“Düzkaya benim ailem…”

“Düzkaya benim ailem…”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (19) – ÖNDER ZEYİN

A+A-

“DÜZKAYA’DA OYNAMAK BENİM İÇİN GURUR VERİCİDİR” … 15 yaşındaki Önder Zeyin; “Düzkaya Spor Kulübü 6 yaşımdan bu yana bana destek olan ve beni çalıştıran, en iyi yerlere ulaşmamı isteyen bir kulüp. Düzkaya benim ailem… Bu yaşta bu takımın formasını terletmek benim için onur ve gurur vericidir”

 

“GERÇEK ANLAMDA ÇALIŞMAK LAZIM”… “Başarı inanmaktan gelir. İlk önce insan inanmazsa başaramaz. Başarı azimle, hırsla, istekle, arzuyla ve çok çalışmakla olur. Mesela çalışıyormuş gibi yapmak değil ‘çalışmak’ başarı getirir”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in Girne ekiplerinden Düzkaya’nın genç oyuncusu Önder Zeyin… 2004 doğumlu yani şu anda 15 yaşında olan Önder Zeyin, ilk A takım maçına geçtiğimiz hafta Baf Ülkü Yurdu maçında çıktı. Genç oyuncu, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınıza geçtiğimiz hafta çıktınız. Maça girdiğiniz anda duygularınız nelerdi?

Baf Ülkü Yurdu maçı A takım kategorisindeki ilk resmi maçımdı. Heyecanla karışık duygular içerisindeydim. Heyecanlanmamak elde değildi. Fakat kendim ve takımım için elimden gelenin fazlasını yapmaya çalıştım. Kazandığımız için de mutluyum.

 

Kötü bir ilk devre geçirdiniz. İkinci devrenin ilk maçında da güzel bir galibiyet aldınız. Bu sezon hakkında neler söylemek istersiniz?

Kötü bir ilk devre geçirdiğimiz doğrudur. Takım olarak bu geçirdiğimiz ilk devreyi unuttuk. Kendimizi motive edip takımımızı iyi yerlere getirmeye çalışacağız. Hocalarımız, yönetimimiz ve tüm taraftarlarımızla birlikte kenetlendik ve bu ligde başarılı olacağımıza inanıyorum.

 

"bu işi meslek olarak sürdüreceğim"

Yaşınız henüz daha çok genç… İlerleyen yıllardaki hedefleriniz nelerdir?

Bu genç yaşıma rağmen ilk devreyi U21 Ligi’nde tamamladım. 2. devreye ise A takımda başladım. Hayatımda futbol benim için her zaman farklı bir yerdeydi. İyi yerlere gelebilmek için gece gündüz, yağmur çamur demeden var gücümle çalışıyorum. İleride bu işi meslek olarak ve en güzel, en iyi şekilde sürdüreceğime inanıyorum.

 

"Düzkaya'da oynamak benim için gurur verici"

İlerleyen dönemlerde futbol hayatınıza Düzkaya'da mı, yoksa başka takımlarda mı oynamak istersiniz?

Düzkaya Spor Kulübü 6 yaşımdan bu yana bana destek olan ve beni çalıştıran, en iyi yerlere ulaşmamı isteyen bir kulüp. Düzkaya benim ailem… Bu yaşta bu takımın formasını terletmek benim için onur ve gurur vericidir. Ancak olaya profesyonel de bakmak lazım. İlerleyen yıllarda yaşım ilerleyince gelecek teklifleri değerlendirebilirim.

img_1567.jpg

Bildiğiniz üzere Kıbrıslı Türklere yönelik uygulanan ambargolar var. Bu sayede ülkemiz sporu da maalesef kalkınamıyor. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşüncelerinizi alabilir miyim?

Ülkemize uygulanan spor ambargosunun bizlere karşı çok büyük şansızlık olduğunu söyleyebilirim. Bizler beğendiğimiz, hayran olduğumuz futbolcuları sadece izlemekle yetiniyoruz. Ülkemizde olan genç yeteneklerin önünün açılması gerekirken, bu ambargolar buna engel oluyor. Bu yüzden ülkemizdeki yetenekli futbolcuların futbol kariyerinin üst seviyelere ulaşması engelleniyor ve bu oldukça üzücü bir durum.

 

Ülkemize damga vuran birçok futbolcu var. Sizin idolünüz kim?

Uzun zamandan bu yana çok efsane inanılmaz futbolcular var olduğunu hepimiz biliyoruz. Kuzey Kıbrıs’ta birçok takımda yer alan babam Erdal Zeyin, gençliğinden bu yana birçok başarılara imza attı. 1991 yılında adanın en başarılı futbolcusu ve gol krallığı unvanını aldı. Benim en büyük idolüm babamdır…  Babamdan daha başarılı olmak benim ilk hedefimdir.

 

"İnsan ilk önce inanmalı..."

Size göre başarıyı yakalamak için ne yapmalı?

Başarı inanmaktan gelir. İlk önce insan inanmazsa başaramaz. Başarı azimle, hırsla, istekle, arzuyla ve çok çalışmakla olur. Mesela çalışıyormuş gibi yapmak değil "çalışmak" başarı getirir. Başarı beklenilenin üstüne çıkınca olur, herkesin ne yaptığı değil seni herkesten farklı kılan yaptığın doğrulardır kendimize inanmalıyız ki başaralım. Başarı başaracağım diye başlayanındır.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Biz genç oyunculara bu fırsatı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.


15 yaşında A takım seviyesinde…

Önder Zeyin, 10 Haziran 2004 tarihinde doğdu ve henüz 15 yaşında… Süper Lig’in 16’ncı haftasında geçtiğimiz hafta Baf Ülkü Yurdu’nu konuk eden Düzkaya’da genç oyuncu, oyuna sonradan dahil olarak takımının kazanması için mücadele etti. Genç oyuncu, Ülkü Yurdu maçının 73’üncü dakikasında oyuna girerek, kariyerindeki ilk A takım maçına çıktı. Geçtiğimiz sezonda da U21 takımına yükselen Zeyin, ilk devre U21 takımında da gösterdiği performansla dikkat çekti ve 8 gol atarak, kendisini bir anda A takım kadrosunda buldu.

img_1569.jpg

Bu haber toplam 3770 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.