“Dışa açılamıyoruz, sadece kendi içimizde oynuyoruz”

“Dışa açılamıyoruz, sadece kendi içimizde oynuyoruz”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (127) – TUNCAY KURT

A+A-

“EN BÜYÜK SORUN, DIŞA AÇILAMAMAK”…‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Tuncay Kurt, “Ülke futbolunun en büyük sorunu, futbolumuzu sadece kendi içimizde oynamamızdır. Yan tarafta dibimizdeki Güney Kıbrıs Avrupa liglerinde, dünyanın büyük liglerindeki takımlarla karşılaşırken, biz sadece kendi içimizde futbol oynayabiliyoruz”

 

“GENÇLER İÇİN BÜYÜK ŞANS”… Kurt, “Yabancı kuralının değişmesi, biz gençler açısından çok iyi bir durum oldu. Aynı zamanda her gence de fırsat geldi. Bu kural ile birlikte, her genç oyuncuların hem kendilerini göstereceğini, hem de ülke futboluna başka genç oyuncular yetişmesini sağlayacağını düşünüyorum”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Lefke’nin gelecek vadeden oyuncularından biri olan Tuncay Kurt… Şu anda 21 yaşında olan Kurt, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Hamitköy-Lefke maçıydı. O zamanlar Mehmet Solkanat hocamız teknik direktördü ve o sezonunda ilk maçıydı. Bana sağ kanatta ilk on birde yer vermişti. İlk maçım olduğu için biraz heyecanım vardı ama büyüklerimin konuşmalarıyla, beni motive etmeleriyle çok zorluk çekmeden oynadığım bir maçtı. Berabere kalmamamıza rağmen benim açımdan iyi ve güzel geçti. Aynı zamanda da çok mutlu olmuştum.

 

“Sezonu iyi yerde bitirdik”

İyisiyle, kötüsüyle bir sezonu daha geride bıraktık. Sizin açınızdan nasıl bir sezon geçti?

Takım olarak sezonu başarılı bir şekilde tamamladığımızı düşünüyorum. Batı bölgesinde bildiğiniz üzere ekonomik olarak takımlar problem yaşıyor. Aynı sorun bizde de vardı. Yabancı oyuncusuz 15 hafta maç oynadık. Herkes Lefke’nin oyuncusuydu bir tane bile transfer yapmadan iyi nokta da bitirdik. Daha da iyi bir noktada bitirebilirdik ama hakem hatalarına kurban gittik. Sezonu güzel ve iyi bir yerde bitirdiğimizi düşünüyorum.

 

“Lefke’de şampiyonluk yaşamak istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için önceliği ülkemizde ismimden söz ettirip, kupalar başarılar kazanmaktır. Aynı zamanda yeteneğimle kendimi kanıtlayıp saygı gösterilen bir futbolcu olmak ve Lefke formasıyla şampiyonluk yaşamak istiyorum.

 

Saha dışındaki Tuncay Kurt’u tanıyabilir miyiz?

Saha dışında iş hayatım var. İş hayatında da çalışıp bir şeyleri başarmak için çaba gösteriyorum. İşten başka da futbol her zaman olduğu gibi hayatımın içinde… Geriye kalan bölümlerde de ailemle ve arkadaşlarımla vakit geçiriyorum.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için önce karakterli bir futbolcu olmayı, saygın kişilik kazanmayı, sonrasında ise paha biçilemez mutlulukların, hüzünlerin yaşandığı ama hiçbir zaman vazgeçilmeyeceğini, futbolun güzelliklerini ifade eder.

 

“Gençler kendilerini gösterebilecek”

Yabancı oyuncu kuralının değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Evet, biz gençler açısından çok iyi bir durum oldu. Aynı zamanda her gence de fırsat geldi. Bu kural ile birlikte, her genç oyuncuların hem kendilerini göstereceğini, hem de ülke futboluna başka genç oyuncular yetişmesini sağlayacağını düşünüyorum.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bana göre başarılı olmanın sırrı çok çalışmak, istekli ve arzulu şekilde pes etmeden yoluna devam etmektir.

 

“Sadece kendi içimizde oynuyoruz”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorunu, futbolumuzu sadece kendi içimizde oynamamızdır. Yan tarafta dibimizdeki Güney Kıbrıs Avrupa liglerinde, dünyanın büyük liglerindeki takımlarla karşılaşırken, biz sadece kendi içimizde futbol oynayabiliyoruz. Bu da genç oyuncular olsun, diğer oyuncular olsun, futbolun dışarıya acılamamasının sebebiyle bir yerden sonra futbolun bırakmasına neden oluyor. Çünkü sonuç ve gelişme hiçbir zaman yok.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisidir?

Aynı takımda da oynamış olduğum Candy benim için çok farklı ve aşırı yetenekli bir futbolcudur. Adam eksiltme, hızı, tekniği ve bütün farkıyla her zaman kendisini ön plana atıyor.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Yenidüzen’e ve ekibinize benimle röportaj yaptığınız için çok teşekkür ederim. Ayrıca gençlere ve ülke futboluna verdiğiniz için de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

 


Lefke’de kupalar kazanmak istiyor

Denizli’nin altyapısından yetişen genç oyuncu, 2018 yılında Lefke’ye transfer oldu. O tarihten bu yana Lefke’nin altyapısında mücadele eden Kurt, zaman zaman A takımda da şans buluyor. Tuncay Kurt, ilerleyen dönemde Lefke’nin değişmez oyuncularından biri olup, Menekşe beyazlı ekipte kupalar kaldırmak istiyor.

Bu haber toplam 1359 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.