“Hayalleri olan gençler daha fazla şans yakalıyor”

“Hayalleri olan gençler daha fazla şans yakalıyor”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (111) – BURAK ALSAN

A+A-

“GENÇLERE VERİLEN DEĞER ARTTI”… ‘Geleceğin Kramponları yazı dizisinin bu haftaki konuğu Burak Alsan; “Şu andaki kural gençlerin gelişimi için çok yararlı ve ada futbolunun gençleşmesi için çok önemli bir kural. Gençlere verilen değer daha da artmış durumda”

 

“İŞİMİZE MESLEK GÖZÜYLE BAKMIYORUZ”… Burak Alsan; “En büyük sorun amatör olmak bence… Kıbrıs Türk futbolu olarak sürekli yerimizde saymamız ve kendimizi geliştiremememiz. Yeterli kaynak ve destek mi yok, yoksa yetersiz ilgiden kaynaklı mı bilmiyorum ama insanlar futbola meslek gözüyle bakmıyor”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Miracle Değirmenlik’in gelecek vadeden oyuncularından Burak Alsan…  Şu anda 21 yaşında olan Alsan, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

A takım serüvenim 2017-2018 sezonunun ikinci devresinden itibaren başladı. İlk formasını giydiğim maç ise kendi evimizde Doğancı ile oynadığımız maçtı. Oyuna sonradan dahil olmuştum, sanki Şampiyonlar Ligi maçına çıkacak gibi heyecanlı ve bir o kadar da istekliydim. Çünkü futbolumu bir üst seviyeye taşımak için çok önemliydi. Her zaman forma şansı yakalamak istemiştim. Bu fırsat elime geçmişti ve bu şansı değerlendirerek kendime ilerde daha fazla forma şansı yakalamak için ilk adımımı atmıştım.

 

İlk devreyi geride bırakmak üzereyiz, takımınızın performansı size göre nasıldı? Sezonun geneli hakkında ne söyleyebilirsiniz?

İlk devrede takımın performansı kadronun geniş olmaması sebebiyle zaman zaman düşse de, iyi bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum. Çok fazla kritik maça çıktık ve bu şansları değerlendiremedik belki de değerlendirebilseydik puan cetvelinde çok daha üstlerde olabilirdik. Sezonun geneli hakkında ise devre arasında takımdan ayrılan oyuncularımız olduğu gibi takviyelerde oldu ve yine bir üst lige çıkma parolasıyla ikinci devreye hazırlanıyoruz umarım bunu başarabiliriz.

 

“Kıyasıya bir rekabet var”

Genel anlamda ligin gidişatı hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Şu anda ligde çok fazla bir üst lige çıkmayı hedefleyen takım ve kıyasıya bir rekabet var. Puanlar birbirine çok yakın. Orta sıralardaki takımlar bile elinden gelen performansı sergileyip üstlerde kendine yer bulmaya çalışıyor ve ne olacağı hiç belli olmayan her maçı dişe diş geçen haftalık performansa dayalı sürprizlerle dolu bir ligdeyiz.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedefim ise adı adada sıkça dile getirilen çalışkan, başarılı ve en önemlisi karakterli bir futbolcu olup Süper Lig’de büyük bir camiada mücadelede etmek. Eğer gerekli imkânlar sağlanırsa da daha çok çalışarak Türkiye’de profesyonel olarak futbol hayatımı sürdürmek istiyorum.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol, benim için bir hobiden daha çok mesleğim ve hayatım olarak görüyorum. İzlemekten de oynamaktan da keyif aldığım benliğime uyuşturduğum beni ben yapan bir spor…

 

“Gençlere verilen değer arttı”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Aslında bu gençlerin gelişimi için çok yararlı ve ada futbolunun gençleşmesi için çok önemli bir kural. Gençlere verilen değer daha da artmış durumda. Hayalleri olan gençler için daha fazla şans yakalama fırsatı sağlıyor. Fakat benim gibi gençlere önerim rehavete kapılmayıp kendi başarımız için daha çok çalışmak.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Çok çalışmak ve her zaman üstüne koyarak bir üst seviyeyi hedeflemek...

 

“İşimizi meslek olarak görmüyoruz”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Amatör olmak bence… Kıbrıs Türk futbolu olarak sürekli yerimizde saymamız ve kendimizi geliştiremememiz. Yeterli kaynak ve destek mi yok, yoksa yetersiz ilgiden kaynaklı mı bilmiyorum ama insanlar futbola meslek gözüyle bakmıyor. Bu iş daha çok ekstra iş olarak görülüyor bu yüzden kulüpler de, hocalar da oyuncular da profesyonelleşemiyor. Daha çok adamızın kafa yapısından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Adımdan daha çok söz ettirmek istiyorum ve bunun için çabalıyorum umarım bunu başarırım ve hedeflerime teker teker ulaşırım. Sizlere de bu röportaj için çok teşekkür ediyorum.


Kısa sürede A takım seviyesine yükseldi

Futbola Değirmenlik takımının altyapısında başlayan Burak Alsan, kısa süre önce A takım seviyesine kadar yükseldi. 21 yaşındaki oyuncu gelecekte adından söz ettirmek, imkânları olması durumunda da kariyerini Türkiye’de devam ettirmek istiyor. 

Bu haber toplam 1244 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.