“BİZLERE VERİLECEK FIRSATLAR  GELİŞMEMİZE KATKI SAĞLAYACAK”

“BİZLERE VERİLECEK FIRSATLAR GELİŞMEMİZE KATKI SAĞLAYACAK”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (36) –AFÜN SALİH GİRGEN

A+A-

 “GENÇLERE VERİLEN FIRSATLAR, ONLARI TECRÜBELENDİRİR”… ‘Geleceğin Kramponları yazı dizisinin bu haftaki konuğu Afün Salih Girgen; “Gençlere verilen bu fırsatların artarak devam etmesi en büyük temennimdir. Futbol tecrübeye dayalı bir oyundur ve biz gençlere verilecek fırsatlar da, bizlere büyük tecrübeler kazandırıp, kendimizi geliştirmede bize katkı sağlayacaktır”

 

“ÜLKE FUTBOLUMUZ DAHA İYİ YERLERE GELECEK” … Girgen; “Eğer bir gün ambargolar kalkarsa ülke futbolumuzun çok daha iyi yerlerde olacağından eminim. Çünkü ülkemizde çok yetenekli ve yurtdışında daha üst seviyelerde oynayabilecek kapasiteli futbolcular var”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Doğan Türk Birliği’nin genç oyuncusu Afün Salih Girgen… Şu anda 20 yaşında olan Girgen, yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

A takımdaki ilk maçınızı anlatır mısınız? O formayla ilk kez sahaya çıktığınız maçta duygularınız nelerdi?

İlk maçım 17 yaşında Cihangir deplasmanıydı. İlk A takım tecrübem olduğundan dolayı çok güzel bir heyecan içerisindeydim. Benim için çok da güzel geçmişti. O maçı 2-0 kazanmıştık. Bütün takım arkadaşlarımın, abilerimin çok güzel bir desteği vardı bana. Bu beni daha çok mutlu etmişti.

 

“İlk hedefimiz kupa şampiyonluğudur”

Ülke olarak sağlık anlamında ciddi bir süreç yaşadık. Artık sezonun geriye kalan bölümü için çalışıyorsunuz. Ligde 8 haftalık süreç ve kupa mücadeleniz var. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Öncelikle ülkemiz ve tüm dünya açısından tek temennim Covid-19 salgının bir an önce son bulması ve hayatımızın normale dönmesidir. Çalışmalarımızı yoğun ve güzel bir şekilde sürdürüyoruz. Tabii ki kupa öncelikli hedefimiz. Yarı finaldeyiz ve 4 güçlü rakibimiz var. Hepsi bir birinden güçlü ve saygı duyulacak rakipler. İlk hedefimiz kupa şampiyonluğudur. Ligde ise çıktığımız her maçı kazanmak için oynayacağız. Her zaman maçlardaki tek hedefimiz galibiyettir. Umarım kupa kaldırarak sezonu tamamlarız.

 

“Çıkabileceğim en üst noktaya kadar çalışacağım”

Bireysel anlamda gelecekteki hedefleriniz nelerdir?

Doğan Türk Birliği ile şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Çıkabileceğim en üst noktaya kadar çalışacağım. Milli takım formasını terletmek ve ülkemizi temsil etmek en büyük hedefimdir.

 

“Ambargolar ve tesisler…”

Size göre ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Eğer bir gün ambargolar kalkarsa ülke futbolumuzun çok daha iyi yerlerde olacağından eminim. Çünkü ülkemizde çok yetenekli ve yurtdışında daha üst seviyelerde oynayabilecek kapasiteli futbolcular var. Bir diğer sorun ise tesis sorunlarıdır. Antrenman yaptığımız sahalarımız pek de iç açıcı değil. Sağlıklı bir şekilde antrenman yapıp, daha iyi çalışabilmemiz için tesislere daha fazla önem verilmesi gerekiyor.

 

Ülkemizde son yıllarda eskiye göre gençlere daha çok şans veriliyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

İlk olarak kendi kulübümü örnek vermek gerekirse, Caner hocamız her sezon başı en az 2 arkadaşımızı aramıza katıyor. Şu anda A takımda forma giyen, en az 15 kişi Altyapımızdan çıkmadır. Bu konuda bunu en güzel örnek olarak gösterebiliriz. Sizin de dediğiniz gibi son sezonlarda eskiye göre gençlere daha çok fırsat tanınıyor. Bunun önümüzdeki sezonlarda da ilerlemesini istiyorum. Çok yetenekli ve oynamayı hak eden genç arkadaşlarım var.  Bu fırsatların artarak devam etmesi en büyük temennimdir. Futbol tecrübeye dayalı bir oyundur ve biz gençlere verilecek fırsatlar da, bizlere büyük tecrübeler kazandırıp, kendimizi geliştirmede bize katkı sağlayacaktır.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Her zaman disiplinli bir şekilde çalışmak, düzenli antrenman yapmak, takımdaki hocalarımız ve en üst seviyede forma giymiş tecrübeli abilerimizin sözünü dinlemek, onlardan bir şeyler kapmak başarıyı beraberinde getirecektir.

 

Ülke futbolumuzda birçok başarılı oyuncu oldu. Sizin idolünüz ve örnek aldığınız oyuncu hangisidir?

Örnek alınacak birbirinden tecrübeli abilerimle forma giyme fırsatı buldum. Hepsinden bir şeyler kapmaya çalıştım. Her zaman çalışma disiplinini ve kişiliğini örnek aldığım Ahmet Sönmez abim en büyük İdolümdür.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Yenidüzen Gazetesine ve size bu güzel sohbetten ve gençlere verdiğiniz değerden dolayı çok teşekkür ediyorum.


Doğan Türk Birliği’nin gelecek vadeden oyuncularından

Doğan Türk Birliği’nin altyapısından yetişen genç oyuncu, ilk A takım maçına 3 sezon önce çıktı. Sonraki süreçte de zaman zaman A takım formasını giyme şansı bulan Girgen, hem Doğan Türk Birliği’nin, hem de ülke futbolunun gelecek vadeden oyuncularından biri olarak görülüyor. 

img_7699.jpg

Bu haber toplam 10844 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.