“Başarılı olmanın yolu çok çalışmaktan geçer”

“Başarılı olmanın yolu çok çalışmaktan geçer”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (11) – CEM ATEŞ

A+A-

“BAŞARILI OLMANIN YOLU ÇOK ÇALIŞMAKTAN GEÇER”… “Benim durumumda olan arkadaşlarıma söylemek istediğim şey; Kendilerine her zaman güvenip yapabilecekleri şeylerin farkına varmalılar ve çalışmaktan hiçbir zaman vazgeçmemeliler. Unutmamak lazım ki başarının yolu çok çalışmaktan geçer.”

 

“HEDEFİM TÜRKİYE’DE OYNAMAK”… “Eğer Kıbrıs’ta oynarsam uzun yıllar Doğan Türk Birliği formasını giymek istiyorum. Ancak, çoğu arkadaşımın istediği gibi Türkiye’de futbol oynamak benim de ilk hedeflerimden biridir.”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor. Gençler, A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig’in Girne ekiplerinden Doğan Türk Birliği’nin genç kalecisi Cem Ateş... Şu anda 21 yaşında olan Ateş,  hem şu ana kadar yaşadığı anıları, hem de geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Cuma günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınız...  O maçta duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçıma 17 yaşındayken çıkmıştım. Kıbrıs Kupası’nın 1’inci tur maçıydı. Denizli’ye karşı oynuyorduk ve ben de takımımın kalesini koruyordum. O maçta aşırı heyecanlıydım. Hocalarımın ve takımdaki abilerimin bana olan güvenini boşa çıkarmamak için elimden geleni yapmıştım. O maçı 5-1 kazanmıştık.

snn_9457.jpg

Haftalar sonra Baf Ülkü Yurdu’na karşı iyi bir galibiyet aldınız ve bu hafta rakibiniz Küçük Kaymaklı. Bu maç hakkında görüşleriniz nelerdir?

Uzun bir süre puan kaybettik bu da özgüvenimizi biraz olsun düşürdü. Baf Ülkü Yurdu maçını kazanıp o özgüvenimizi tekrar yükselttik. Bu haftaki rakibimiz Kaymaklı… Rakibimiz, iyi futbol oynayan, güçlü ve koşan bir takım. Bu maçı da kazanıp şampiyonluk yolunda sonuna kadar devam etmek istiyoruz.

 

“İdolüm Hasan Piro’dur…”

Ülkemizde birçok başarılı olan kaleci var. Kendinize idol olarak kimi görüyorsunuz?

Tartışmasız bir şekilde ülkemizde birçok iyi kaleci oldu. Ama benim idolüm Hasan Piro’dur. Kaleci stili ve ayaklarına hakim olmasını çok beğeniyorum. Ülkemizde idolüm Hasan abidir. Temennim, onun kadar iyi bir kariyere sahip olurum.

 

Son yıllarda Doğan Türk Birliği'nin kalesinde güven veriyorsunuz. Yaz transfer dönemimde herhangi bir takımdan size teklif geldi mi?

Herhangi bir teklif gelmedi. Eğer futbol hayatıma Kıbrıs’ta devam edersem uzun yıllar Doğan Türk Birliği’nde devam ederim diye düşünüyorum.

 

Geçmişte Türkiye ekiplerinden Mersin İdman Yurdu'na imza atmıştınız. Bana o süreci anlatabilir misiniz?

2016-2017 sezonunun devre arasında Mersin’in U21 ve U19 takımına gitmiştim. Orada yarım dönem altyapıda oynadıktan sonra 2017-2018 sezonunda Mersin İdman Yurdu takımının transfer yasağı olduğundan dolayı çoğu altyapı oyuncusuna profesyonel olma şansı gelmişti ben de onlardan biriydim. Gerçekten mükemmel duygulardı kısa bir dönem de olsa profesyonelliği hissetmek çok güzel duygular. İnşallah tekrar Türkiye’ye dönüp profesyonel olarak futbol hayatıma devam ederim. Çoğu arkadaşımın istediği gibi Türkiye’de futbol oynamak benim de ilk hedeflerimden biridir.

 

“İlk önce kendi dersimize çalışmalıyız”

Bildiğiniz gibi ülkemize birçok alanda olduğu gibi spora da uygulanan ambargolar var. Genç Bir futbolcu bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Ülkemize uygulanan ambargoların olması tabii ki çok kötü ama ambargolardan önce biz kendi dersimize çalışıp, daha profesyonel adımlar atmalıyız. Örneğin, antrenman sahalarımız maç sahalarımızın durumu çok kötü önce bunları düzeltmemiz gerektiğini düşünüyorum. Daha sonra başka konularda yapılacak ciddi çalışmalarla ambargoları yıkabiliriz.

 

 

“Başarının yolu çalışmaktan geçer”

Sizin gibi parlayan veya parlama aşamasına olan diğer genç oyunculara ne söylemek istersiniz?

Kendilerine her zaman güvenip yapabilecekleri şeylerin farkına varmalılar ve çalışmaktan hiçbir zaman vazgeçmemeliler. Unutmamak lazım ki başarının yolu çok çalışmaktan geçer.

 

Peki, son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Gençlere bu imkânı tanıyıp, onların görüşlerini aldığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum ve 2019-20 sezonunda bütün takımlara başarılar dilerken bütün abilerim ve kardeşlerime de sakatlıksız bir sezon geçirmelerini diliyorum.


Doğan Türk Birliği’nin kalesinde güven veriyor

Doğan Türk Birliği’nin alt yapısından yetişen Cem Ateş, son iki sezondur aldığı Doğan Türk Birliği’nin A takım kalesini bir kez daha hiç devretmedi. Genç oyuncu hem geçen sezon, hem de bu sezon tüm karşılaşmalarda sarı lacivertli ekibin kalesini güvenle korudu. Genç oyuncunun gösterdiği bu performans, U21 milli takımının da önünü açtı. 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’na yönelik yapılan özel turnuvada yer alan oyunculardan biri oldu.

mersin.jpg
Genç oyuncu, 2017 yılında Türkiye ekiplerinden Mersin idman Yurdu’nun U19 ve U21 takımına transfer olmuş, bir sonraki sezon, A takımda da forma giyme şansı bulmuştu.

Bu haber toplam 3152 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.