“En büyük temennim ambargoların kalkması”

“En büyük temennim ambargoların kalkması”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (4) MEHMET ALTIN

A+A-

Altın: “Kariyerimde daha birçok şampiyonluklar kazanarak başarılı bir kişi ve örnek bir futbolcu olmak en büyük hedefimdir. İlerleyen süreçte umarım, Kıbrıs’ın kuzeyine yönelik uygulanan ambargolar kalkar ve dışa açılım olur. Genç bir futbolcu olarak en büyük temennim bu yönde…”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor. Gençler, A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

Bu haftaki konuğumuz, ilk kez 2013-14 sezonunda A takım formasıyla tanışan ve o günden bu yana Yenicami’nin A takım formasını hiç bırakmayan ve kısa süre içerisinde kendini ispatlamış olan Mehmet Altın. Son yıllarda Yenicami’nin yetiştirdiği en parlak oyunculardan biri olan Mehmet Altın, bu genç yaşına rağmen hem bugüne kadar yaşadıklarını, hem de önümüzdeki süreçteki hedeflerini anlattı.

 

2013-14 sezonunun sonlarına dönelim. İlk A takım maçınızda neler yaşadınız anlatabilir misiniz?

İlk A takım maçıma deneyimli hocamız Turan Altay döneminde çıktım. 2013-14 sezonunun lig şampiyonu Yenicami ile kupa şampiyonu Lefke’nin oynadığı Süper Kupa maçıydı. Maçın normal süresi beraberlikle tamamlanmış, uzatmalarda arka arkaya Lefke’ye attığımız gollerle maçı 3-1 kazanıp Süper Kupa’nın sahibi olmuştuk. İlk A takım deneyimimde kupa kaldırmak benim için güzel bir başlangıç olmuştu.

 

A takımlar bazında çıktığınız maçlar içerisinde sizin için en değerli unutamadığınız maç hangisiydi?

2014-15 sezonunun ilk devresinde konuk olduğumuz Cihangir maçı hep aklımdadır. A takımlar bazında oynamaya yeni başladığım zamanlarda ilk golümü bu maçta kaydetmiştim. A takımlar bazındaki attığım ilk gol ve takım olarak o gün gösterdiğimiz performansı hiç unutamam…

 

Bu genç yaşınıza rağmen Yenicami'de birçok başarıya ortak oldunuz. Bireysel olarak gelecek hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Kazanabilecek bütün kupaları Yenicami’de kazandım. Umarım bundan sonraki süreçte kazanmaya da devam ederim. Geleceğim hakkındaki düşüncelerim ise, daha birçok şampiyonluklar kazanarak başarılı bir kişi ve örnek bir futbolcu olmak en büyük hedefimdir.

 

Bildiğiniz üzere ambargolar içerisindeyiz ve Kıbrıslı Türkler bundan pek memnun değil. Genç bir futbolcu olarak bu konuda neler söylemek isterdiniz?

Dışa açılımın olmasını tabii ki herkes ister. Siyasi nedenler başta olmak üzere maalesef bu gerçekleşemiyor. Her futbolcunun belki de hayalidir bilemeyiz. İlerleyen süreçte umarım, Kıbrıs’ın kuzeyine yönelik uygulanan ambargolar kalkar ve dışa açılım olur. Genç bir futbolcu olarak en büyük temennim bu yönde…

 

Milli takımda ülkemizin önemli oyuncularıyla birlikte oynadınız. Bu, size önemli bir tecrübe oldu. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Zaten takımımızda milli takımda oynamış ve oynamaya devam eden birçok futbolcu var. Bunlardan biri olan Tansel Ekingen ve Hüseyin Sadıklar bana her konuda her zaman için yardımcı oldular. Üstümde çok emekleri olduğunu söyleyebilirim. Onlara da buradan teşekkür ederim. Milli duygu başka bir şey... Orada oynamak, ülkenizi temsil etmek size ayrı bir tecrübe kazandırıyor. Çünkü ülkenizin seçilmiş ve elit oyuncularından kurulu bir takımda mücadele ediyorsunuz. Umarım uzun yıllar milli takımda formayı terletirim.

 

Sizden küçük, daha tecrübesiz olan ve yeni yeni parlayan futbolculara neler söylemek isterdiniz?

Her zaman pes etmemeyi, vazgeçmemeyi öğrenmeleri lazım… Her ne olursa olsun ve asla çalışmadan ödün vermemeleri ve hiçbir zaman ‘ben oldum’ moduna girmeden, her zaman yeteneklerine bir yenisini daha eklemeyi düşünmelidirler.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu güzel röportajı benimle yaptığınız için size ve Yenidüzen ailesine teşekkür ederim.

 


BAŞARISINI KISA SÜREDE KANITLADI

img_3210.jpg

İlk kez 2013-2014 sezonu sonunda A takım bazında forma giymeye başlayan Mehmet Altın, kısa sürede kendini kanıtlayarak bir daha A takım formasını hiç kaptırmadı. Altın, şuan da 22 yaşında olmasına rağmen bugüne kadar 181 maçta A takım forması giydi ve rakip fileleri 58 kez havalandırdı. Mehmet Altın, Yenicami formasıyla bugüne kadar 4 Süper Lig şampiyonluğu, 1 Kıbrıs Kupası, 4 de Süper Kupa kazandı.

Bu haber toplam 2344 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.