“En büyük sorun gençlere sahip çıkılmaması”

“En büyük sorun gençlere sahip çıkılmaması”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (109) – BERKAY ÜSTÜNÇEKİCER

A+A-

>“ALTYAPILARA ÖNEM VERİLMİYOR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Berkay Üstünçekicer; “Ülke futbolunun en büyük sorunu gençlerimize sahip çıkmamaktır. Süper Lig ve 1.Lig’deki önem U15, U17 ve U20 Ligleri’nde olmaması, bu liglere gereken önemin verilmediğini de düşünüyorum"

 

> “ÇEKİŞMELİ BİR SEZON GEÇİYOR”… Berkay Üstünçekicer; “Yabancı sayısının düşmesiyle genç oyuncular daha çok fırsat hakkı yakaladı ve bu yüzden kimin kimi yeneceği belli olmayan, her an, her şeyin olabileceği bir lig yaşıyoruz”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Gönyeli’nin gelecek vadeden oyuncularından Berkay Üstünçekicer…  Şu anda 17 yaşında olan Üstünçekicer, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım bu yaz hazırlık döneminde Lefke’ye karşıydı. Oyuna ikinci yarı girmiştim. Benim için çok heyecan verici ve gururlu bir duyguydu. Gönyeli gibi bir takımda bu fırsatı ilk kez yakalamak büyük bir gururdu.

 

İlk devreyi geride bırakmak üzereyiz, takımınızın performansı size göre nasıldı? Sezonun geneli hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Takım çok iyi bir devreyi geride bırakmak üzere. Sezon başı takımımızdan çok ümitliydim. Şu an Süper Lig’de şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olmamız ve takımın şampiyonluğu kovalaması ister istemez performans olarak bizleri yukarıya çekti. Takımda forma için de çok güzel, çekişmeli ve zevkli bir dönem oldu.

 

“Her an her şeyin olabileceği bir lig yaşıyoruz”

Genel anlamda ligin gidişatı hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Ligimiz çok güzel bir lig oldu bu sezon. Yabancı sayısının düşmesiyle genç oyuncular daha çok fırsat hakkı yakaladı ve bu yüzden kimin kimi yeneceği belli olmayan, her an, her şeyin olabileceği bir lig yaşıyoruz. Sezonun sonuna kadar gidişatın böyle gideceğini düşünüyorum.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedeflerim, öncelikle kulübüme en üst seviyede hizmet edebilmek. 1-2 sene sonra hazır olunca da, önce Türkiye’de sonra da olursa Avrupa’da futbol hayatımı en iyi şekilde sürdürmek istiyorum.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için hayatı ifade eder. Zorluğu, sevinmeyi, aile olmayı, arkadaş ve dostluk kazanmayı, saygınlık kazanmayı ifade eder…

 

“Biz gençler için büyük şans”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bence ülkemiz gençleri adına iyi bir karar verildiğini düşünüyorum. Ülkemizde çoğu takımda çok yetenekli genç arkadaşlar var ve bu bizler için büyük bir şanstır. Gençlerin kendine güvenip yetenekleri bu fırsatlarla gösterebileceğini düşünüyorum.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bana göre başarılı olmanın sırrı çok çalışmaktır, pes etmemektir, hayal kurup hayallerin peşinden koşmaktır…

 

En büyük sorun gençlere sahip çıkılmaması”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorunu gençlerimize sahip çıkmamaktır. Elimizdeki fırsatların çok az olması ülke dışında bir yere katılamamak ülke futbolumuzun en büyük sorunlarından biridir. Ülkede futbol liglerimizde Süper Lig ve 1.Lig’deki önem U15, U17 ve U20 Ligleri’nde olmaması, bu liglere gereken önemin verilmediğini de düşünüyorum.

 

Benim idolüm Erdinç Börekçi…

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Çok yetenekli, saygı kazanmış, kendilerini idol olarak alacağımız çok abimiz var. Benim idolüm Erdinç Börekçi abimizdir. İlerleyen yaşına rağmen oynadığı mevkide çok sakin olması, mücadelesini top tekniğini ve disiplinini çok beğeniyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu tür röportajlar genç arkadaşlar için heyecan verici moral olabilecek bir seviyede önemlidir. Bize bu fırsatı verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim…

 

A2 Süper Lig’de performansıyla dikkat çekiyor

Henüz 17 yaşında olan Berkay, sezon başında Gönyeli’nin oynadığı hazırlık maçlarında forma şansı bulmaya başladı. Daha çok Gönyeli’nin A2 takımında forma giyen genç oyuncu, A2 Süper Lig’de bu sezon 4 kez fileleri havalandırmayı başardı. Berkay Üstünçekicer, ilerleyen dönemde adından fazla söz ettirmek istiyor.

Bu haber toplam 1076 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.