“Gençlerimiz çok büyük bir haksızlığa uğruyor”

“Gençlerimiz çok büyük bir haksızlığa uğruyor”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (86) – MEHMET ERFİNİKE

A+A-

“EN BÜYÜK SORUN AMBARGOLAR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mehmet Erfinike; “En büyük sorun kesinlikle ülkemize konulan bu ambargolardır. Ambargolar yüzünden bizim gibi gençler çok büyük haksızlığa uğruyor çünkü dışa açılım maalesef yok”

 

“BAŞARILI OLMAK İÇİN ÇALIŞMAK VE DİSİPLİNLİ OLMAK GEREK”… Mehmet Erfinike; “Başarılı olmanın sırrı, çok çalışmak ve disiplinli olmaktır. Çok çalışırsan hedefine her zaman ulaşabilirsin. Disiplin de çok önemli bir konudur.”

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova’nın genç oyuncularından Mehmet Erfinike…  Şu anda 20 yaşında olan Erfinike, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

mehmet-erfinike-1.jpg

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım tam bir yıl önce Yenicami’ye karşıydı. Maçı kazanıp Süper Lig’de ikinci gelmiştik. Çok heyecanlıydım ama abilerimin desteği sayesinde maç içinde hemen heyacanım kaybolmuştu.

 

Sezon oynanmadan geride kaldı. Yeni sezon da Eylül'de açılıyor. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Futbola 1 yıl ara vermek çok uzun bir süre oldu herkes için... Umarım Eylül’de açılır ve bir daha futbola hasret kalmayız.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecekteki hedefim ülkemizde en iyi futbolcular arasına girip, bir çok kupa kazanmaktır.

115824038-10218938212865958-3525709925064529448-n.jpg

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için her şeydir. Futbol benim hayatımdır, benim için daha önemli bir şey yoktur…

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Evet bu bence çok önemli bir konudur. Genç oyuncular hatta daha fazla şans bulmalılar. Şans bulmamız içinde çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bence başarılı olmanın sırrı, çok çalışmak ve disiplinli olmaktır. Çok çalışırsan hedefine her zaman ulaşabilirsin. Disiplin de çok önemli bir konudur. Bir futbolcunun hocalarına ve arkadaşlarına olan saygısı çok önemlidir.

78559266-10216841293404282-8284023136865746944-n.jpg

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Kesinlikle ülkemize konulan bu ambargolardır. Ambargolar yüzünden bizim gibi gençler çok büyük haksızlığa uğruyor çünkü dışa açılım maalesef yok. Ayrıca bana göre 3-4 kulüp hariç diğer kulüplerin alt yapıları da yetersiz bu konulara bir çare üretilmesi lazım.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Benim idolüm kesinlikle Hamis abimdir, Hamis Çakır... Yeşilova’ya ilk geldiğinde kampta beraber kalmıştık, bana çok şey katmıştı kamp süresinde. Kesinlikle ülke futbolunda idolümdür.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu röportaj şansını bana ve diğer genç arkadaşlarıma verdiğiniz için size ve Yenidüzen gazetesine çok teşekkür ediyorum.

 


 

Merit Alsancak Yeşilova’nın altyapısından yetişen genç oyuncu, daha yeni yeni A takım seviyesine çıktı. Geçtiğimiz sezon son maçlarda forma şansı bulan Erfinike, gelecek vadeden oyuncular arasında olduğunu gösterdi. Geçtiğimiz sezon daha çok U21 Süper Ligi’nde forma giyen genç Mehmet Erfinike, görev aldığı maçlarda 8 gol atmayı başardı.

Bu haber toplam 938 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.