“Başarımız bu kupayla sınırlı kalmayacak”

“Başarımız bu kupayla sınırlı kalmayacak”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (98) – OLCAY AYKUT

A+A-

“BİZİM İÇİN GÜZEL BİR MORAL”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu OIcay Aykut; “Yaş ortalaması genç bir takım olarak böyle kupayı kazanmak bizler adına çok güzel bir moral oldu. Başarılarımızın sadece bu kupayla sınırlı kalmayacağından eminim”

 

“GENÇLERİN OYNAMASI KURALLARA BAĞLI OLMAMALI”… Olcay Aykut; “Bence gençlerin oynaması kurallara bağlı olmamalı. Gerçekten bu işi benimseyen gençler üzerinde sabırlı olunduğunda daha çok verim alınabileceğini düşünüyorum.”

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Yonpaş Dumlupınar’ın genç oyuncusu Olcay Aykut…  Şu anda 22 yaşında olan Aykut, futbolda yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

2016-2017 sezonu Baf Ülkü Yurdu deplasmanıydı, 2-0 kaybetmiştik. Tabi ki heyecanlı geçmişti ama mağlup olduğumuz için kötü bir başlangıç oldu.

 

Bir sezon aradan sonra yeniden futbola kavuştuk. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Uzun zamandan sonra nihayet maçlarımız başlıyor. 1 senelik futbolsuz geçen bir sezonun ardından futbolcular için elbette olumsuz yanı vardır. Ama biz Yonpaş Dumlupınar Türk Spor Kulübü olarak bu futbol oynamayan sezonda elimizde olan şartlar altında antrenmanlarını yapan tek takımız, bunun da meyvesini alacağımızı düşünüyorum ki bunu KTSYD Kupası’yla gösterdik. Umarım futbolcu arkadaşlar adına yeni sezonumuz sakatlıksız bir şekilde geçer.

 

“Başarımız bu kupayla sınırlı kalmayacak”

 

Sezon öncesi KTSYD Kupası’nı kazandığınız için sizin için moralli bir başlangıç olacak. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Yaş ortalaması genç bir takım olarak böyle kupayı kazanmak bizler adına çok güzel bir moral oldu. Başarılarımızın sadece bu kupayla sınırlı kalmayacağından eminim.

olcay-aykut2.jpg

“Hedefim, alabileceğim tüm kupaları almak…”

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedeflerim bu adada alınabilecek tüm kupaları almak ve milli takım formasını giymektir. Bunların dışında yurtdışında oynamak da hedeflerim arasında.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol bir yaşam tarzıdır. Bende bu yaşam tarzı uyum sağlıyorum.

 

"Gençlerin oynaması kurallara bağlı olmamalı”

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bence gençlerin oynaması kurallara bağlı olmamalı. Gerçekten bu işi benimseyen gençler üzerinde sabırlı olunduğunda daha çok verim alınabileceğini düşünüyorum.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı disiplinli çalışmaktan geçer.

 

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorunu dışa açılım olmamasıdır.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Mevkiim itibariyle Serhan Önet ve şuan beraber oynadığım Turgut Kaan abimi örnek alıyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Herkese sakatlıksız belasız bir sezon diliyorum. Sizlere de böyle güzel işler yaptığınız için teşekkür ederim.

 


olcay-aykut.jpg

Süper Lig ekiplerinden Yonpaş Dumlupınar’ın altyapısından yetişen Aykut, geçtiğimiz sezonlarda A takım seviyesine yükselmiş, sarı kırmızılı ekibin A takımında birçok maçta forma giymişti. Geçtiğimiz hafta sonunda Doğan Türk Birliği ile Yonpaş Dumlupınar arasında oynanan Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) Kupası maçında gol atma başarısı da gösteren Aykut, takımının kupayı kazanmasına katkı sağladı. Olcay Aykut, Yonpaş Dumlupınar’ın önemli oyuncularından biri olarak gösteriliyor.

Bu haber toplam 1535 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.