“Güneyde gençlere daha fazla değer veriliyor”

“Güneyde gençlere daha fazla değer veriliyor”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (99) – MUSTAFA HASDAĞ

A+A-

“GÜNEYDE FUTBOLCULARA DAHA FAZLA İLGİ VAR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mustafa Hasdağ; “Güney Kıbrıs’ın antrenman sistemi, futbolculara ilgi ve gençlere değer verme en fazla gözlemlediğim farklar olmuştur. Ben de bu yüzden gençlere önem veren kulübe transfer olmak istedim”

 

“HEDEFİM ZİRVEDE YER ALMAK”… Kıbrıs’ın güneyinde Xylotymbou takımında oynayan Mustafa Hasdağ; “Hedefim zirvede olmaktır. Bunun için yılmadan çalışacağım. Bu yıl Güney Kıbrıs 2’nci liginde mücadele edeceğim ve iyi performans göstermek isterim. Geleceğim için önemli bir adım olacak”

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Kıbrıs’ın güneyinde futbol oynayan ve Güney Kıbrıs 2. Lig ekiplerinden Xylotymbou takımına yeni transfer olan Kıbrıslı Türk oyuncu Mustafa Hasdağ... Şu anda 16 yaşında olan Hasdağ, geleceği hakkındaki hedeflerini ve futbolda Kıbrıs’ın kuzeyi ve güneyi arasındaki her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

Şu anda A takım seviyesine henüz gelmediniz. Bunun için neler yapıyorsunuz?

A takımla antrenman yaptım, ayrıca maça da çıktım. Fakat U17 ligimiz 3 Ekim’de başlayacak. Bu nedenle U17 takımında oynayacağım. Hedefim A takımda zaman zaman süre almak. Performansımı artırmak için ekstra antrenmanlar yapmaya özen gösteriyorum ve maçlarda etkili performans göstermeye çalışıyorum.

 

Güneydeki futbol hayatınız nasıl başladı?

Kuzeyde oynadığım takımla sorunlarım oluştu bu yüzden abim sayesinde güneyde futbol oynamaya karar verdim. 2019 yılının sonralarına doğru Olympiacos Academy’e başladım o zamandan itibaren Güney Kıbrıs’ta oynuyorum.

mustafa-hasdag-2.jpg

 

Her iki tarafta da oynama şansınız oldu. Kıbrıs’ın kuzeyi ile güneyi arasındaki futboldaki farklar nelerdir?

Güney Kıbrıs’ın antrenman sistemi, futbolculara ilgi ve gençlere değer verme en fazla gözlemlediğim farklar olmuştur.

 

 

Geleceğiniz hakkında hedefleriniz nelerdir?

Hedefim zirvede olmaktır. Bunun için yılmadan çalışacağım. Bu yıl Güney Kıbrıs 2’nci liginde mücadele edeceğim ve iyi performans göstermek isterim geleceğim için önemli bir adım olacak.

 

Biraz takımından bahseder misiniz?

Oynamakta olduğum takım Güney Kıbrıs 2. Ligi’nde mücadele ediyor. Gençlere önem veren kulüpte ve Larnaka temsil eden kulüpler arasındadır.  Bu kulübü seçtim çünkü okul ve ulaşım yönünden en iyi seçimimdi.

 

Pandemiyle birlikte genç oyuncular tüm dünyada daha gazla şans bulmaya başladı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dünyadaki futbolsuz dönemi geride bıraktık yavaş yavaş normalleşme sürecine girdik. Biz gençler olarak üstümüze düşen görevler daha fazla çalışmak ve sabırlı olmaktır. Her geçen yıl gençlerin öneminin artacağını düşünüyorum.

mustafa-hasdag.jpg

 

Kuzeydeki futbolda en büyük sorun nedir?

Gençlere önem en büyük sorundur. Benim görüşüm kuzeydeki futbolun birden fazla sorunu vardır. Sporcularla iletişim, antrenman kalitesi ve futbol bilgisi tartışılabilecek sorunlardandır.

 

Sizce göre başarıları olmanın sırrı nedir?

İnanmak ve çalışmak başarıyı getireceğine inanıyorum.

 

Sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu röportaj için sizlere çok teşekkür ediyorum.

 


 

Güneyde Xylotymbou takımına imza attı

Henüz 16 yaşında olan Mustafa Hasdağ, 2019’dan bu yana Kıbrıs’ın güneyinde futbol oynuyor. Genç oyuncu, geçtiğimiz aylarda yeni sezonda forma giymek için Güney Kıbrıs 2. Ligi Larnaka ekiplerinden Xylotymbou takımına imza atmıştı. 16 yaşındaki oyuncu, gelecek vadediyor.

 

Bu haber toplam 1425 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.