“Genç futbolcular ülke futboluna kazandırılmalı”

“Genç futbolcular ülke futboluna kazandırılmalı”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (97) – SEYDİ SÜMER

A+A-

“GENÇLER DAHA FAZLA SÜRE ALMALI”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Seydi Sümer; “Genç futbolcuların daha fazla süre alması ve daha çok genç futbolcunun ülke futboluna kazandırılması gerekir. Alt yapıya da tıpkı A takım gibi her takımın da önem vermesi gerekmektedir”

 

“FUTBOL OYNAMAMIZ GÜZEL BİR ŞEY”… Seydi Sümer; “Gönül isterdi ki eskisi gibi daha sağlıklı bir ortamda futbolumuza devam edelim ama sonuç olarak tekrardan sahalara çıkıp futbol oynayacak olmamız çok güzel”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Lefke’nin gelecek vadeden oyuncularından Seydi Sümer…  Şu anda 17 yaşında olan Sümer, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

Yaşınız genç ve A takım formasını kapmak için mücadele ediyorsunuz. O formayı kapmak için neler yapıyorsunuz?

A takıma çıkıp mücadele vermem çok güzel bir şey. Benim gibi genç oyuncular için çok daha özel ve önemli bir durum oralara çıkmak. A takımda çalışmak ve oynamak hem oyun görüşü, hem de kondisyon olarak bana daha çok şeyler kattı A takımda mücadele verdiğim için mutluyum. Umarım sürekli olarak formayı kapacağım günler de gelir.

 

Bir sezon aradan sonra yeniden futbola kavuştuk. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Futbolcuların ve futbol severlerin futbolsuz kalması uzun bir dönem aldı. Geçen o uzun zaman gerçekten de kötü bir dönemdi. Futbola tekrardan kavuşmamız gerçekten çok güzel bir şey tabi. Koşullar eskiye göre biraz daha kötü. Gönül isterdi ki eskisi gibi daha sağlıklı bir ortamda futbolumuza devam edelim ama sonuç olarak tekrardan sahalara çıkıp futbol oynayacak olmamız çok güzel.

 

“Her zaman ilk 11’de yer almak ve kupalar kazanmak”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Kendimi daha çok geliştirip ileriki zamanlarda oynadığım veya oynayacağım takımlarda her zaman ilk 11’de yer bulmak ve takımıma her zaman en yüksek performansımı vererek kupalar kazanmak…

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol, tüm futbolsever için de olduğu gibi benim içinde çok büyük bir tutkudur.

 

“Genç futbolculara daha çok şans verilmeli”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bence o kurallar gelmeden de teknik direktörlerin genç futbolculara daha çok şans vermeleri gerekir. O kurallara bakmaksızın genç futbolculara daha çok güvenilip daha fazla şans verilmelidir.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Her zaman daha çok çalışıp ve kendine koyduğun küçük hedefleri geçtikçe daha büyük bir hedef koyarak kendini daha çok geliştirmek…

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Genç futbolcuların daha fazla süre alması ve daha çok genç futbolcunun ülke futboluna kazandırılması gerekir. Alt yapıya da tıpkı A takım gibi her takımın da önem vermesi gerekmektedir diye düşünüyorum.

 

“İdolüm Kasım Tağman ve Dinopeter”

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

İki kişiyi idol olarak görüyorum. Yerli oyuncu olarak Kasım Tağman, yabancı olarak da Dinopeter… Kasım Tağman’ı çok teknik ve çok iyi bir golcü olmasını Dinopeter’in ise hızı ve tekniğini beğeniyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Benimle röportaj yaptığınız için sizlere teşekkür ediyorum.


Performansıyla dikkat çekiyor

Lefke’nin alyapısından yetişen genç oyuncu, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Lefke’nin A takımıyla birlikte hem idmanlara, hem de hazırlık maçlarına çıkmaya başladı. Hücumda oynayan oyuncu performansıyla dikkat çekiyor. 17 yaşındaki Seydi Sümer, geçtiğimiz hafta Baf Ülkü Yurdu ile oynanan hazırlık maçında Baf Ülkü Yurdu’na 2 gol atarak adından söz ettirmişti.

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.