“Avrupa seviyesinde oynamak istiyorum”

“Avrupa seviyesinde oynamak istiyorum”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (122) – ZEKİ ARAT

A+A-

 ✔ “ÇOK ÇALIŞIYORUM, KENDİMİ GELİŞTİRİYORUM”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Zeki Arat: “Avrupa seviyesinde futbolcu olmak istiyorum. Bunun adına çok çalışıyorum, kendime bakıyorum, bunun için elimden gelenin fazlasını yapıyorum”

 

 ✔ “PROFESYONEL DEĞİLİZ”… Zeki Arat: “En büyük sorunumuz, ülkenin tanınmamasından ve profesyonel olmadığımızdan dolayı futbolcular bu işi meslek olarak görememesi ve altyapılara yatırım yapılmamasıdır”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Maraş’ın gelecek vadeden oyuncularından biri olan Zeki Arat… Şu anda 17 yaşında olan Arat, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Karşıyaka maçıydı. İlk 11’de başlamıştım. Hocam bana şans vermişti bu şansı değerlendirmem gerektiğini biliyordum. Garip duygular içindeydim gol attığımdaki duygularıma dur diyemedim mutluluk gözyaşlarıma hâkim olamadım. Çok mutluydum ve hocamın böyle bir maçta bana güvenip ilk 11 başlatmıştı. Hocamın üstümdeki değeri fazla…

 

Takımınızın şu ana kadar ki performansı size göre nasıldı?

Takım, şu anki performansı iyi… Çok çalışıyoruz, çok emek veriyoruz. Ben eminim ki Maraş’ı olması gereken yere getireceğiz. Bunun adına çok çalışıyoruz.

 

Ligin geneli hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Çekişmeli, çetin bir lig geçiyor. Her takım, her takımı yenebilecek vaziyette.

 

“Hedefim Avrupa…”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Hedeflerim, ilk olarak şuan Maraş’ı hak ettiği yere getirmek takım adına. Avrupa seviyesinde futbolcu olmak istiyorum. Bunun adına çok çalışıyorum, kendime bakıyorum, bunun için elimden gelenin fazlasını yapıyorum. İnşallah güzel yerlere gelirim.

 

Saha dışındaki Zeki Arat’ı tanıyabilir miyiz?

Sabahları erken kalkar, koşu yapar, hafif bir karın egzersizlerinin ardından sabah sporunu tamamlarım. Sağlıklı beslenirim, kaslarımı dinlendiririm. Antrenmanlarım olmadığı günler arkadaşlarımla vakit geçiririm geceleri. Erken uyurum, uyku düzenime önem veririm. Profesyonel bir futbolcu gibi yaşamayı örnek alıyorum hayatımda. Topluma iyi bir birey olarak görünmek isterim…

 

“Genç oyuncular daha fazla şans buluyor”

Yabancı oyuncu kuralının değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Benim düşüncem bu kuralın değişmesi bizim için iyi oldu aslında. Benim gibi genç oyuncular şans buluyor. İnşallah böyle devam eder gençler daha çok forma şansı bulur.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmamın sırrı, kesinlikle çok çalışmaktır… Ben çok çalışıyorum kazanmak gibi bir bağımlılığım var. Kaybetmeyi hazmedemiyorum. Bazen kaybettiğimizde geceleri ağlıyorum. Bu da bana daha çok hırs veriyor. Çok çalışıyorum, hayallerime ulaşmak için çok savaşıyorum, büyük fedakârlıklar yapıyorum.

 

“En büyük sorunumuz profesyonel olamamak”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorunu altyapılara yatırımları yapılmamasıdır. Bir başka büyük sorunumuz ülkenin tanınmamasından ve profesyonel olmadığımızdan dolayı futbolcular bu işi meslek olarak göremiyor. İnşallah ileride çok daha iyi olur gelişir, benim inancım böyle.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisidir?

Kendime idol olarak gördüğüm birçok abim var. Cenker Yazar, Oğuz Göktaş, Uvanç Recaioğlu, Arif Uysal, Aziz Duyuran… Hepsini bazen maç kayıtlarından, bazen canlı olarak izliyorum. Oğuz abiyle de aynı takımda oynuyorum, hepsinden bir şeyler kapmaya çalışıyorum. Hepsi de hem saha içinde iyi, saha dışında olduğu gibi karakterli sevdiğim abilerim. Hepsini çok seviyorum, hepsinden gerek saha içinde gerek saha dışında bir şeyler öğreniyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Birçok genç oyuncu gibi bana da böyle bir şans verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.


A takımda forma şansı buluyor

Futbola Dumlupınar’ın altyapısında başlayan Zeki Arat, daha sonra Maraş’a transfer oldu. Maraş’ın altyapısında oynayan genç oyuncu, kırmızı beyazlı takımın A takım seviyesine kadar yükseldi. Zaman zaman A takımda forma şansı bulan Arat, bu sezon kaydettiği 4 golün 1’ini A takım formasıyla attı.

Bu haber toplam 1114 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.