“Futbol göze eskisinden daha hoş geliyor”

“Futbol göze eskisinden daha hoş geliyor”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (29) – YİĞİT CAN AYAZ

A+A-

“A TAKIMA MERSİN İ. YURDU’NDA YÜKSELDİM”… Geleceğin Kramponları yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Yiğit Can Ayaz; “İlk A takım maçım Türkiye ekiplerinden Mersin İdman Yurdu ile çıktığım Amedspor maçıydı. O maç, ilk profesyonel maçımdı. Açık söylemek gerekirse çok fazla heyecanlanmıştım.”

 

“KALİTE FARKI VAR” … “İki ülke arasındaki en büyük farklılık kesinlikle taraftar olgusudur. Kalite farkı da var tabii. Buna rağmen, buradaki futbol göze eskisinden çok daha hoş geliyor.”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, bonservisi Doğan Türk Birliği’nde bulunan ve kiralık olarak Birinci Lig ekiplerinden Girne Halk Evi’nin genç oyuncusu Yiğit Can Ayaz…  Şu anda 21 yaşında olan Ayaz, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Türkiye ekiplerinden Mersin İdman Yurdu ile çıktığım Amedspor maçıydı. O maç, ilk profesyonel maçımdı. Açık söylemek gerekirse çok fazla heyecanlanmıştım. Maçın başlamasına 3 kala hocamla görüşmüştüm. Heyecanımı atabilmek için ondan destek almıştım.

 

“Futbol, eskiye göre daha hoş geliyor”

Genç yaşınıza rağmen hem Türkiye’de, hem de Kıbrıs’ın kuzeyinde futbol oynama fırsatı buldunuz. Sizce futbol anlamında iki ülke arasındaki fark nedir?

İki ülke arasındaki en büyük farklılık kesinlikle taraftar olgusudur. Kalite farkı da var tabii. Buna rağmen, buradaki futbol göze eskisinden çok daha hoş geliyor. Tüm takımlar birbirleriyle rekabet halinde olabiliyor.

 

“Federasyon en doğru kararı verecektir”

Şu anda hem dünyada, hem de ülkemizde sağlık anlamında ciddi bir mücadele var. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de spor durmuş vaziyette. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Coronavirüsünden dolayı hiç beklemediğimiz ve kimsenin planlamadığı bir şekilde ligler durdu. Herşeyden önce sağlık gelir, bunu da unutmamak lazım. Futbol açısından da, hedefi olan takımlar var, onlar için daha çok sıkıntılı bir durum. Federasyonun en doğru kararı vereceğini düşünüyorum.

 

Şu anki durumla ligin bitimine 8 hafta var. Sizin de Süper Lig hedefiniz bulunuyor. Sezonun kalan bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ligde biz de hedefi olan takımlar arasındayız. Şampiyonluk hedefimiz var. Ligin ikinci yarısı büyük bir ivme yakalamıştık, inşallah bütün takımlar için hayırlısı neyse o olur.

 

Bireysel olarak gelecekteki hedefleriniz nelerdir?

Bireysel anlamdaki hedeflerimden birisi uzun yıllar futbol camiasında olmak ve ülkeye hizmet etmek. Diğeri de başarılarla anılan bir isim olmak.

 

Bildiğiniz gibi Kıbrıslı Türklere yönelik uygulanan ambargolar var ve dışa açılım yok. Size göre bu durum ülke futbolunu nasıl etkiliyor?

Bu durum ülke futbolunu geç geliştireceğini düşünüyorum. Futbolumuz, diğer ülkelerle kıyaslandığı zaman kalite farkı olması bu konudan dolayıdır. Çünkü dışa açılım yok ve kendi içimizde mücadele ediyoruz.

 

“Başarılı olmak için çok çalışmak özen göstermeliyiz”

Size göre başarıya ulaşmak için neler yapmak lazım?

Öncelikle başarılı olmak için bizden daha tecrübeli abilerimizin sözlerini dinlemeliyiz. Onların da bu yollardan geçtiklerini unutmadan, çok çalışmaya özen göstermeliyiz. Saha dışındaki hayatımızda da düzen olması gerekiyor.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Biz genç oyunculara bu fırsatı sunduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Umarım, bir an önce eski günlere döner, özlediğimiz sahalara döneriz.


Mersin İdman Yurdu’ndan, Girne Halk Evi’ne…

Girne Halk Evi’nin genç oyuncusu lisansını ilk olarak Türkiye ekiplerinden Mersin İdman Yurdu’nda çıkarttı. Mersin İdman Yurdu’nda kısa süre oynadıktan sonra ülkemizde Girne Halk Evi’nde oynamaya başlayan Ayaz, Girne Halk Evi kulübünün A takımının değişmez oyuncularından oldu. Genç oyuncu, bu sezon kırmızı beyazlı formayla 3 de gole imza attı.

img_9451.jpg

Bu haber toplam 5877 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.