmişlerdi. Bence bu futbol için çok yanlış. Biz, futbolun en güzel yanını yaptık ama bize yapılan bu puan silinmesi çok büyük yanlıştı ve o kural bence çok yanlış. Bence bu ülke gençlerin fazla şans bulması futbolumuz için çok büyük gururdur.

 

“Profesyonel olmamız için ambargoların kalkması gerek”

Peki ambargolar... Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargoların bence kaldırılması lazım... Bizler de dışa açılmalıyız. Çünkü diğer ülkeler bizden çok daha üstün ve onlardan öğrenecek daha çok şeyimiz var. Gelişimimiz için ve profesyonel olmamız için ambargoların kalkması gerek.

 

“Çok fazla çalışmalıyız”

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Çok fazla çalışmak gerek… Buralara gelmek için nasıl geldiğini ve neler yaptığını unutmamak lazım. Tabii ki düzenli beslenme, uyku gibi şeylerin düzgün şekilde olması da her zaman başarıyı getireceğine inanıyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Beni buralara getiren Cemre Yıldızev hocama, bana forma hakkını veren Emre Perçinci hocama, Küçük Kaymaklı camiasına ve biz genç oyunculara bu fırsatı veren sizlere bütün içtenliğimle teşekkürlerimi sunarım.


A takıma bu sezon yükseldi

Mehmet Yıldız, 2001 doğumlu ve şuan 19 yaşında… Küçük Kaymaklı’nın altyapısından yetişen genç oyuncu,  A takımda forma şansı bulmaya bu sezon başladı. Öztürk, genç yaşına rağmen A takım formasını devamlı olarak terletiyor.

img_4177.jpg

Bu haber toplam 5181 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.