“İki kupa da hak ettiği yere geldi”

“İki kupa da hak ettiği yere geldi”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (2) – NEVZAT DURAN

A+A-

K-Pet Süper Lig’de son şampiyon Mağusa Türk Gücü’nün genç oyuncusu Nevzat Duran, ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu oldu. Oyuncu, genç yaşına rağmen hem şu ana kadar yaşadığı anılarını, hem de gelecekteki hedeflerinden bahsetti

 

Nevzat Duran; “Benim için her zaman kazandığımız bu şampiyonluğun yeri ayrı olacak. Sezon sonunda 2 kupa da hak ettiği yere geldi.”

 

Nevzat Duran; “Sezona iyi başlayamadık. Şimdiki hedefimiz önümüzdeki 3 maçı kazanıp devamını getirmek. Bunu yapabilecek güçte olduğumuzu da biliyoruz. Takımdaki oyuncuları baktığımızda gözlerinde şampiyonluk inancını görebiliyoruz.”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor. Gençler, A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

img_9210-001.jpg

Bu haftaki konuğumuz Mağusa Türk Gücü’nün 21 yaşındaki oyuncusu Nevzat Duran. Duran, geçtiğimiz sezon bu genç yaşına rağmen hem lig şampiyonluğu, hem de kupa sevinci yaşama fırsatı buldu. Genç oyuncu, hem yaşadığı anıları, hem de ilerleyen zamanlardaki hedeflerini anlattı.

 

İlk A takım maçınız… Sizin için nasıl bir duyguydu?

İlk A takım deneyimimde 15 yaşındaydım. Dipkarpaz takımında Gaziköy’e karşı oynamıştım. Köyümün A takımında oynamak hayalimdi. Oldukça heyecanlıydım. Daha sonra Mağusa Türk Gücü’ne transfer olmuştum. Mağusa Türk Gücü’ndeki ilk A takım deneyimim ise 3 yıl önceki Dumlupınar mücadelesi oldu. O maçı 1-0 kazanmıştık. O maçta özellikle taraftar sayısı çok fazlaydı. MTG’de futbol oynamanın ayrıcalık olduğunu o an anlamıştım.

 

Küçük yaşınıza rağmen MTG'de hem şampiyonluk hem kupa kazanma sevinci yaşadınız. Geçen sezon sizin için nasıl geçti?

Bu yaşımda MTG’de kupalar kazanmak çok güzeldi. Takım olarak inandık kazanacağımızdan emindik. Çok zor günler geçirdik ancak, takımda tepeden tırnağa herkes mutlu sona ulaşacağımıza inanmıştı. Kendi açımdan çok güzel bir duyguydu. Benim için kazandığımız her zaman bu şampiyonluğun yeri ayrı olacak. Sezon sonunda 2 kupa da hak ettiği yere geldi.

 

Bu sezon Süper Kupa dahil olmak üzere ilk iki hafta itibariyle sezona iyi başlayamadınız. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nedir?

Süper Kupa’da adaptasyon sorunu yaşayan oyuncularımız vardı diye düşünüyorum. Ona rağmen bir çok gol pozisyonu kaçırdık şanssızlık çok oldu diyebilirim. Evet, bu sezona iyi başlayamadık. Geçen sezonun ilk 5 haftasında 3 galibiyet, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet almıştık. Şimdiki hedefimiz önümüzdeki 3 maçı kazanıp devamını getirmek. Bunu yapabilecek güçte olduğumuzu da biliyoruz. Takımdaki oyuncuları baktığımızda gözlerinde şampiyonluk inancını görebiliyoruz.

 

Şampiyonluk yaşadınız ve vitrin oyunculardan biriydiniz. Yaz transfer döneminde herhangi bir transfer teklifi aldınız mı?

Yaz transfer döneminde teklif aldım ancak Mağusa Türk Gücü’ndeki aile ve kardeşlik ortamından uzaklaşmamak için değerlendirmek istemedim.

 

Hocanız Ali Oraloğlu hakkında neler söylemek istersiniz?

Çalıştığım en iyi hocaların başında geliyor. Bana çok şey öğretti ve çok şey kattı. Gerçek MTG’li olduğundan dolayı benim gibi diğer futbolculara da MTG sevdasını ve MTG’nin ayrıcalığını bize çok iyi aşıladı. Şampiyonluklara inanmamızda payı çok fazla.

 

İlerleyen süreçteki hedefleriniz nelerdir?

MTG’de kalıcı olmak adımdan söz ettirmek en büyük hedefimdir. Futbolu bıraktığımda ilerleyen zamanlarda Galliga, kaleci Mustafa gibi isimlerin adı şuan anıldığı gibi adımın anılmasını istiyorum.

 

Şu anda 21 yaşındasınız ve sizden daha küçük futbolculara neler söylemek istersiniz?

Ben, Mehmet Erol ve kendini kanıtlayan diğer genç oyunculardan gördükleri gibi çalışmaya devam etmelerini, ellerine gelen fırsatı iyi değerlendirmelerini öneririm. Gelecek bizim yani gençlerindir.

Nevzat Duran, Dipkarpaz ve Mağusa Türk Gücü takımları olmak üzere A takım bazında şu ana kadar 126 maça çıktı ve 4 gol kaydetti. A2 Lig’lerinde kendini kanıtlayan genç oyuncu, U15 ve U21 Ligleri’nde çıktığı 91 maçta ise 57 gol kaydetti.

img_9257.jpg

Bu haber toplam 1845 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.