“Hedeflerime ulaşacağıma dair hiçbir zaman umudumu kaybetmeyeceğim”

“Hedeflerime ulaşacağıma dair hiçbir zaman umudumu kaybetmeyeceğim”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (104) – HAMİT İNANDIM

A+A-

“İLK HEDEFİM TAKIMIMA KATKI KOYMAK”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Hamit İnandım; “İlk hedefim kulübüme şampiyonluk yolunda katkı koymak. Bunun dışında herkes gibi benim de hedefim yurtdışında oynamak ve ülkemi temsil etmek. Bunun için çok sıkı çalışıp yaşantıma dikkat ediyorum. Hedeflerime ulaşacağıma dair hiçbir zaman umudumu kaybetmeyeceğim. Bunun için çalışacağım.”

 

“GENÇLER KENDİLERİNİ KANITLAYAMIYORDU”… Hamit İnandım; “Kuralların değişmesi çok güzel oldu bizim için. Çünkü gençler yeterli süreleri alamıyordu ve gelişemiyordu. Kendilerini insanlara kanıtlayamıyordu. İstediğiniz kadar antrenman yapın, tecrübe edinmedikten ve maç kondisyonu olmadıktan sonra verim veremezsiniz ve kendinizi kanıtlayamazsınız”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Doğan Türk Birliği’nin genç oyuncusu Hamit İnandım… Şu anda 20 yaşında olan İnandım, futbolda şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

Benim ilk A takım maçım Lefke deplasmanıydı. İlk kez oynayacağım için hem çok heyecanlıydım, hem de biraz korkuyordum. Soyunma odasının efsane ortamı, takımın arkadaşlarımın sahiplenmesi ve hocalarımın bana güveni sayesinde sahaya çıktığımda kendime son derece güvenerek oynamıştım. Çok güzel bir maç olduydu benim için… Unutulmaz bir gündü diyebilirim.

 

“Hepimiz, sezon sonu şampiyonluk kupasını kaldıracağımıza inanıyoruz"

6’ncı haftayı geride bıraktık, takımınızın performansı bu 6 haftalık bölümde size göre nasıldı? Sezonun geneli hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Şu ana kadar istediğimiz sonuçları alamadık. İyi oynasak da kazanamadık. Bazı şeyler istediğimiz gibi gitmedi ama kadromuzda çok kaliteli ve bu adada herkese yeteneğini kanıtlamış futbolcular var her ne olursa olsun A’dan Z’ye takımdaki herkes şampiyonluğa inanmış durumda. Kötü sonuçlar bizi yıpratsa da bunu yıkacağız. Sezon sonunda şampiyonluk kupasının bizim elimizde kalkacağına hepimiz yürekten inanmış durumdayız.

 

Genel anlamda ligin gidişatı hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Herkesin de düşündüğü gibi kağıt üzerinde en önde biz görünüyorduk ama talihsiz sakatlıklar yaşadık, istediklerimizi sahaya yansıtamadık. Kendimizi düzeltip yola çok iyi bir şekilde devam edeceğiz. Bizim dışımızda diğer takımlardan Cihangir’in çok iyi gittiğini söyleyebilirim. Sezon başında da çok diri bir görüntü vermişlerdi. Dumlupınar çok iyi bir takım. Ağılık olarak gençlerden oluşması ayrı güzel. Bir şey. Yenicami’nin hayal kırıklığı yarattığını düşünüyorum. Sezon sonu mutlu sona bizim ulaşacağımızı düşünüyorum.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

İlk hedefim kulübüme şampiyonluk yolunda katkı koymak. Bunun dışında herkes gibi benim de hedefim yurtdışında oynamak ve ülkemi temsil etmek. Bunun için çok sıkı çalışıp yaşantıma dikkat ediyorum. Hedeflerime ulaşacağıma dair hiçbir zaman umudumu kaybetmeyeceğim. Bunun için çalışacağım.

 

“Sokaklarda akşama kadar futbol oynardım…”

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim çocukluk aşkım. Küçüklüğümden beri sokaklarda akşama kadar sadece futbol oynardım ve eve girmezdim. Futbol olmasa (-ki bunu pandemi döneminde gördük) hayatımın düzeni bozuluyor.  Futbol stres atmanın ve keyif almanın en iyi yolu…

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu çok güzel oldu bizim için. Çünkü gençler yeterli süreleri alamıyordu ve gelişemiyordu. Kendilerini insanlara kanıtlayamıyordu. İstediğiniz kadar antrenman yapın, tecrübe edinmedikten ve maç kondisyonu olmadıktan sonra verim veremezsiniz ve kendinizi kanıtlayamazsınız. Kendimizi kanıtlayabilmek adına bu kuralın getirilmesini çok olumlu karşılıyorum.

 

“Çalışmazsanız, yeteneğiniz zamanla kaybolur gider…”

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmak için gereken şeyler çok bariz. Kendini futbola adamak ve çalışmak bunun en iyi yolu. Kendinizi hedefinize göre ne kadar çok adarsanız, ne kadar çok diğer şeylerden fedakârlık yapıp odaklanırsanız o kadar başarılı olursunuz. Evet, yetenek çok önemli ama çalışmazsanız yeteneğiniz zamanla yok olur gider. Sonra geçmiş yıllara bakıp “Keşke çalışsaydım, keşke kendimi işime adasaydım” dersiniz ama geç olur.

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorunu bence tesislerdir. Her takımın kendine ait antrenman ve maç sahası olsa futbolun kalitesini bir tık ileriye götürebiliriz. Zeminlerimizin de düzelmesi gerekiyor.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Takımımdaki abilerimin hepsi birbirinden yetenekli futbolcular ama benim örnek aldığım isimler Çağrı Kıral ve Tansel Ekingen’dir. İkisi de birbirinden başarılı, profesyonel ve pozitif insanlardır. Çok profesyonel yaşıyorlar, yaptıkları işe saygı duyuyorlar. Takımı sürekli, motive ediyorlar. Benimle sürekli konuşup artı yönlerimi ve eksi yönlerimi söylüyorlar. Hem karakter, hem futbolculuk olarak çok iyi insanlar kendime idol olarak onları görüyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Fikirlerimi ve hislerimi sunmama fırsat verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. OYNA DOĞAN…


A takımdaki ilk golünü attı

Doğan Türk Birliği’nin altyapısından yetişen ve bu sezon A takım seviyesine yükselen 20 yaşındaki Hamit İnandım, A takım seviyesindeki ilk golünü de attı. Genç oyuncu, geçtiğimiz hafta Baf Ülkü Yurdu maçında takımının 3’üncü golünü kaydetmişti. Genç futbolcu, ilk etapta takımına bu sezonun genelinde katkı vermek istiyor.

Bu haber toplam 1560 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.