“Antrenörlük yapmak her zaman istediğim bir işti”

“Antrenörlük yapmak her zaman istediğim bir işti”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (114) – TAHSİN İZZET MERTEKÇİ

A+A-
  • 22 YAŞINDA C LİSANS ANTRENÖR BELGESİ ALDI… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Tahsin İzzet Mertekçi; “Futbol, ilk adımımı atmaya başladığım andan beri zamanımın büyük bir kısmını harcadığım bir iş. Gelecekte de bu işten kopmamak için erken zamanda böyle bir adım atmak istedim”

 

  • “HEDEFİM, YALOVA’DA SÜPER LİG ŞAMPİYONLUĞU”… Tahsin İzzet Mertekçi; “Gelecek adına hedefim Yalova'nın müzesinde bulunmayan tek kupa olan Süper Lig şampiyonluğunu futbolcu veya antrenör olarak kazanan ekipte olup efsane başkanımız, adını taşıdığım Tahsin Mertekçi'nin hayalini gerçekleştirmek ve Tahsin Mertekçi adını yakışır şekilde temsil etmektir”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Birinci Lig ekiplerinden Yalova’nın gelecek vadeden oyuncularından Tahsin İzzet Mertekçi…  Şu anda 22 yaşında olan Mertekçi, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

2017-2018 sezonuydu Mağusa Türk Gücü ile Mağusa’da oynuyorduk. Hep hayalini kurduğum A takım formasını giymenin heyecanı ve gurunu yaşamıştım.

 

“Yalova’nın bulunduğu konumdan mutlu değilim”

İkinci devre başladı. Takımınızın şu ana kadar ki performansı size göre nasıldı?

Açıkçası Yalova'nın bulunduğu konumdan dolayı mutlu olduğumu söyleyemem. Fakat bu durumdan da en kısa sürede toparlanıp hak ettiğimiz yerlerde olacağımıza ve takımımızın bunu başarmak için kapasitesi olduğuna inancım tam. Yalova çok büyük köklere sahip bir camiadır kolay kolay yıkılmaz.

 

Sezonun geneli hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Çok zorlu ve güzel bir sezon geçiriyoruz. Birinci Lig’de bulunan çoğu takım Süper Lig ayarında. Ligde kolay maç yok hiçbir takımın hiçbir maçı kolay kazanamayacağı alınan sonuçlardan da ortada.

 

“Antrenörlük yapmak her zaman istediğim bir işti”

Küçük yaşta antrenörlük lisansı almak için girişim başlattınız. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Futbol ilk adımımı atmaya başladığım andan beri zamanımın büyük bir kısmını harcadığım bir iş. Gelecekte de bu işten kopmamak için erken zamanda böyle bir adım atmak istedim. Antrenörlük yapmak her zaman istediğim bir işti.

 

“Hedefim, Yalova’da Süper Lig şampiyonluğu yaşamak”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek adına hedefim Yalova'nın müzesinde bulunmayan tek kupa olan Süper Lig şampiyonluğunu futbolcu veya antrenör olarak kazanan ekipte olup efsane başkanımız, adını taşıdığım Tahsin Mertekçi'nin hayalini gerçekleştirmek ve Tahsin Mertekçi adını yakışır şekilde temsil etmektir.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için bir tutkudur. Hayatımın her alanında futbol var. Futbol sadece bir spor veya bir oyun değildir. Birçok arkadaşlığın ortaya çıktığı yer futbol sahasıdır mesela, kazanmak için savaşmayı, bir hedef uğruna sıkı çalışmayı, hayallerin için koşmayı bana, daha hızlı düşünmem gerektiğini futbol öğretti. Futbol görüldüğü gibi sadece 6 harf değildir. Birçok duyguyu, düşünceyi içinde barındıran bir oyundur.

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Ülkemizde birçok yetenekli genç kardeşim var. Bu kurallar ile kendilerini ülke futbolunda daha çok gösterme ve kanıtlama fırsatını buluyorlar. Bu kuralların gelmesi biz gençler açısından çok büyük şans.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Öncelikle bir işi yaparken severek yapmak lazım.  Sadece futbolda değil, tüm hayat boyunca bir işi severek yaparken insan kendini o işe daha fazla adayıp, daha sıkı çalışır. Bu da başarıyı doğurur.

 

“Ambargolar olduğu sürece de profesyonelleşme imkânsız”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Sadece ülke futbolunun değil, ülkenin her alanında en büyük sorun ambargolar. Kendi içimizde bile bir şeyler yapmak çok zorlaştı. Bizim ülkemiz birçok yetenekli sporcularla dolu bir ülke fakat kendi bayrağımız için mücadele edemiyoruz. Ambargolar olduğu sürece de profesyonelleşme imkânsız…

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

İzleme fırsatı bulamasam da konuştuğum ve birçok kişiden duyduğum kadarıyla Yalova'nın ihtiyacı olduğu her dönemde İngiltere'de yaşasa bile Yalova için adaya dönen Özkan Mertekçi diyebilirim. İzlediğim futbolcular arasında ise Mehmet Özberenk'i söyleyebilirim. Oynadığı futbol ve karakteriyle hep çok beğendiğim bir futbolcuydu.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Gençlerin düşüncelerinin önemsendiği daha çok projenin olmasını gerektiğini düşünüyorum. Biz gençlere duygularını ve düşüncelerini aktarma fırsatı sunduğunuz için de sizlere çok teşekkür ederim.


Hem futbolcu, hem de antrenör olacak

Futbola Yalova’nın altyapısında başlayan ve sarı lacivertli ekipte gelişen Tahsin İzzet Mertekçi, A takımda zaman zaman forma şansı buluyor. Mertekçi bunun yanında kulübüne hem futbolcu hem antrenör olarak hizmet verecek. C Lisans Antrenör belgesini alan 22 yaşındaki futbolcu, Yalova teknik direktörü Derviş Dağman'ın teknik ekibinde de yer alacak.

Bu haber toplam 1264 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.