“Bu adanın en iyisi olacağıma inanıyorum, hatta olacağım…”

“Bu adanın en iyisi olacağıma inanıyorum, hatta olacağım…”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (120) –EREN AKSAL

A+A-

★ “EN İYİ OLACAĞIM”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Türk Ocağı futbolcusu Eren Aksal; “Bu hayatta hiçbir şeyin garantisi yoktur ama eğer bir sakatlık yaşamazsam bu adanın en iyisi olacağıma inanıyorum, inanmıyorum hatta olacağım…”

 

★ “KOSKOCA GİRNE’DE SAHA YOK”… Eren Aksal, “En büyük sorunumuz yatırımın yapılmamasıdır. Koskoca Girne’de bir tane antrenman sahası olmaması ülke futbolunun en kötü sorunudur. Antrenmanda yerden gelen topa korkudan bileğimiz toprağa takılır düşüncesiyle şut bile çekemez olduk”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Türk Ocağı’nın gelecek vadeden oyuncularından biri olan eren Aksal…  Şu anda 18 yaşında olan Aksal, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

Sezon başı oynadığımız ilk hazırlık maçları öncesinde Mehmet Bolkan hocam A takıma aldı. O dönemde 3-4 hazırlık maçında oynadım. Maçların hepsi benim için güzel geçti. Hiçbirinde boş geçmedim. Sonra ilk A takım lig maçımda ikinci devrede oynadığımız Mesarya maçında oyuna girmiştim. Benim için çok duygulu bir maçtı. Bana futbolu doğru öğreten abilerime karşı oynamıştım. Bilal Ceylan ve Ertaç Taşkıran abilerimle oynadığım için çok özel hissettim. Hiç panik olmayan, heyecan yapmayan bir insanım. Maçlarda onun için güzel duygular vardı sadece…

 

Takımınızın şu ana kadar ki performansı size göre nasıldı?

Ligin ikinci devresine eksik başlamamız çok kötü oldu. Gençlere şans geldi ama yanlış zamanda geldi aslında… Ayrılmalar oldu takım içinde. Bu durumda da genç arkadaşlarımla kendimizi pek gösterme şansımız olmayacağını biliyoruz ama takım samimiyetimize güvendiğim için ligde kendi çapımızda iyi bir performans göstereceğimize inanıyorum.

 

Sezonun geneli hakkında neler söyleye bilirsiniz?

Ligimizdeki her takımın kendine ait bir yabancısı var. Bizim takımda böyle bir şans yok. İlk devre şampiyonluk mücadelesi veren 5-6 takım vardı fakat bazısı maddiyattan, bazısı da takım içi anlaşmazlıklardan dolayı şampiyonluktan koptular. Bu sebeple ikinci devre bu zorlu mücadele bozuldu. Bu sezonu güzel bir yerde kendi adıma kapatıp, ismimi duyurup, diğer sezona da güzel bir şekilde hazırlanacağıma inanmak istiyorum.

 

“Şans doğarsa hedefim yurtdışı…”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Bu hayatta hiçbir şeyin garantisi yoktur ama eğer bir sakatlık yaşamazsam bu adanın en iyisi olacağıma inanıyorum, inanmıyorum hatta olacağım… Eğer bir gün şans doğarsa yurtdışında futbol oynama gibi bir hedefim de vardır.

 

Saha dışındaki Eren Aksal’ı tanıyabilir miyiz?

Öncelikle 15 aylık bir askerlik sürecim olacak. Onu atlattıktan sonra hedeflerim her zaman yüksektir. Bazı şeyler biraz şansımıza kalacak ama gerisinde benim devamını getirmem gerekecek. İnsanlara kendimi her zaman sevdirmeye çalışan bir insanımdır. Herkese elimden gelen yardımı yapabildiğim kadar yapmaya çalışıyorum. Ailem dahil kimseye muhtaç kalmamak ilk hedefimdir bu hayatta… Devamını ise zaman gösterecek.

 

“Aile gibi olan tek takım Türk Ocağı Limasol”

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Dünya genelinde olduğu gibi çoğu insanın sevgilisidir futbol… Gerek iş, gerekse hobi olarak seçtiğimiz bir meslek ama tüm samimiyetimle söylüyorum ki, Kıbrıs’ta belki de tek aile gibi olan takım Türk ocağı Limasol’dur. Gelecekteki ilk hedeflerimden biri ise Türk ocağı Limasol’un Süper Lig’deki ilk şampiyonluğunun yaşanmasını görmektir. Taraftarımıza bunu göstermek için ilerleyen zamanlarda elimden geleni fazlasıyla yapacağım.

 

“Gençlerin arkasında durulursa, gençler başarılı olur”

Yabancı oyuncu kuralının değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Her zaman taraftarlar yabancı futbolcu izlemekten zevk alır. Maçların kaliteleri bir tık artar. Temennim, her takım taraftarlarının genç futbolcuları izlemekten de zevk almasıdır. Gençlerin arkasında durulursa, gençler başarılı olur.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı belki herkese göre çok çalışmaktır. Ama bunun onla alakası yoktur. Doğru öğretim, doğru çalışmak ve doğru ilgi başarılı olmanın sırrıdır. Bir teknik direktör genç oyuncunun arkasında durursa, herkese gösterdiği ilgiyi gösterirse eğer, değer verildiğini anlarsa o insanda daha çok gelişim gösterir.

 

“Antrenmanda korkumuzdan topa vuramaz hale geldik…”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

En büyük sorunumuz yatırımın yapılmamasıdır. Ne sahalarımıza, ne de kulüplerimize yatırım yapılmıyor. Girne’nin merkezinde 3 tane Süper Lig takımı olmasına rağmen 1 tane bile normal sahamız olmaması çok üzücü. Tüm köy takımlarının kendisine ait 1 ve 2 sahaları var. Koskoca Girne’de bir tane antrenman sahası olmaması ülke futbolunun en kötü sorunudur. Antrenmanda yerden gelen topa korkudan bileğimiz toprağa takılır düşüncesiyle şut bile çekemez olduk.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Oyun zekası ve oyun yönetimi olarak Ertaç Taşkıran, sahadaki sakin ve klas duruşuyla ise Fırat Ersalan’ı idol olarak görüyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu röportajı gerçekleştirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.


Performansıyla dikkat çekiyor

Şu anda henüz 18 yaşında olan Eren Aksal, sezon başında A takıma alındı ve orada çalışmaya başladı. Zaman zaman A takım, zaman zaman da A2 Ligi’nde forma giyen Aksal, A2 Süper Ligi’nde performansı ve attığı gollerle de dikkat çekiyor. Genç oyuncu bu sezon A2 Süper Lig’de 6 gol kaydetti.

Bu haber toplam 1397 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.