"En az risk, erken zamanda futbol!"

"En az risk, erken zamanda futbol!"

Futbolcular Derneği, Kıbrıs'ın kuzeyinde son günlerde artış gösterek Covid-19 vakalarıyla birlikte gündeme gelen ve uzun süredir spor gündemini meşgul eden 2020-2021 sezonuyla ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Futbolcular Derneği, Kıbrıs'ın kuzeyinde son günlerde artış gösterek Covid-19 vakalarıyla birlikte gündeme gelen ve uzun süredir spor gündemini meşgul eden 2020-2021 sezonuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, gündemde olan 'futbolun 1 yıl durdurulması' konusunda futbolcuların ciddi endişeleri olduğu belirtildi. Dernek yazılı açıklamasında test konusunun da altını çizerek "PCR testlerinin her hafta başı yapılması şartı ile futbolumuzun en kısa sürede tekrar başlamasını talep ediyoruz" denildi.

Futbolcular Derneği'nden yapılan açıklama şöyle;

Değerli Futbolseverler,

Son günlerde Ülkede yaşanan yerel vaka artışı ve Ülkemizin içinde bulunduğu sağlık sıkıntısından dolayı yapılamayan antrenmanlar, sonrasında sezonun başlayamayacak olma ihtimali ve en son 1 yıl futbol liglerinin ertelenmesi düşüncesi biz futbolcuları ciddi şekilde düşündürmektedir.

Göz önünde bulundurduğumuz şartlarda elbette ki bizlerin de önceliğimiz: “Sağlık" ancak dünyada yaşanan bu süreçte bu virüsle yaşamak zorunda olduğumuzu ve spor yapma özgürlüğümüzün bu sebeple elimizden alınmasını biz futbolcular olarak kesinlikle istemiyoruz.

Alınacak olacak yanlış bir kararın yaklaşık 7000 kişinin gerek hobi, gerek sportif faaliyetlerinin, gerekse maddi bir yan gücünü elinden almak olması da işin başka bir vahim boyutudur.

Futbolcular Derneği olarak olmazsa olmaz PCR TESTLERİNİN HER HAFTA BAŞI yapılması şartı ile futbolumuzun en kısa sürede tekrar başlamasını talep ediyoruz.

Diğer alınacak önlemler tüm paydaşlar ile yapılacak toplantılar ve ortak kararlar ile üretilmeli ve en az risk ortamı sağlanmalıdır düşüncesindeyiz.

Gerek Hükümetimizin gerekse Futbol federasyonumuzun futbol oynanması açısından gereken şartları yerine getirmesini ümit ederek futbolumuzun devam etmesi için biz futbolcular olarak gereken tüm fedakarlıklarda da bulunabileceğimizin bilinmesini isteriz.

Diğer paydaşlarında yaptıkları açıklamalarla bu düşünce içerisinde olduklarını göz önünde bulundurarak Hükümetimiz ve Futbol Federasyonunun da bu şekilde karar üreteceğinden şüphemiz yoktur.

EN AZ RİSK, EN ERKEN ZAMANDA FUTBOL!"

Bu haber toplam 3162 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler