“Gençlerin şans bulması, ülke futbolu için önemli”

“Gençlerin şans bulması, ülke futbolu için önemli”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (101) – SERTAN KIRMAN

A+A-

“GENÇLER A TAKIMDA OYNAMA ŞANSI BULUYOR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Sertan Kırman; “Hocalarımızın güveniyle ve bize olan destekleri ile birçok genç futbolcular A takımda oynama şansı buluyorlar ve bu bizim ülkemiz için çok önemli bir şeydir”

 

“İŞİMİ PROFESYONELLEŞTİRMEK İSTERİM”… Sertan Kırman; “Kariyerimi büyük hedeflere ulaştırmaya çalışarak imkânlarla yurt dışında futbolumu devam ettirmek ve bu işi profesyonelleştirmek isterim”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Küçük Kaymaklı’nın genç oyuncularından Sertan Kırman…  Şu anda 17 yaşında olan Kırman, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

Öncelikle bana en başta güvenen hocalarım sayesinde buralara kadar geldim kendi adıma bu yaşlarda A takımda oynamak çok gurur verici bir his. O an hayatımın en güzel ve en heyecanlı anlarından biriydi paha biçilemez bir andı benim için.

 

Uzun süre sonra futbola yeniden başladık ve üç hafta da geride kaldı. Ara dönem nasıl geçti, şimdi nasıl?

2 yıla yakın futbolsuz bir zaman geçirdik ve bu aradan sonra tekrar başladık. Yeşil sahalara ayak basmak güzel bir duygu. 3 haftalık süreçte güzel maçlar çıkardık, güzel bir performans ortaya koyduk.

 

“Bu işi profesyonelleştirmek isterim”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Kariyerimi büyük hedeflere ulaştırmaya çalışarak imkânlarla yurt dışında futbolumu devam ettirmek ve bu işi profesyonelleştirmek isterim.


Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için en önemli olan şeydir mutluluk ve ailenin olduğu yerdir.


“Gençlerin şans bulması, ülke futbolu için önemli”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Biz gençler için çok önemli bir fırsattır bu ve daha çok şans buluyoruz. Bu sayede kendimizi göstermek için bize bir şans veriliyor. Eskiden bu şansların çoğuna sahip olamazdık ve oynama şansı elde etmezdik. Şimdi ise hocalarımızın güveniyle ve bize olan destekleri ile birçok genç futbolcular A takımda oynama şansı buluyorlar ve bu bizim ülkemiz için çok önemli bir şeydir”

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı her zaman için ne olursa olsun kendine güvenin tam olması lazım. Bununla birlikte sürekli çalışmanın kazanımları da vardır. Her ne olursa olsun pes etmemek de gerekir.


“Futbolumuzu yurt dışına açamamamız büyük sorun”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorunlarından biri gençlerimize altyapıya verilmeyen önemdir. Ülke futbolumuzu yurt dışına açamamamız da büyük sorun.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Barkın Özaşık… Oyun şekli, oyuna olan hâkimiyeti ve tekniği ile benim için üst düzey bir futbolcu.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Son olarak bütün hocalarıma ve size bu özel an için teşekkürler etmek isterim.


A takımda şans bulmaya başladı

Henüz 17 yaşında olan Sertan Kırman, Küçük Kaymaklı’nın A takımında oynamaya başladı. Takımın teknik direktörü Derviş Kolcu, genç oyuncuya ilk 11’de şans veriyor. Kırman, çok çalışıp iyi yerlere gelmek istiyor.

1-082.jpg

Bu haber toplam 1508 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.