“Ambargoları yok etmek için çok çalışmalıyız”

“Ambargoları yok etmek için çok çalışmalıyız”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (8) – YILMAZ ÇETİN

A+A-

Lefke’nin gelecek vaat eden oyuncularından biri olan Yılmaz Çetin, her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine konuk oldu. Genç oyuncu, futbolda hem şu ana kadarki gördüklerini, hem de gelecekteki futbol hayatı hakkında konuştu.

 

“Her şey, çalışma azmi ile olur. Herkes kendini geliştirmekle ilgilensin, arada fedakârlık yapmak gerekirse hiç kaçınmasın. En ufak bir adım bile sizi büyük bir başarıya götürebilir.”

 

“Ambargolar, ülkemiz sporu ve sporcusunun önünün açılması açısından çok önemli bir konu. Herkes iyi bilmeli ki, ambargoları yok etmek için çok çalışmalı ve bu çalışmaları her konuda yapmalıyız. Bu sadece sporcunun çalışmasıyla olmaz, her yönden eksiksiz olmak lazım.”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor. Gençler, A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Lefke’nin genç oyuncularından Yılmaz Çetin. Şu anda 19 yaşında olan Yılmaz Çetin, hem son yıllarda yaşadıklarını, hem de geleceği hakkında her hafta Cuma günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk oynadığınız A Takım maçı sizin için nasıldı?

İlk oynadığım maçı Yenicami maçıydı çok heyecanlıydım ve bir o kadarda mutluydum. Bana böyle bir şansı bu güzel camia içinde zor bir takıma karşı vermeleri çok gurur verici ve hedeflerim için küçük bir adımdı ister istemez bu güzel duyguyu yaşamak çok güzeldi. Abilerimin desteğiyle de bu heyecan bende çok güzel bir yer edindi. Unutamayacağım bir andı.

 

Doğancı'da kendinizi gösterdiniz sonra Lefke'ye transfer oldunuz. Lefke'ye transfer olduğunuz o ilk anda ne düşünmüştünüz?

İlk önce burasının ne kadar zor olduğunu düşündüm ve buraya transfer olduğumda buranın kolay bir yer olmadığının çabucak farkına vardım. Buradaki hedeflerin farklı boyutta olduğunu ve burada yapacak işlerimin olduğunu fark ettim. Lefke camiası karakterli oyunculardan oluşuyor. Buraya geldiğim için çok mutluyum. Çok çalışmam gerektiğinin bilincindeyim.

 

Son 3 haftadır önemli galibiyetler aldınız ve bu hafta lider Türk Ocağı'nı konuk edeceksiniz. Bu zorlu maç hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu maçlar bizim çıkış maçlarımızdı ve gerekli fedakârlıkları yaparak buraya kadar geldik. Devam da edeceğiz. Biz Lefke’yiz, sizin de bildiğiniz gibi bizi bu ligde kimse küçük göremez. Türk Ocağı iyi bir takım. Şu ana kadar çok iyi sonuçlar aldılar ama biz de çok iyi çalışıyoruz. Takımdaki tecrübeli oyuncular ve genç oyuncular çok iyi çalışıyor. Çok açık bir şekilde bu haftaki Türk Ocağı maçı zorluk derecesi yüksek ve 90 dakika mücadele gerektiren bir maç olacak. Amacımız, kazanarak çıkışımızı sürdürmek.

 

Yakup, Kasım, Aykut gibi kendini ispatlamış kişilerle aynı takımdasınız. Bu gibi oyuncuların takımda olması genç bir futbolcu olarak sizlere bir şeyler kazandırıyor mu?

