“Bir ay sonra unutulacak başarılar elde ediyoruz”

“Bir ay sonra unutulacak başarılar elde ediyoruz”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (126) – ERCE ÇAKMAK

A+A-

“AMBARGOLAR BÜYÜK SORUN”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Erce Çakmak: “Ülke futbolumuzun en büyük sorunu ambargolardır. Kendi içimizde kazandıktan sadece bir ay sonra unutulacak başarılar elde edip tekrar tekrar o başarıları yinelemeye çalışıyoruz”

 

“YAŞ SADECE BİR SAYI”… “Futbolda yaş sadece bir sayıdır bana göre. Formayı hak eden kişi yaşına bakılmaksızın oynamalıdır. Genç futbolcuların yabancı oyunculardansa birbirleriyle rekabet edip, forma rotasyonuna girmesi daha motive edicidir”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, bonservisi Küçük Kaymaklı’da bulunan fakat sezonu kiralık olarak AKSA 1. Lig ekiplerinden Yalova’da geçiren Erce Çakmak… Şu anda 23 yaşında olan Çakmak, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

2017-2018 sezonunda Küçük Kaymaklı forması giyerken iç sahada Yalova’ya karşı oynadığımız maçta, yabancı oyuncularımızın tamamının sakatlanmasından dolayı 20. dakikada oyuna girmiştim. Isınırken oyuna gireceğim dakikaya kadar yaşadığım panik ve stresin üzerinden büyük taraftarımızın ve hocamızın desteği ile kalkarak uzatma dakikaları da dahil 80 dakika süre aldım ve ilk asistimi yaptım.

Futbolda normal sezon tamamlandı. Hem takımınız adına, hem de sezonun geneli hakkında ne söyleye bilirsiniz?

Yalova çok büyük bir camia bu sezonu hak ettiği yerde tamamlamasına yardımcı olamadık, ancak son haftalarda gösterdiğimiz başarılı performans ile silkinip kendimize geldiğimizi söyleyebilirim. Benim adıma verimli geçen bir yarı dönem oldu. Kendi form grafiğimi yukarıya çekerek ve daha fazla forma süresi bularak sezonu tamamladım.

“Kaptanlığını yaptığım takımda kupalar kazanmak, adımdan söz ettirmek istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için en büyük hedefim kaptan olduğum bir takımda aynı sezonda hem lig, hem kupa hem de Süper Kupa’yı aynı sezon içerisinde kaldırmak. Uzun yıllar boyunca adımdan söz ettirmek ve Milli takımımızın formasını gururla giyebilmek.

Saha dışındaki Erce Çakmak’ı tanıyabilir miyiz?

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunuyum, şuanda Yakın Doğu Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimi görmekteyim. Gelecekte askerlik eğitimini tamamladıktan sonra Beden Eğitimi öğretmenliği ile ilgilenmeyi düşünüyorum.

“Futbol benim için özgürlüktür”

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için bir yaşam biçimidir. Doğduğum günden bugüne futbolsuz geçen bir dakikam yok. Futbol benim için özgürlüktür. Düşüncelerini sahaya ifade edebilmektir. Futbol oynamak ayrı keyif, izlemek ayrı bir keyiftir. Hayatın her anında bizimledir.

Sıkı bir Liverpool taraftarıyım, en büyük hayallerimden birisi de Anfield Stadyumu’nda bir maç izlemektir.

“Futbolda yaş sadece bir sayıdır”

Yabancı oyuncu kuralının değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Avrupa’ya katılımın olmadığı bir ligde bana göre hiç yabancı süre almamalıdır. Ligin kalitesini ve seviyesini bizim kaliteli yerli oyuncularımız belirlemelidir. Futbolda yaş sadece bir sayıdır bana göre. Formayı hak eden kişi yaşına bakılmaksızın oynamalıdır. Genç futbolcuların yabancı oyunculardansa birbirleriyle rekabet edip, forma rotasyonuna girmesi daha motive edicidir. Yabancı futbolcunuz varsa günün sonunda herkes onun oynayacağını bilir. Bu da genç oyuncuların için oldukça de motive edici bir durumdur.

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı pes etmemektir. Yenildikten sonra bir daha yenilmemek için daha fazla çalışmaktır. Hedefine ulaşana kadar asla vazgeçmemek, ulaştıktan sonra da daha yükseği hedeflemektir. Yükselmenin verdiği his sizi çalışmaya itiyorsa o zaman başarı kaçınılmazdır.

“Bir ay sonra unutulacak başarılar elde ediyoruz”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolumuzun en büyük sorunu ambargolardır. Üzülerek söylüyorum ki, Avrupa’da yetenek düzeyleri bizimkilerinin hayli altında olan oyuncular profesyonelce sözleşmelere imza atabilip, büyük liglere transfer yapabiliyorlar. Doğup büyüdükleri şehirlerin takımları ile Avrupa’da boy gösterebiliyorlar. Biz kendi içimizde kazandıktan sadece bir ay sonra unutulacak başarılar elde edip tekrar tekrar o başarıları yinelemeye çalışıyoruz. Avrupa ve Türkiye'nin arasındaki makas git gide açılırken, biz maalesef ki Türkiye ile aramızda olan makasında hızla açılmasını önleyemiyoruz.

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisidir?

İzlemekten keyif aldığım birçok futbolcu var fakat benim en etkilendiğim futbolcu Ertaç Taşkıran'dır. Elde ettiği birçok gol krallığı, oyunun oynanışında takımına sağladı katkı en dikkatimi çeken özellikler. Günümüzde de ilerleyen yaşına rağmen sergilediği performansa bakacak olursam umarım onun gibi uzun yıllar forma giyip adımdan söz ettirebilirim.

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bana bu fırsatı verdiğiniz sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Genç oyuncuların fikirlerine önem vermeniz bizim için çok değerli. Umarım gelecek dönemde yetişecek olan birçok yetenekli kardeşim yurt dışında başarılı bir şekilde ülkemizi ve takımlarımızı temsil edebilir.


Sezonu Yalova’da geçirdi

Bonservisi Süper Lig ekiplerinden Küçük Kaymaklı’da bulunan Erce Çakmak, sezon başında Yalova’ya kiralandı. Yalova’da birçok maça çıkan oyuncu, kısa sürede Yalovalı taraftarların gönlüne girmeyi başardı.

Bu haber toplam 1216 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.