“Gençlere yatırım, önümüzü açacak”

“Gençlere yatırım, önümüzü açacak”

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Hamitköy’ün genç oyuncusu Ardahan Orbay…

A+A-

“YATIRIMLAR GENÇLERE YAPILMALI”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Ardahan Orbay; “Futbolda yatırımları yabancılara değil de gençlere daha çok yapmaları, gençlerimizin önünü açacağına inanıyorum…”

 

“DAHA İYİ SONUÇLAR ALMAMIZ GEREK”… Ardahan Orbay; “Daha iyi sonuçlar almamız gerek ve puanımızı yükseltmemiz gerek. Çalışmaya devam ettik sonra devre arasına istediğimiz puanla gireceğiz. Rakiplerimizi iyi analiz edip ona göre mücadele etmeye devam ediyoruz”

 

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Hamitköy’ün genç oyuncusu Ardahan Orbay… Şu anda 23 yaşında olan Orbay, futbolda şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Dumlupınar deplasmanıydı. Sonradan oyuna dahil olmuştum, büyüklerimizin arasında heyecanlı bir şekilde maça çıkmıştım. Hocalarımın ve o zaman takımdaki abilerimiz biz gençlerden çok şey bekliyordu. Bende elimden geldiğince gayretli bir şekilde mücadele etmeye çalışmıştım. Benim için iyi bir başlangıç olmuştu.

 

 

İlk devreyi geride bırakmak üzereyiz, takımınızın performansı size göre nasıldı? Sezonun geneli hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Takım olarak çok mücadele eden ve kosan genç bir ekibiz. Takımımızın kaybettiği maçlara bakacak olursak, kendi hatalarımızdan verdiğimiz puanlar oldu. Mücadelemizi sonuna kadar devam ettirip ilk devrenin sonuna kadar puanlar çıkarmaya çalışacağız. Daha iyi sonuçlar almamız gerek ve puanımızı yükseltmemiz gerek. Çalışmaya devam ettik sonra devre arasına istediğimiz puanla gireceğiz. Rakiplerimizi iyi analiz edip ona göre mücadele etmeye devam ediyoruz.

 

Genel anlamda ligin gidişatı hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Ligimiz bir yıllık aradan sonra tekrar oynanmaya başladı. Her takım rakiplerini yenebilecek güçte. Fiziksel olarak zorlu rakiplerimiz var ve maçlarımız sürekli mücadele içinde geçiyor. Yabancı sınırlamasının da biz gençler için iyi olduğunu düşünüyorum.

ardahan-orbay.jpg

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Önümüzdeki yıllarda kendimi geliştirerek ülkemizde başarılı, güçlü bir futbolcu olarak en üst seviyede oynamak istiyorum.

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Gençler için büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Kendine iyi bakan gençler sahada da sağlam duruyor ve verilen şansları iyi şekilde değerlendiriyor. Hocalarımızın da gençlere önemi arttırması ilerde gençlerin gelişmesini ve ülke futbolu adına daha yararlı olmasını sağlayacağını düşünüyorum.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bana göre başarılı olmanın yolu doğru çalışmak, disiplin ve iyi beslenmeden geçiyor.

 

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolumuzun bence büyük bir sorunu dışa açılamamak ve yeterince profesyonel çalışamamaktır. Tek isimiz futbol olduğu zaman ülkemizde çok başarılı olacak gençlerimiz vardır.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Yerli futbolcularda golcülük olarak Halil Turan ve 10 numara olarak Aksel Kaptanoğlu’nu hem saha içi hem saha dışı örnek alınacak isimler olarak görüyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Futbolda yatırımları yabancılara değil de gençlere daha çok yapmaları, gençlerimizin önünü açacağına inanıyorum… Sizlere de bu röportaj için teşekkür ederim.

 


AKSA Süper Lig ekiplerinden Hamitköy’ün altyapısından yetişen Ardahan Orbay, A takım seviyesine kadar yükselmeyi başardı. Geçtiğimiz hafta, Mesarya maçında gol sevinci yaşayan genç oyuncu, takımına 3 puanı da kazandıran isim olmuştu.

Bu haber toplam 1307 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.