Tabii ki kendini kanıtlamış kişilerle birlikte oynamak biz genç oyunculara her zaman mutluluk verir. Bu oyuncuları izlemek gayet güzel bir şey… Abilerimizden öğrendiğimiz ve öğreneceğimiz çok şey var. Bu takım kaptanı Aykut olsun, Kasım veya Yakup olsun bu tip oyuncularla oynamak, kendinizi ister istemez biraz da olsa baskı altında hissettiriyor. Çünkü bu oyuncular kendini kanıtlamış kişilerdir. Bu baskı bizim için çok iyi bir durum çünkü onlardan öğrendiğimiz şeyleri maçlarda uygulamak ayrı bir mutluluk veriyor. Hatalarımızı fark edip bizlere söylüyorlar ve bizim iyi olmamız için bizi düşünüyorlar. Biz de onların dediklerini yaparak hatalarımızdan ders çıkarıyoruz. Bu oyuncular, hayatımda gördüğüm en iyi futbolcular diyebilirim. Sizin de bildiğiniz gibi Kıbrıs genelinde kendilerini kanıtlamış kişilerle oynamak ayrı bir zevk.

img_9552.jpg

"İlk hedefim saygı gösterilen bir kişi olmak"

Size daha kişisel bir soru sormak istiyorum. Gelecekte futbol için hedefleriniz nelerdir?

İlk önce kendimi daha çok geliştirip, burada kendimi kanıtlamak ve karakterli saygı gösterilen bir oyuncu olmak hedefindeyim. Saha içinde olduğu gibi, saha dışında da aynı karaktere sahip olmak istiyorum. Daha sonraki yıllarda ise hedefim yurt dışında futbol oynamak...

 

"Ambargoların kalkması için herkes üzerine düşen görevi yapmalı"

Bildiğiniz üzere ülkemiz ambargolar altında ve dışa açılım yok. Genç bir futbolcu olarak bu konuda neler söylemek istersiniz?

Maalesef yurtdışına açılım yok. Dolayısıyla geçmişten günümüze Kıbrıs’ın kuzeyi dışında kendimizi ne yazık ki gösteremiyoruz. Bu konu, ülkemiz sporu ve sporcusunun önünün açılması açısından çok önemli bir konu. Herkes iyi bilmeli ki, ambargoları yok etmek için çok çalışmalı ve bu çalışmaları her konuda yapmalıyız. Bu sadece sporcunun çalışmasıyla olmaz, her yönden eksiksiz olmak lazım. Sahalarımız, hakemlerimiz, hocalarımız, sporcular gibi sporla ilgili olan her şey eksiksiz olmalı ve tepeden tırnağa herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Bunları uyguladığımız takdirde göreceğiz ki, ambargolar günün birinde yok olacaktır. Bu konu, ciddi bir çalışma gerektiriyor.

 

Sizin gibi yeni parlayan oyunculara buradan ne söylemek isterdiniz?

Benim gibi oyuncuların şuan hocalarının verdiği şansları bir motive kaynağı olarak kullanmalılar ve daha sıkı, daha hırslı, daha gayretli, pes etmeden çalışmalılar. Her şey çalışarak olur. Çalışmayı asla bırakmamalı aksine çalışmaktan zevk alınmalı. Çalışarak her şeyin daha iyi olacağına eminim.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Buradan sizlere ve YENİDÜZEN Gazetesi’ne özelde bana, genelde genç oyunculara bu fırsatı verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum.  Her şeyin çalışma azmi ile olacağına eminim. Herkes kendini geliştirmekle ilgilensin, arada fedakârlık yapması gerekirse hiç kaçınmasın. En ufak bir adım bile sizi büyük bir başarıya götürebilir.


19 YAŞINDA 50 A TAKIM MAÇI…

Doğancı’nın altyapısında yetişen Yılmaz Çetin, 2018-2019 sezonun başında Lefke’ye transfer olmuştu. Genç oyuncu, 2015-16 sezonundan bu yana A takım deneyimini yaşıyor. Çetin, henüz 19 yaşında olmasına rağmen şu ana kadar, Doğancı ve Lefke takımları olmak üzere toplamda 50 maçta A takım formasını terletti. İki ekibin U21 takımlarında da mücadele eden genç oyuncu, U21 Ligleri’nde toplamda 104 maça çıktı. Yılmaz Çetin’in A takımlar bazında golü bulunmasa da, genç takımda oynadığı maçlarda 11 gol kaydetmişti.

img_9492.jpg

Bu haber toplam 2006 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.