“En büyük sorun altyapılardaki yetersizlik”

“En büyük sorun altyapılardaki yetersizlik”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (67) – MEHMET AKİF

A+A-

“ÜLKE FUTBOLU GELİŞMEKTE ZORLUK YAŞIYOR”…‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Gönyeli futbolcusu Mehmet Akif; “En büyük sorun altyapılarda oluşan yetersizliktir. Bundan dolayı ülke futbolu halen gelişmekte büyük sıkıntılar yaşamaktadır”


“GENÇ OYUNCULAR, BOŞ SEZONU İYİ DEĞERLENDİRMELİ”… Mehmet Akif; “Bu sezon futbolun olmaması her futbolcuyu etkilemiştir. Fakat genç bir futbolcu için şans olduğunu düşünmekteyim.  A takım seviyesi için bireysel olarak eksik yönlerini boş sezonda geliştirip, ileriki sezon için önemli bir seviye atlayabilir”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Gönyeli’nin genç oyuncularından Mehmet Akif…  Şu anda 17 yaşında olan Akif, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.


İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

 İlk A takım maçım Gönyeli’nin sahasında Lefke’ye karşıydı. Kendi seyircisi önünde o ortamda maça çıkmak inanılmaz bir duyguydu.

 

“Genç futbolcular, boş sezonda eksik yönlerine çalışmalı”

Bildiğiniz gibi bu sezon gibi futbol yok. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu sezon futbolun olmaması her futbolcuyu etkilemiştir. Fakat genç bir futbolcu için şans olduğunu düşünmekteyim.  A takım seviyesi için bireysel olarak eksik yönlerini boş sezonda geliştirip, ileriki sezon için önemli bir seviye atlayabilir.

 

“Hedefim, Türkiye veya Avrupa…”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Kısa vadedeki hedefim lig şampiyonluğu yaşayıp, ileriki yıllar için Türkiye veya zorlayıp Avrupa’ya gidebilmektir.

 

“Futbol birlik beraberliği sağlar”

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol birlik, beraberliği sağlayan ve duyguları birleştirip yansıtan evrensel bir spor dilidir. Bu sezonki maç ve toplu antrenman eksikliğini her anlamda hissetmekteyim.

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Genç futbolcuların erken zamanda üst seviyelerde forma şansı bulması özgüveninin artmasına ve hırslı, tutkulu bir futbolcu olmasına etki eder.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarıyı elde etmek için doğru bir şekilde çalışıp, istikrara ve disipline de dayanmaktadır.

 

“En büyük sorun altyapılardaki yetersizlik”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

En büyük sorun altyapılarda oluşan yetersizliktir. Bundan dolayı ülke futbolu halen gelişmekte büyük sıkıntılar yaşamaktadır.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Geçen yıla kadar Gönyeli’de forma giyen Temileh Christian… Saha içindeki soğukkanlılığı ve performansının sabit olması takım içinde onu bir adım öne atmaktaydı. Karakteri sakin ve saygın bir futbolcu olmasıyla dikkat çekmekteydi.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu röportaj için Geleceğin Krampoları yazı dizisini düzenleyen Hüseyin Özbarışcı ve Yenidüzen Gazetesi’ne teşekkür ederim. Tüm futbolculara sağlık ve başarılı bir yıl diliyorum.


Gönyeli’nin genç yeteneklerinden biri…

Gönyeli’nin altyapısından yetişen 17 yaşındaki Mehmet Akif, Gönyeli’nin genç yeteneklerinden biri olarak gösteriliyor. A takım seviyesine kısa süre önce çıkan ve zaman zaman da forma giyen genç oyuncu, ileride şampiyonluk yaşamak istiyor.

mehmettt.jpg

Bu haber toplam 3287 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum