
Beş sezon sonra ‘Deja Vu’
Çetinkaya beş sezon sonra ligin ilk üç haftasını puansız kapattı
K-Pet Süper Lig’in ilk üç haftasında galibiyet elde edemeyen ve puan alamayan Çetinkaya, beş sezon önce aynı durumu yaşadı.
Yeni sezon öncesi Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası’nı kazanma başarısı gösteren, sezon için hedefini üst sıralar ve Kıbrıs Kupası olarak belirleyen sarı kırmızılılar için sezon istenildiği gibi başlamadı. Zira Çetinkaya oynadığı ilk üç maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.
İlk haftada kendi sahasında Cihangir, ikinci haftada deplasmanda Türk Ocağı’na mağlup olan Çetinkaya, geride bıraktığımız üçüncü haftada ise yine sahasında Mağusa Türk Gücü’ne mağlup oldu.
Sarı kırmızılılar lige en son puansız başladığı sezon 2014 – 2015 sezonuydu. Sıkıntıların yaşandığı o sezonun ilk üç haftasında mağlup olan Çetinkaya, beş sezon sonra yine aynı kötü durumu yaşayarak ligin ilk üç haftasında hanesine puan yazdıramadı.
Üç haftada maçı 11 kişi tamamlayamadı
Çetinkaya’da alınan kötü sonuçlarla beraber müsabakaları 11 tamamlayamamanın sıkıntısı da yaşanıyor. Sarı kırmızılılar oynadığı üç lig maçında da gördüğü kırmızı kartlardan dolayı müsabakaları eksik tamamladı.
İlk haftada Cihangir maçında Herve Amani, ikinci haftada Türk Ocağı maçında kaleci Ozan Mercan ve son olarak üçüncü haftada Mağusa Türk Gücü maçının henüz başında genç savunmacı Batuhan Calban kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.
Başkan Dizdarlı tepkili
Çetinkaya Başkanı Dr. Bülent Dizdarlı sosyal medyada yaptığı açıklamada maçın orta hakemi Utku Hamamcıoğlu’nu eleştirerek kötü niyetli olduğunu ileri sürdü. Dizdarlı, Çetinkaya olarak kaybettikleri maçlardan sonra hakemleri eleştirmediklerini belirterek bu maçta Hamamcıoğlu’nun korunacak yanının olmadığını belirtti. Dizdarlı’nın açıklaması şöyle:
“Cumartesi günü oynanan maçı da kaybettik. Maalesef bu sefer de 5’inci dakikada kırmızı kart görüp oyunun 85 dakikasını 10 kişi oynamak zorunda kaldık. Dolayısıyla oynadığımız hiçbir müsabakayı tam kadro tamamlayamadık. Önceki maçlarda kötü niyeti hissetmedik. Bu maçın ilk iki maçtan farkı ise hakemin çok ama çok kötü niyetli olmasıydı. Beşinci dakikadaki pozisyonu farklı süzdüğü halde yardımcı hakemlerden birinin etkisi ile penaltı kararı vermesi ve ardından kırmızı kart göstermesini tarafsız gözlerin yargısına bırakalım, tüm ikili mücadelelerde takdir hakkını aleyhimize kullandı. Hele hele 43’üncü dakikada Amani’nin topa kafa ile vurması sonrası aldığı kafa darbesini yorumlayışı bu hakemin kasıtlı olduğunun en büyük deliliydi. Hakem bey rakibe kırmızı veya sarı kart göstermesi beklenirken, dönüp faulü bizim aleyhimize kullandırması ve bu sırada özellikle kadın yan hakemin ikazlarına kulak asmaması onun ne kadar art niyetli olduğunun delilidir.”
“Galiba efendiliğimiz yanlış anlaşılmış, Çetinkaya sahipsiz sanılmıştır”
“Çetinkaya olarak kaybettiğimiz maçlardan sonra hiç hakemleri eleştirmedik. Ancak Sayın Utku Hamamcıoğlu’nun korunacak yanı yoktur. Üstelik bu yönetim tarzı ile önceki maçların hakemlerini de şaibe altında bırakmış, hakem camiasına olan güvenimizi sarsmıştır. Galiba efendiliğimiz yanlış anlaşılmış, Çetinkaya sahipsiz sanılmıştır. Çetinkaya olarak kendisini toparlayana kadar ilk devre maçlarımızda görmek istemiyoruz. Atamaları yapanlardan ricamız bu isteğimizin dikkate alınmasıdır. Aksi halde bu hakemi maçımıza atanmış görürsek takımımızı ligden çekebiliriz. Bunu lütfen kimse bir tehdit olarak algılamasın. Algılayan olursa da bu hafta aynı hakemi göndersin ve olacakları görsün. Biz doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz.”
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.