“Birçok kulüp ileriye dönük yatırım yapmıyor”

“Birçok kulüp ileriye dönük yatırım yapmıyor”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (115) – MUSTAFA YORULMAZ

A+A-

“BİRÇOK KULÜP GÜN GEÇİRME POLİTİKASI İZLİYOR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Mustafa Yorulmaz: “Ambargolar ülke futbolunun önde gelen sorunlarından bir tanesidir. Birçok kulüp ileriye dönük yatırım yapmadan sürekli günü geçirme politikası izliyor ve bu da başarının önüne geçen faktörlerden bir tanesidir”

 

“GENÇLER İÇİN YERİNDE BİR KARAR”… Mustafa Yorulmaz: “Yabancı kuralının 1’e inmesiyle biz genç futbolcular olarak daha fazla şans buluyoruz ve kendimizi geliştiriyoruz. Ülke futbolu adını güzel ve yerinde bir karar oldu”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Baf Ülkü Yurdu’nun gelecek vadeden oyuncularından Mustafa Yorulmaz…  Şu anda 22 yaşında olan Yorulmaz, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım 18 yaşındayken Çetinkaya ile oynadığımız sezonun ilk ve gece maçıydı. Oyuna sonradan girmiştim, aşırı derecede heyecan ve mutluluk içerisindeydim.

 

“Her maç üstüne koyarak tecrübeleniyoruz”

İkinci devre başladı. Takımınızın şu ana kadar ki performansı size göre nasıldı?

Bence yaş ortalaması oldukça düşük olmasına rağmen sahada savaşan ve mücadeleyi bırakmayan bir takımımız var. Sıralama olarak bakarsak alt sıralarda olmamızın sebebi tecrübesizlik olduğunu düşünüyorum. Her maç üstüne koyarak ve tecrübelenerek daha iyi yerlere geleceğimize inancım tam.

İstediğimiz sonuçları alamayınca takımın kendine güveni ve gardı düştü. Orçun hoca, Serdar hoca ve Mahmut hocanın takıma gelişi ile takıma bir güven geldi ve güzel bir ivme yakaladık kolay yenilen bir takım değiliz. Önümüzdeki haftalarda daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedeflerim iyi bir futbolcu olmak, güzel yerlere gelmek, güzel başarılara imza atmak ve ülke futboluna ismimi kazıtmaktır…

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol ağır bir işçiliktir. Değer verdiğim ve severek yaptım bir spor dalıdır. Hayatımda ki değerlerden biridir.

 

“Gençler için yerinde bir karar”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Yabancı kuralının 1’e inmesiyle biz genç futbolcular olarak daha fazla şans buluyoruz ve kendimizi geliştiriyoruz. Ülke futbolu adını güzel ve yerinde bir karar oldu.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bana göre başarılı olmanın sırrı kendine inanmak, pes etmemek ve çok çalışmaktır…

 

“Birçok kulüp gün geçirme politikası izliyor”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ambargolar ülke futbolunun önde gelen sorunlarından bir tanesidir. Birçok kulüp ileriye dönük yatırım yapmadan sürekli günü geçirme politikası izliyor ve bu da başarının önüne geçen faktörlerden bir tanesidir. Bir diğer büyük sorun ise biz futbolculara yapılmayan sözleşmelerdir.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Pozisyonum icabı Yasin Kansu diyebilirim. Fakat daha önce beraber oynama şansı bulduğum bir abi ve yol gösteren kişiler olarak Hamis Çakır ve Erdinç Börekçi (Alex) diyebilirim. Yasin abinin gol atma becerisi, Hamis ve Erdinç abinin ise oyun zekâları önde gelen beğendiğim özellikleridir.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu röportaj için sizlere çok teşekkür ediyorum.


Kritik gollere imza attı

Futbola Baf Ülkü Yurdu’nun altyapısında başlayan genç oyuncu, kısa sürede A takım seviyesine kadar yükseldi. 22 yaşındaki Yorulmaz, bu sezon ligde Mesarya, kupada da İncirli takımlarına karşı kritik gollere imza attı.  

Bu haber toplam 1644 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.