“Futbolsuz bir hayat benim için eksik bir hayattır”

“Futbolsuz bir hayat benim için eksik bir hayattır”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (65) – ÖMER ULAŞ

A+A-

“FUTBOL HAYATIMIN HER YERİNDE”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Ömer Ulaş;  “Futbol benim hayatımın hemen hemen her yerinde. Sürekli maç izliyorum, yeni modern futbolun noktalarını öğrenmeye çalışıyorum ve kendimi sürekli geliştirmek istiyorum. Futbolsuz bir hayat benim için eksik bir hayat olarak kalır.”

 

“GENÇLER DAHA FAZLA ŞANS BULMALI”… Ömer Ulaş; “Genç futbolcuların oynaması, süreklilik kazanması için çok iyi oldu. Hiçbir genç futbolcu bir anda çok iyi noktaya gelemez. Devamlı oynayarak, hatalar yaparak her şeyi öğrenir.”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Baf Ülkü Yurdu’nun genç oyuncularından Ömer Ulaş…  Şu anda 18 yaşında olan Ulaş, şimdiye kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım kupada Küçük Kaymaklıya karşıydı. Maç uzatmalara gitmişti ve ben de uzatmalarda oyuna girmiştim. Daha 16 yaşındaydım ve bu yaşta A takımda oynamak çok büyük gurur vericiydi. Heyecanlıydım ama heyecanımı çabucak yendim ve oynadığım süreyi iyi değerlendirdim.

 

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu durum hepimizi olumsuz etkiledi. Aylardır antrenmansızız ve bu daha da sürecek. Evde kendimi olabildiğince hareketli tutmaya çalışıyorum. Sporumu yapıyorum, iyi besleniyorum ama bunlara ne kadar etsem de kulüp antrenmanları kadar etki etmez. Umarım bu durum en kısa sürede biter.

 

“Futbol benim çocukluk hayalim”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Kulübüne iyi katkı yapan bir futbolcu olmak istiyorum. Daha da ilerisi için hedeflerim var ama öncelikle basamak basamak çıkmak istiyorum. Futbol benim çocukluk hayalim, bu hayalimi en uç seviyeye kadar yaşamak ve sürdürmek istiyorum. Birçok sakatlık yaşadım. Umarım ileriki hayatımda sakatlık olmadan uzunca bir futbol kariyeri geçiririm.

 

“Futbol hayatımın her yerinde”

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim hayatımın hemen hemen her yerinde. Sürekli maç izliyorum, yeni modern futbolun noktalarını öğrenmeye çalışıyorum ve kendimi sürekli geliştirmek istiyorum. Futbolsuz bir hayat benim için eksik bir hayat olarak kalır.

 

“Kulüplerin gençlere daha fazla şans vermesi lazım”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Genç futbolcuların oynaması, süreklilik kazanması için çok iyi oldu. Hiçbir genç futbolcu bir anda çok iyi noktaya gelemez. Devamlı oynayarak, hatalar yaparak her şeyi öğrenir. Kulüplerin gençlere daha fazla önem vermesi lazım ki, daha sonra bunun meyvelerini toplasınlar.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Düzenli ve sıkı çalışmak, en küçük zorlukta pes etmemek ve sınırları olabildiğince zorlamak…

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Özellikle genç futbolculara önem verilmemesi onları bu işten uzaklaştırıyordu. Yavaş yavaş bu durum düzeliyor. Onun dışında saha içindeki dikkatsizlikler buna ekleniyor. Umarım en kısa sürede futbolu hissederek oynamaya devam ederiz.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Şu anda başkanımız olan Ahmet Ertay… Her zaman çok çalışkan oldu. Oynadığı dönemde başarılı bir futbolcu olduğu söyleniyor. Kesinlikle futbola aşık bir insan…

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu röportajı gerçekleştirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Umarım en kısa zamanda her şey normale döner ve biz de futbolumuza kavuşuruz. Her futbolcuya sakatlıktan uzak iyi bir kariyer diliyorum.


Yeni şans bulmaya başladı

Baf Ülkü Yurdu’nun alt yapısından yetişen 18 yaşındaki genç oyuncu, yeni yeni A takım seviyesinde forma giymeye başladı. Güzelyurt ekibinin ve ülke futbolunun gelecek vadeden oyuncularından biri olarak gösterilen Ulaş, gelecekte takım içerisinde sürekli olarak forma giymeyi hedefliyor.  

Bu haber toplam 4335 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.