“Başarının sırrı yaptığın işi sevmek”

“Başarının sırrı yaptığın işi sevmek”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (108) – HASAN KAFFAOĞLU

A+A-

Geleceğin Kramponları Yazı Dizisi’nin bu haftaki konuğu Yeniboğaziçi’nin genç yeteneği Hasan Kaffaoğlu: “Futbolda da hayatta da başarılı olmanın sırrı yaptığın işi sevmektir. Daha sonra da yaptığın işe saygı gösterip, önüne çıkan engellere takılmayıp, kendini o işe adamaktır”

 

“Futbol benim kendimi ifade etmek şeklimdir. Futbolun değerini futboldan uzak kaldığım 2 senede çok daha iyi anladım. Ronaldinho'nun bir cümlesi vardır: "Hayata dair her şeyi ayağımdaki bir top ile öğrendim." Bu cümle gerçekten beni yansıtıyor”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, 1. Lig ekiplerinden Yeniboğaziçi’nin genç oyuncusu Hasan Kaffaoğlu… Şu anda 20 yaşında olan Kaffaoğlu, futbolda yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

 

“Isınma alanından kulübeye nasıl gittiğimi hatırlayamıyorum”

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçıma 2017-2018 sezonunun ikinci haftasında oynanan Çanakkale- Kaya Mehmetçik maçında çıktım. Yaşım 16’ydı ve 1. Lig’den Süper Lig’e çıkmak için kurulmuş bir kadro vardı. Bu sebeple o hafta içindeki antrenmanlarda çok iyi olsam da oynamayı hiç beklemeden maça gitmiştim. Maçın ikinci yarısı hocam bana "Kalk ısın" dediğinde çok heyecanlanmıştım fakat hâla daha oynayacağıma inanmıyordum. Hocam beni oyuna girmem için çağırdığı zaman ayaklarım yerden kesilmişti. Isınma alanından kulübeye nasıl gittiğimi hatırlayamıyorum. Maça girdiğim andan itibaren heyecanımın yerini hırs ve mücadele almıştı. Maç sonu abilerimden ve hocamdan takdir almıştım.

 

İlk devreyi geride bırakmak üzereyiz, bu süreçte takımınızın performansı size göre nasıldı? Sezonun geneli hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Takımımız büyük tarihe sahip olmasına rağmen bu lige BTM'den yeni çıkmış bir takımdır ve sezon başı benim gibi birçok yeni futbolcu takıma katıldı. Bu sebeplerle takımımızda birebir çok kaliteli insanlar olmasına rağmen, sakatlık, pandemi ve asker arkadaşlarımızın olması sebebiyle de sezon başı takım içi adaptasyonu geç sağlayarak kendimizi tam olarak yansıtamadık. Buna rağmen sezon başı belirlenen "Ligde kalma" hedefinin üzerinde sadece 3 mağlubiyet almış bir takımız. Şu anda takımımız çok iyi durumda ve önümüzdeki 3 maçtan toplayabileceğimiz en yüksek puanı toplama hedefindeyiz. Takım içi arkadaşlığımız gelişti ve adaptasyon sorunumuz yok. İkinci devre ilk devreden ders çıkartmış çok daha iyi bir Yeniboğaziçi olacak.

 

“Pandemiden az etkilenen ve tecrübesi olan takımlar hedeflerine ulaşacak”

Genel anlamda ligin gidişatı hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Ligimiz her zaman olduğu gibi kıran kırana ve çetin geçiyor. Bir kaç takım dışında her takım her takımı yenebilecek seviyededir. Sezon başı beklenen favoriler üst sıradaki yerlerini aldılar fakat fark açmaları o kadar kolay olmayacak gibi görünüyor. Ligin devamında pandemiden en az etkilenen ve tecrübesi olan takımlar istedikleri hedeflere ulaşacak diye düşünüyorum.

 

“Her zaman güçlü ve daha iyi olmak istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için yakın hedeflerim bu sezon alabileceğim maksimum süreyi alıp, tecrübe edinmektir. Gelecek sezondan itibaren daha güçlü ve daha iyi olabilmektir. Uzak hedeflerim ise Yeniboğaziçi’nde başarılar elde edip, daha iyi takımlara gitmektir. Bu başarıları elde etme isteğimin en büyük sebebi, 2019 yılında geçirdiğim sakatlık döneminde benim yanımda olmayan, bundan sonra bir şey yapamazsın diyen, bana güvenmeyen insanları utandırmak ve her zaman yanımda olan ailem ve arkadaşlarımı mutlu etmek istememdir.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim kendimi ifade etmek şeklimdir. Futbolun değerini futboldan uzak kaldığım 2 senede çok daha iyi anladım. Ronaldinho'nun bir cümlesi vardır: "Hayata dair her şeyi ayağımdaki bir top ile öğrendim." Bu cümle gerçekten beni yansıtıyor. Şu anda sahip olduğum çoğu şeye futbol sayesinde sahibim. Arkadaşlarım, yapmayı sevdiğim şeyler, dünyaya bakış açım, duygularım, düşüncelerim, okuduğum okul be birçok şey…

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu kurallar güzel ama kullanmasını bilene! Eline geçen şansı iyi değerlendiren, yetenekli olup güvenilmeyen, fırsat eline geçtiğinde kendini geliştirmeyi bırakmayan gençler için çok iyi oldu. Fakat genç yaşta liglerin kritik noktasında omuzlarına binen yükü taşıyamayan, “Ben oldum” havasıyla gelişimini devam ettirmeyen gençler ve bu kuralın mecburiyeti sebebiyle sorumsuzca kendine bakmayan, nasılsa bana mecburlar kafasında olan futbolculara sahip takımlar için çok acımasızca bir kural oldu.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Futbolda da hayatta da başarılı olmanın sırrı yaptığın işi sevmektir. Daha sonra da yaptığın işe saygı gösterip, önüne çıkan engellere takılmayıp, kendini o işe adamaktır.

 

“Dışa açılım olmaması büyük sorun”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

En büyük sorun dışa açılım ve profesyonelliğin olmamasıdır. Ülkemizde birçok yetenekli futbolcu var. Kısıtlı imkanlara sahip olmamıza rağmen yine de iyi futbolcular yetişiyor. Ambargolar olmasa dışa açılımda işimiz kolaylaşırdı. Tek imkanımız Türkiye ve Güney Kıbrıs... Buralara gitmeye de ne bizler ne de ailelerimiz cesaret edemiyor. Bu sebeplerle profesyonellikten uzak kendimizi geçindirmek için başka işlerle uğraşıp, yanında futbolu götürmeye çalışıyoruz. Bu da ülke futbolumuzu ilerletemememize sebep oluyor.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Benim idolüm Abdi Morkaya'dır. Ailemde futbol oynamış insan yok. Abdi abim hem köylüm, hem de akrabamdır ve yıllarca onu görerek, ona sorarak neyin ne olduğunu öğrendim. Aynı zamanda mevkilerimiz ve oyunumuz da benzemektedir. Bu sebeplerle yıllarca ülkemizi futsalda temsil etmiş ve futbolda da bir çok başarısı olan Abdi abimi idol olarak görüyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bana ve genç arkadaşlarıma bu şansı verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Umarım başarılı ve sakatlıksız bir futbol hayatım olur.


Adından söz ettirmeyi hedefliyor

Futbol hayatına Mehmetçik takımında başlayan Hasan Kaffaoğlu, Yarköy, Yedikonuk, Yonpaş Dumlupınar’da da forma giydi. Şu anda AKSA 1. Lig ekiplerinden Yeniboğaziçi’nde mücadele eden genç oyuncu, futbol hayatının ilerleyen döneminde adından söz ettirilen bir futbolcu olmak istiyor.

Bu haber toplam 1611 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.