“Genç oyunculara daha fazla şans tanınmalı”

“Genç oyunculara daha fazla şans tanınmalı”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (35) –YUSUF ALTINER

A+A-

“EN BÜYÜK SORUN, ALTYAPILARA ÖNEM GÖSTERİLMEMESİ”… Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Mesarya’nın genç oyuncusu Yusuf Altıner; “Ülke futbolunun en büyük sorunu Altyapılardır. Altyapılara gereken değer ve önem verilmiyor. Takımlar genç oyunculara daha fazla şans vermeye önem göstermeli.”

 

“ÜLKE FUTBOLU BAŞKA YERLERDE OLABİLİRDİ” … Altıner; “Tanınmayan bir ülke olduğumuz için ambargolar var. Ambargolar olmasa birçok futbolcu şu an başka yerlerde olabilirdi. Ambargoların olması ülke olarak bizi çok etkiledi.”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig’in lideri Mesarya’nın genç oyuncusu Yusuf Altıner… Şu anda 21 yaşında olan Altıner, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınız hakkında biraz bilgi verir misiniz? O maçta duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçıma çıktığım sezon İkinci Lig oynanıyordu ve biz de o ligde mücadele ediyorduk. A takım formasıyla sahaya ilk kez Vadili ile oynadığımız maçta çıkmıştım. O karşılaşmada oldukça heyecanlı, bir o kadar da mutluydum.

 

“Şampiyonluğa ulaşmak için çalışıyoruz”

Ciddi bir pandemi süreci ve bu süreç, geride kalmak üzere... Çalışmalarınız yeniden başladı ve ligde de lidersiniz. Sezonun geriye kalan bölümü için neler söylersiniz?

Zorlu bir süreçten geçtik. Bu olayları atlatmak kolay olmadı ama tüm takım olarak verilen programlara uyduk. Şu anda iyi durumdayız. Hedefimiz; yarım kalan işimizi tamamlayarak, şampiyonluğa ulaşmak… Bunun için çalışmaya devam edeceğiz.

 

Peki, bu aranın sizi olumsuz yönde etkilediğini düşünüyor musunuz?

Birçok yönden tabii ki etkiledi. Maç kondisyonu da bunların başında geliyor.

 

“Milli formayı giymeyi çok istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Hedefim yükselebileceğim kadar yükselip, A milli takımın da forma giymektir. Milli formayı giymeyi çok istiyorum. Bunun için de çok çalışıp kendimi geliştirmeye özen gösteriyorum.

 

“Alt yapılara gereken önem gösterilmiyor”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Kesinlikle Altyapılar... Altyapılara gereken değer ve önem verilmiyor. Gereken önemin verilmesi halinde çok iyi futbolcular ülke futboluna kazandırılacaktır diye düşünüyorum.

 

“Ülke futbolu şu an başka yerlerde olabilirdi”

Kıbrıs'ın kuzeyine yıllar boyunca uygulanan ambargolar var. Genç bir futbolcu olarak bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Tanınmayan bir ülke olduğumuz için ambargolar var. Ambargolar olmasa birçok futbolcu şu an başka yerlerde olabilirdi. Ambargoların olması ülke olarak bizi çok etkiledi. Ambargoların kalkması durumunda genç oyuncular göz önünde olacaktır.

 

Genç oyuncular A takımlar bazında eskiye göre daha fazla şans bulabiliyor. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Çok yetenekli genç oyuncular var. Onlar da emeklerinin karşılığını alıyor. 21 yaş altı kuralı olduğu için birçok takım zorunlu oynatıyor. Bu durum da genç oyuncuların işine geliyor. Bence, daha fazla genç oyunculara önem verilmeli.

 

Genç bir futbolcu size göre başarılı olmak için ne yapmalı?

Kesinlikle çok çalışmalı… Bir de gençler kendini sürekli olarak gelişime açık tutmalı.

 

Peki, son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Genç oyunculara bu imkânı tanıdığınız için sizlere teşekkür ederim. Takımlar genç oyuncu oynatmaya daha fazla önem göstermeli. Çünkü gençlerin ülkeye kazandırılması gerektiğini düşünmekteyim.


Mesarya’da parladı

Mesarya’nın golcü genç oyuncusu Yusuf Altıner, Paşaköy, Vadili, Mağusa Türk Gücü gibi takımların altyapılarında oynasa da, A takımlar bazına Mesarya’da yükseldi. Son iki sezondur Mesarya’da oynayan genç oyuncu, düzenli olarak forma giyiyor. Genç oyuncu, sarı kırmızılı ekipte gösterdiği performansla ilgi çekmiş, U21 Milli Takımı’na da seçilmişti.

img_1282-001.jpg

Bu haber toplam 9769 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.