“Çok çalışıp, hedeflediğim yere geleceğim”

“Çok çalışıp, hedeflediğim yere geleceğim”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (25) – SEZGİN DAĞ

A+A-

"ÇALIŞMADAN BİR YERE GELİNMEZ”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Sezgin Dağ; “Ekstra bireysel çalışmadan bir yere gelinmez. Çok çalışmaları lazım… Niyazi Göksun hocam beni üst seviyeye kadar çıkardı, benimle çok ilgilendi ve bana çok güvendi.  Sonunda çok çalışıp, daha çok çalışıp hedeflediğim yerlere geleceğim”

 

“AMBARGOLAR KALKMASI LAZIM”… “Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargolar futbolun önüne geçiyor. Bu ambargoların artık kalkması lazım…  Kalkarsa Kıbrıs Türk futbolu daha iyi yerlere gelecektir.”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Gençlik Gücü’nün genç oyuncusu Sezgin Dağ… 21 yaşında olan Dağ, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınıza çıktığınızda duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım 3 sezon önce Ortaköy – Gaziköy maçıydı. O maç 1-1 sonuçlanmıştı.  Takımızın attığı golün asistini ben yapmıştım. O maçı hiç unutamam diyebilirim. En yüksek seviyede mücadele ettiğim için elim ayağım titriyordu. Bana verilen ilk fırsatı iyi değerlendirmek istiyordum. Hocam bana güvendi onun güvenini yarıda bırakmadım. O maçta güzel bir oyun sergilemiştim.

 

Artık sezonun bitimine yaklaştık ve ligde kalma mücadelesi veriyorsunuz. Sezon hakkında neler söylersiniz?

Önümüzde 8 hafta var elimizden gelenin en iyisini yapıp lige tutulmaya çalışacağız.

Tabii ki Çok zor dönem geçirdik diyebilirim. 11 hafta galibiyet yüzü göremedik. Takım olarak motivasyon düşmüştü. Temennimiz, ligde kalmak.

 

Önümüzdeki sezon için teklif gelirse gitmeyi düşünür müsünüz?

Takım menfaati için olursa elbette gitmek isterim. Ama ilk olarak gönlüm Gençlik Gücü’nden yana. Farklı bir camia... Gençlik Gücü camiası bana çok iyi bakıyor.

 

"Asıl hedefim Türkiye"

Peki, gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Asıl hedefim Türkiye’de oynamak. Olmazsa da burada şampiyonluklar yaşamak. Örnek gösterilen bir futbolcu olmak ve Kıbrıs Türk futbolunda iz bırakan bir futbolcu olmak istiyorum.

 

"Ambargoların kalkması lazım..."

Size göre ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargolar futbolun önüne geçiyor. Bu ambargoların artık kalkması lazım…  Kalkarsa Kıbrıs Türk futbolu daha iyi yerlere gelecektir. Bunun dışında bireysel olarak futbolcular hayatına önem vermiyor. Profesyonel davranmıyor diyebilirim.

 

Son yıllarda genç oyunculara önem veriliyor. Bu konuda neler söylemek isten?

Ekstra bireysel çalışmadan bir yere gelinmez. Çok çalışmaları lazım… Çalışmadan, yani yatarak bir yere gelinmez. Hocaların söylediklerini çok iyi dinleyip uygulamaları lazım… Asıl hedef çok çalışarak olur. Kötü alışkanlıklar alışmamaları lazım. Yani kısacası iyi ve karakterli bir oyuncu hem saha içinde, hem de saha dışında örnek gösterilmelidirler.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Kendi kariyerim açısından hedeflerim var. Onları gerçekleştirmek için elimden geleni yapıp ve çok çalışacağım. Bunu da sizlerin aracılığınızla belirtmek isterim ki, beni Ortaköy Spor Kulübü’nden alıp, ilgilendirdiği için ve Süper Lig futbolcusu yaptığı için Niyazi Göksun hocama teşekkürlerimi sunarım. Niyazi hocam, benimle çok ilgilendi ve bana çok güvendi.  Sonunda çok çalışıp, daha çok çalışıp hedeflediğim yerlere geleceğim. Son olarak, Bir de sizlere ve Yenidüzen Gazetesi’ne biz genç oyunculara böyle bir fırsat verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.


BTM’den, Süper Lig’e…

İlk kez BTM Ligleri’nde bulunan Ortaköy’de A takım forması giyen Sezgin Dağ, geçmiş sezonlarda Gençlik Gücü’ne transfer edilmiş ve yeşil beyazlı ekipte şans bulmaya başlamıştı. Genç oyuncu, şu anda takımının vazgeçilmez oyuncularından biri olarak görülüyor.

img_0228-001.jpg

Bu haber toplam 2455 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum