“Hedefim Türkiye’de oynayıp, ailemi gururlandırmak”

“Hedefim Türkiye’de oynayıp, ailemi gururlandırmak”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (58) – ŞÜKRÜ ERDOĞAN

A+A-

“PROFESYONEL OLARAK OYNAMAYI ÇOK İSTİYORUM”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Şükrü Erdoğan; “Benim bireysel olarak hedefim Türkiye’ye gidip kendimi ve ailemi en iyi şekilde gururlandırmaktır. Bu hedef peşinde koşuyorum ve bir gün olacağına inanıyorum. Profesyonel olarak oynamayı çok istiyorum.”

 

“YETENEKLİ OYUNCULAR VAR AMA”… Şükrü Erdoğan; “Baktığınızda adada Türkiye’deki oyuncularla aynı yetenekte hatta daha iyi olanlar da var ama ambargolar yüzünden ne yazık ki kendilerini gösteremiyorlar.”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekibi Esentepe’nin genç oyuncularından Şükrü Erdoğan…  Şu anda 18 yaşında olan Erdoğan, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri yayınlanan YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Doğan Türk Birliği maçıydı. Hafta başından beri kadroda olacağımı biliyordum fakat oynayacağımı bilmiyordum. O maçta ilk kez ilk 11’de başlama fırsatı buldum. Maçtan önce adeta dizlerimin bağı çözülmüştü ve çok heyecanlıydım ama buna rağmen maçı 3-2 kazandık ve maç sonunda çok mutlu olmuştum.

 

Yeni sezonun başlaması için çalışmalar sürüyor. Bir taraftan da salgın gerçeği var. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Yeni sezonda her futbolcunun istediği gibi benim de tek temennim futbolun başlaması ve oynanmasıdır. Evet, bu dönemde zor fakat bütün dünyada oynanırken bizim de başlamamızda bir sakınca yoktur bence. Bu yıl oynanmazsa bütün ada futbolunu en az 2 yıl geriye gidecek. Çünkü futbol hem fiziksel, hem de mental olarak oynanan bir oyundur. Bu yüzden başlaması gerekir.

 

“Hedefimiz Süper Lig’dir”

 

Yeni sezonun başlaması halinde yeni sezon hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Takım olarak bu sene başlamadan çok iyi kenetlendik. 1.ligde iyi takımların olduğunun da farkındayız ama bizim hedefimiz her zaman Süper Lig olmuştur. Bu senede Süper Lig’in peşinden koşacağız. Eğer ligler açılır da oynanırsa, bizim hedefimiz Süper Lig’dir.

 

sukru-erdogan-buyul.jpg

 

“Hedefim Türkiye’de oynayıp, ailemi gururlandırmak”

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Benim bireysel olarak hedefim Türkiye’ye gidip kendimi ve ailemi en iyi şekilde gururlandırmaktır. Bu hedef peşinde koşuyorum ve bir gün olacağına inanıyorum. Profesyonel olarak oynamayı çok istiyorum.  Zor olduğunu bilsem de bunun için çabalıyorum.

 

Bildiğiniz gibi 21 yaş altı kuralı bu sezon 5 oldu. Genç bir futbolcu olarak bu konu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Bu konuda biraz egoistlik olabilir ama Esentepe’de bildiğiniz kadarıyla çok fazla alt yapıdan gelen genç futbolcular var.  Bu konuda kendimizi avantajlı görmekle birlikte, her genç futbolcu için büyük bir avantaj olarak görüyorum.

 

“Çok çalışarak belli bir yere gelebiliriz”

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı öncelikle çok çalışmak ve özel hayata dikkat etmektir. Vücudumuza ne kadar iyi bakarsak, oda bize o kadar iyi verim verir. Ne kadar yetenekli ya da iyi olursak olalım çok çalışarak belli bir yere gelebiliriz.

 

“Daha yetenekli oyuncular var ama…”

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolundaki en büyük problem dışarı oyuncu pazarlayamıyoruz ve kimse bizi tanımıyor. Baktığınızda adada Türkiye’deki oyuncularla aynı yetenekte hatta daha iyi olanlar da var ama ambargolar yüzünden ne yazık ki kendilerini gösteremiyorlar.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Benim idol olarak aldığım iki isim var. Birincisi teknik kapasitesi yüksek olan Dinopeter Jude, ikincisi ise gücüyle bitiriciliğiyle golcü oyuncu John Ebuka…

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Biz gençlere değer verip bu röportajı yaptığınız için teşekkür ederim. Umarım, Futbol bir an önce başlar ve adadaki heyecan tekrar yaşanır.

 


 

A takımın değişmez oyuncusu oldu

Esentepe’nin alt yapısından yetişip A takıma kadar yükselen oyunculardan biri olan Şükrü Erdoğan, ilk A takım deneyimini geçmiş sezonlarda yaşamıştı. Geçen sezon hep A takımda forma giyen genç oyuncu, genç yaşına rağmen katkılarıyla dikkat çekti. Erdoğan, geçtiğimiz sezon toplamda 8 golle takımına katkı sağladı.

Bu haber toplam 10702 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.