“Bu sezon gördük ki adada çok yetenekli genç futbolcular var”    

“Bu sezon gördük ki adada çok yetenekli genç futbolcular var”    

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (129) – ARDA ÜNALAN

A+A-

“BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Arda Ünalan: “Yabancı kuralının değişmesi bizler için çok iyi bir fırsat oldu. Bu sezon gördük ki adamızda çok yetenekli genç oyuncular var”

 

“HEDEFİM ADIMDAN SÖZ ETTİRMEK”… Arda Ünalan: “Adada adından söz ettiren bir futbolcu olmak istiyorum. Ulaşabileceğim en üst noktaya kadar çıkmayı hedefliyorum”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Binatlı’nın gelecek vadeden oyuncularından biri olan Arda Ünalan… Şu anda 19 yaşında olan Ünalan, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

“Benim için unutulmaz bir maçtı…”

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Binatlı-Hamitköy maçıydı. Oyuna ilk girdiğim dakikalarda çok heyecanlıydım ama sonrasında o heyecanımı üstümden atıp, sadece futbolumu oynamaya odaklandım. Her genç oyuncunun hayalidir ilk A takım maçı… Bu yüzden bu maç benim için unutulmaz bir maçtır.

İyisiyle, kötüsüyle bir sezonu geride bıraktık. Küme düşen takımlardan biri oldunuz. Hem kendi adınıza, hem de takımınız adına sezon nasıl geçti?

Takımım adına sezon çok iyi geçtiği söylenemez ama benim için, forma şansı bulmam açısından ve A takım seviyesine çıkmam açısından sezon olumlu bir şekilde geçti. Keşke sonu böyle olmasaydı ama her düşüşün bir kalkışı vardır elbet.

“Adımdan söz ettiren futbolcu olmak istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Adada adından söz ettiren bir futbolcu olmak istiyorum. Ulaşabileceğim en üst noktaya kadar çıkmayı hedefliyorum.

Saha dışındaki Arda Ünalan’ı tanıyabilir miyiz?

Yakın Doğu Üniversitesi Odyoloji bölümünde okuyorum. Okulumun yanı sıra boş vakitlerimde ailemle ve arkadaşlarımla vakit geçirmeyi seven biriyim.

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbolun benim hayatımda önemli rolü vardır. Bu her zaman da böyleydi. Çocukluğumdan beri vazgeçemediğim tek şey futbol diyebilirim.

“Gençlerin forma şansı bizleri mutlu ediyor”

Yabancı oyuncu kuralının değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Yabancı kuralının değişmesi bizler için çok iyi bir fırsat oldu. Bu sezon gördük ki adamızda çok yetenekli genç oyuncular var ve bu genç oyuncuların A takımda forma şansı bulması bir genç oyuncu olarak beni de çok mutlu ediyor.

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bana göre başarılı olmanın sırrı çok çalışmaktır.

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bence ülke futbolunun en büyük sorunlarından biri ligimizin tanınmamasıdır. Güney Kıbrıs takımları Avrupa kupalarına katılabiliyorken bizim takımlarımızın ambargolar dolayısıyla katılamamasıdır.

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisidir?

Benim ülke futbolundaki idolüm aynı mevkide oynadığım Zihni Temelci’dir. Mücadeleci ruhu, güçlü fiziği ve hava toplarındaki hâkimiyeti beğendiğim özellikleridir.

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle bana bu röportaj fırsatını sunduğunuz için teşekkür ederim. Bu sene bana güvenip forma şansı veren Kemal Yürekli ve Niyazi Özekmekçi hocalarıma da ayriyeten çok teşekkür ederim.


Binatlı’nın altyapısından yetişen oyunculardan…

Binatlı’nın altyapısından yetişen oyunculardan biri olan Arda Ünalan, yeni yeni A takım seviyesine çıkmaya başladı. Henüz 19 yaşında olan Ünalan, gelecek yıllarda unutulmaz başarılar elde etmek istiyor.

Bu haber toplam 1640 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.