“Gençlere verilen önem artarak devam etmeli”

“Gençlere verilen önem artarak devam etmeli”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (39) – RİFAT SONATLI

A+A-

“DOĞRU YOLDAYIZ”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Rifat Sonatlı; “Bizlere verilen önem iyi… Bu bizim doğru yolda olduğumuzun bir kanıtıdır. Bu durum her yıl artarak devam etmeli. Bu konunun ülkemiz ve camialarımız açısından önemli olduğunu düşünüyorum.”

 

“GENÇLERİ KAZANMANIN YOLU ARANMALI”… Sonatlı; “Ülke futbolunun en büyük sorunu Ambargo sorunudur. Çünkü burada oynayan gençlerin yüzde 90'ı keşfedilmeyi bekliyorlar. Bu durum futbol özelinde değil, diğer spor branşları için de geçerli. Ülke futbolu tanınmasa bile gençleri kazanmanın yolları aranmalı. Bu sayede geçmişi çöpe atarken, gelecek için emin adımlar atmış oluruz.”

 Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Çanakkale’nin genç oyuncusu Rifat Sonatlı… Şu anda 19 yaşında olan Sonatlı, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınız… O maçta duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Bu yıl oynanan Yalova maçıydı. Sonradan oyuna girmeme rağmen tecrübeli bir takıma karşı oynamanın heyecanı da vardı. Fakat antrenörümüz Mehmet hoca bana göçünü kırpmadan formayı verdi ve güvenini gösterdi. Altyapısından yetiştiğim kulübün A takım formasını giymek de benim için ayrı bir gururdu.

 

“Ligi en iyi noktada bitirmek istiyoruz”

Salgın sonrası lig yeniden başladı ve ligde kalan 7 hafta var. Sezonun geriye kalan süresi hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Tabii ki ülke olarak zor bir süreçten geçtiğimizi söylemek isterim… Fakat bu süreci halkımızla birlikte en iyi şekilde ve bilinçli bir şekilde yönettiğimizi düşünüyorum. Salgın sonrasında ligin bir yerden başlaması gerekiyordu ve bu süreç Haziran ayına kadar uzadı... Tabii ki ligler başlamadan önce gruplar halinde Çanakkale A takımı olarak çalışmalar yapıyorduk ve kalan maçlar için sürece devam ettik... Kalan 7 haftada Çanakkale olarak düşme potasından uzaklaşıp, rahatlamak istiyoruz. Bu yüzden de her maç bizim için final niteliğinde oynanacak diyebilirim. Bunun farkında olan genç ve dinamik bir oyuncu grubuna sahibiz. Ligi en iyi noktada bitirmek istiyoruz.

 

Önemli hedefleri var

Bireysel olarak gelecekteki hedefleriniz nedir?

Öncelikle altyapısından yetiştiğim Çanakkale’ye hizmet ederek A takımdaki yerimi sağlama almak... İleriki yıllar için Kıbrıs’ta her gencin olduğu gibi benim de Süper Lig’den yolum geçerse kariyerim açısından önemli olacağını düşünüyorum. Ambargo sıkıntısı nedeniyle yurt dışına gitmekte sorun yaşasak bile ülkemizden yurt dışına giden bizi en iyi şekilde başarılı bir şekilde geçmişten günümüze temsil eden isimler var... Her şeye rağmen ileriki yıllarda Türkiye’de bir kulüpte forma şansı bulmayı her genç futbolcu gibi bende isterim... Kariyerimi noktaladıktan sonra ise antrenörlüğe adım atmayı ve yaptığım birikimleri takımlara yansıtmak en büyük hayalimdir diyebilirim.

 

“Gençler için çıkış yolu aranmalı”

Size göre ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bana göre en büyük sorun Ambargo sorunudur. Çünkü burada oynayan gençlerin yüzde 90'ı keşfedilmeyi bekliyorlar. Senaryo aynı şekilde devam ederken kariyerinin son zamanlarında keşfedilen sporcular da var. Bu sadece futbol branşıyla ilgili sınırlı bir durum değil, basketbol, voleybol gibi diğer branşlarında da geçerli bir durumdur. Ülke futbolu tanınmasa bile gençleri kazanmanın yolları aranmalı. Bu sayede geçmişi çöpe atarken, gelecek için emin adımlar atmış oluruz.

 

Ülkemizde son yıllarda genç oyunculara önceki yıllara göre biraz daha fazla. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu bizim doğru yolda olduğumuz bir kanıtıdır. Bu, her yıl artarak devam etmeli. Bu konunun ülkemiz ve camialarımız açısından önemli olduğunu düşünüyorum.  Her genç oyuncuya gözünü kırpmadan forma şansı vermeli. Yaşına bakmadan, sorumluluk verilmeli.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı sevdiğin bir işi yaparken ona yatırım yapmaktır. Bu yatırımı yaparken tabii ki verimli ve doğru planlama ile çalışmak ve kendini geliştirmek gerekiyor.

 

Ülke futbolunda bugüne kadar birçok kaliteli oyuncu geldi geçti... Sizin idolünüz hangisi?

Beni kısa bir süre çalıştıran Gönyeli efsanesi ve yıllarca gol krallığı yaşamış Fatih Terim gibi oyuncularla milli takımda karşılıklı olarak forma giyen Erbay Gönelli’yi örnek alıyorum. Sizin aracılığınızla da Erbay hocama sevgiler gönderiyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

İçimdeki kelimeleri dışarıya dökmeme yardımcı olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum.


İlk A takım maçı 3 gün önce…

Çanakkale’nin genç oyuncusu Rifat Sonatlı, ilk A takım maçına 3 gün önce ligin 23’üncü haftasında Yalova ile karşılaştıkları maçta çıktı. Genç oyuncu, 70’inci dakikada oyuna dahil olmuştu. Bu maç dışında diğer maçlarda yeşil beyazlı ekibin U21 takımında oynayan Sonatlı’nın bu sezon U21 Ligi’nde 8 golü bulunuyor.

img_3915.jpg

Bu haber toplam 12593 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.