“Gönyeli’yle şampiyonluklar yaşamak istiyorum”

“Gönyeli’yle şampiyonluklar yaşamak istiyorum”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (15) – KAHRAMAN DÖNMEZ

A+A-

“GÖNYELİ’DEN AYRILMAM”… Gönyeli’nin genç oyuncusu Kahraman Dönmez; “Kendimi tam olarak gösteremedim ve burada uzun yıllar oynamak istiyorum. Gönyeli formasıyla şampiyonluklar yaşamak istiyorum.”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor. Gençler, A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Gönyeli’nin genç oyuncusu Kahraman Dönmez… Şu anda 19 yaşında olan Kahraman Dönmez,  hem şu ana kadar yaşadığı anıları, hem de geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Cuma günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

Bana ilk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Sahaya ilk kez çıktığınızda duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım; 3 sezon önce Birinci Lig’de oynadığımız Hamitköy deplasmanıydı. Sahaya ilk çıktığım zaman heyecanlıydım ve bana gelen bu büyük fırsatı iyi değerlendirmek istiyordum. İyi değerlendirdiğimi de söyleyebilirim.

 

Takım olarak iyi bir ilk devre geçirmediniz. İkinci devre için neler söylersiniz?

Ligin ilk devresinde şansızlıklar ve sakatlıklar sık sık gelince kötü bir ilk devre geçirmiş olduk. İkinci yarı hocamızın yapacağı takviyelerle ve iyi bir hazırlık süreci geçirerek ikinci yarıya çok daha iyi futbol oynayan, yukarılara tırmanan bir Gönyeli olacak.

 

Sabri-Raif gibi tecrübeli oyuncularla oynamanın siz genç oyunculara ne gibi bir artısı var?

Sabri ve Raif abi, Kıbrıs’ın kuzeyinde futbola damga vurmuş insanlar. Onlarla oynamak gerçekten benim için büyük bir şans. Hem sahanın içinde hem de sahanın dışında bana her türlü yardımcı oluyorlar. Bu konuda çok şanslı olduğumu hissediyorum.

 

Devre arası bir transfer teklifi gelmesi durumunda gitmeyi mi tercih edersiniz, yoksa takımda kalmayı mı?

Kararım kesinlikle takımımda kalmak olur. Çünkü kendimi tam olarak gösteremedim ve burada uzun yıllar oynamak istiyorum. Gönyeli formasıyla şampiyonluklar yaşamak istiyorum.

 

Bireysel anlamda gelecekteki hedefleriniz nelerdir?

Asıl hedefim Türkiye’de oynamak. Olmazsa da burada şampiyonluklar yaşamak, örnek gösterilen futbolcu olmak. Kıbrıs Türk futbolunda iz bırakan bir futbolcu olmak istiyorum.

 

“Ambargolar futbolun önüne geçiyor”

Bildiğiniz gibi Kıbrıslı Türklere yıllardır uygulanan ambargolar var. Genç bir oyuncu olarak bu konuda neler söylemek istersiniz?

Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargolar futbolun önüne geçiyor. Bu ambargoların artık kalkması lazım… Kalkarsa Kıbrıs Türk futbolu daha iyi yerlere gelecektir.

img_4972-001.jpg

“Çalışmadan bir yere gelinmez”

Sizin gibi genç oyunculara ne söylersiniz?

Çok çalışmaları lazım… Çalışmadan yani yatarak bir yere gelinmez. Hocaların söylediklerini çok iyi dinleyip uygulamaları lazım… Asıl hedef çok çalışarak olur. Kötü alışkanlıklar alışmamaları lazım. Yani kısacası iyi ve karakterli bir oyuncu hem saha içinde, hem de saha dışında örnek gösterilmeli.

 

Son olarak sizin söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Kendi kariyerim açısından hedeflerim var. Onları gerçekleştirmek için elimden geleni yapıp ve çok çalışacağım. Sizlere ve Yenidüzen Gazetesi’ne biz genç oyunculara böyle bir fırsat verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.


Formayı aldı, bir daha da bırakmadı

2017-2018 sezonunda Gönyeli’nin U21 takımından A takımına yükselen genç oyuncu, bir daha A takım formasını hiç bırakmadı. Oyuncu, şu anda A takım formasını düzenli olarak terletiyor. 

Bu haber toplam 2226 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.