“Genç oyuncuları dünyaya kazandıramıyoruz”

“Genç oyuncuları dünyaya kazandıramıyoruz”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (105) – KEMAL BARBET

A+A-

“EN BÜYÜK SORUN TANINMAMAK”…‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Kemal Barbet; Ülke sorunlarımızın en büyük sıkıntısı bizleri tanımamaları ve bu yüzden bir adım geriden başladığımızı düşünüyorum.  Bunlara dayanarak profesyonel olma konusundan çıkıyoruz ve tamamen amatör şekilde yönetiliyoruz”

 

“GENÇLER İÇİN SEVİNDİRİCİ”… “Yabancı kuralının değişmesiyle beraber gençler daha fazla forma şansı buluyor. Bu, bizler için sevindirici bir durum”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Hamitköy’ün genç oyuncusu Kemal Barbet… Şu anda 20 yaşında olan Barbet, futbolda şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçıma 17 yaşında Yenicami formasıyla çıkmıştım. Türk Ocağı’na karşı forma giymiştim.

Maçın ikinci yarısının başında oyuna dahil olmuştum. O maç kendi açımdan çok heyecan vericiydi.

 

“Ligde kalmak için mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz”

8’inci haftayı geride bıraktık, takımınızın performansı bu 8 haftalık bölümde size göre nasıldı? Sezonun geneli hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Sezona çok önemli Binatlı deplasmanında açtık ve birebir rakibimiz olan Binatlı’dan 3 puanla ayrıldık. Bizim için güzel ve moral verici bir başlangıç oldu. Ardından sahamızda ligin en güçlü ekiplerinden Doğan Türk Birliğiyle 0-0 berabere kaldık. Kalan 6 haftada çok şansız yenilgiler aldık. 8. Hafta sonunda Yeşilova deplasmanından aldığımız 1 puan bizi morallendirdi. Genç ve istekli bir takımımız var ve ligde kalmak için mücadelemizi vererek sezon sonunda başarıya ulaşacağımızdan eminim.

 

Genel anlamda ligin gidişatı hakkında ne söyleyebilirsiniz?

8. Haftayı geride bıraktık ve hiçbir maçın kolay olmadığını gördük. Bu gidişatın ligin sonlarına yansıyacağı ve zevkli bir lig geçeceğini düşünüyorum.

 

“İlk hedefim en üst seviyeye ulaşmak ve kupalar kazanmak”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Futbolumu ve kendimi geliştirerek en üst seviyeye ulaşmak ve kupalar kazanmak ilk hedeflerim arasında… Tabi bunlardan önce herkese örnek bir sporcu olmak istiyorum.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim hayatımın bir parçası. Futbol benim için rekabet, mücadele ve başarıyı aynı zamanda heyecanı ifade ediyor.

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Yabancı kuralının değişmesiyle beraber gençler daha fazla forma şansı buluyor. Bu, bizler için sevindirici bir durum. Aynı zamanda kendimizi göstermek için iyi bir fırsat fakat U21 kuralı da kaldırıldı. Bu konuda üzülenler arasındayım.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bana göre başarılı olmanın ilk temeli yaptığınız işe saygınız olmalı ve onu sevmenizdir. Bu temelleri elde ettikten sonra çok çalışmak bizleri başarıya götüreceğinden eminim.

 

“Tamamen amatör şekilde yönetiliyoruz”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke sorunlarımızın en büyük sıkıntısı bizleri tanımamaları ve bu yüzden bir adım geriden başladığımızı düşünüyorum.  Bunlara dayanarak profesyonel olma konusundan çıkıyoruz ve tamamen amatör şekilde yönetiliyoruz. Bunların en büyük etkenlerinden biri de yeterince altyapı tesislerimizin olmaması, buna bağlı olarak da genç oyuncuları dünyaya kazandıramıyoruz. Kendimizi tanıtmakta zorluk çekiyoruz.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

İzlemekten çok keyif aldığım ve oyun anlayışını bana benzettiğim idolüm şuan Doğan Türk Birliği forması giyen Tansel Ekingen… Hem saha içerisinde, hem de saha dışında örnek alınabilecek bir sporcu.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bana bu röportaj fırsatını verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum.


Yenicami’de başladı, şimdi Hamitköy’de

İlk lisansını Yenicami’de çıkaran genç oyuncu, siyah beyazlı ekibin altyapısından çıktı. 2016-2017 sezonunda Mesarya’ya, 2019-2020 sezonunda da Serdarlı’ya kiralanan genç oyuncu, Hamitköy’e transfer oldu ve bu sezon Hamitköy’ün A takımında forma şansı buluyor. Barbet, A takım formasıyla ligin 7’nci haftasında Yonpaş Dumlupınar ile oynadıkları karşılaşmada gol sevinci yaşamıştı.

1-084.jpg

Bu haber toplam 1380 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.