“Böyle büyük bir camianın parçası olmak gurur verici”

“Böyle büyük bir camianın parçası olmak gurur verici”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (125) – BARAN DERİN

A+A-

“YILLARDIR VERDİĞİMİZ KARŞILIĞI”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mağusa Türk Gücü’nün genç oyuncusu Baran Derin; “Yıllardır verdiğimiz emeklerin karşılığını genç takımda 2 sene, A takımda ise 3 senedir elde ediyoruz. Bu başarıyı yakaladığımız için tüm camia çok mutlu. Böyle büyük bir camianın parçası olmak benim için gurur verici”

 

“DIŞA AÇILAMAMAK BÜYÜK SORUN”… Baran Derin; “Ülkemizin Avrupa Birliği’ne bağlı olmaması, UEFA ve FIFA’nın düzenlediği turnuvalara katılamamak oldukça büyük bir sorun”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in son 3 sezondaki şampiyonu Mağusa Türk Gücü’nün gelecek vadeden oyuncularından biri olan Baran Derin… Şu anda 19 yaşında olan Bal, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

Şampiyonluğu garantilediğimiz Gönyeli maçı… Küçüklükten beri hayalim olan bu şanlı forma altında A Takım seviyesinde futbol oynamak ve gol atmak tek hayalimdi. Bunu da başardığım için çok mutluyum.

 

“Emeklerimizin karşılığını alıyoruz”

Hem AKSA A2 Ligi, hem de Süper Lig'de şampiyonluğa ulaştınız ve sizde bunun bir parçasıydınız. Düşünceleriniz nelerdir?

Yıllardır verdiğimiz emeklerin karşılığını genç takımda 2 sene, A takımda ise 3 senedir elde ediyoruz. Bu başarıyı yakaladığımız için tüm camia çok mutlu. Böyle büyük bir camianın parçası olmak benim için gurur verici.

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedefim böyle büyük bir camianın sürekli oynayan ve goller atan forveti olmak.

Saha dışındaki Baran Derin’i tanıyabilir miyiz?

19 yaşındayım Namık Kemal Lisesi’nde eğitim görüyorum. Sevdiğim şeyler spor yapmak, kitap okumak ve müzik dinlemek. Gelecek için hedefim Subay olmaktır.

“Futbol, birlik ve beraberliği ifade ediyor”

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için arkadaşlığı birliği beraberliği ifade ediyor. Bir olduğumuz sürece hiçbir takım karşımızda duramaz.

“Gençlerin şans bulması ülkemiz futbolu adına güzel”

Yabancı oyuncu kuralının değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Gençlerin şans bulması ülkemiz futbolu adına güzel bir şey. Gençlere şans verildiği sürece kulüpler meyvesini toplayacak. Bunu zaten görüyoruz.

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Sağlıklı beslenmek ve çok çalışmak.

“UEFA ve FIFA’nın düzenlediği turnuvalara katılamamak büyük sorun”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülkemizin Avrupa Birliği’ne bağlı olmaması, UEFA ve FIFA’nın düzenlediği turnuvalara katılamamak oldukça büyük bir sorun.

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisidir?

Mickael Pote… Hava toplarına hakim ve çok bitirici.

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Çok çalışıp daha çok oynamak ve daha çok gol atmak istiyorum daha çok kupa kaldırmak istiyorum. Röportaj için sizlere çok teşekkür ediyorum.


İki şampiyonluk birden, gol krallığı yarışında zirvede…

19 yaşındaki oyuncu bu sezon hem gençlerin ligi olan A2 Ligi’nde, hem de A takımla birlikte şampiyonluk sevinci yaşadı. İlk A takım maçına ligin 27’nci haftasında oynadıkları ve maç sonunda şampiyonluk turu attıkları Gönyeli karşısında oynayan Derin, o maçta gol sevinci de yaşadı.

Genç oyuncu, A2 Ligi’nde yaşanan şampiyonluğun mimarı oldu, şu ana kadar 45 gol attı.

Derin, ligin AKSA A2 Ligi’nin bitimine iki hafta kala Gol krallığı yarışında da zirvede bulunuyor. Yarışta en yakın rakibini 9 gol geçiyor.

Bu haber toplam 1335 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.