“Ambargolar son bulsun, hayallerimize yaklaşalım”

“Ambargolar son bulsun, hayallerimize yaklaşalım”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (85) –BERKE SALCI

A+A-

“EN BÜYÜK SORUN AMBARGOLAR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Berke Salcı; “Ülke futbolunun en büyük sorunu ambargolardır. Ülkemize uygulanan ambargolar yüzünden ülkemizdeki yetenekli futbolcuların önleri kapanmakta ve sadece bir yere kadar gelebilmekteyiz. Umarım, ambargolar son bulur ve hayallerimize bir adım daha yaklaşabiliriz”

 

“GENÇLER İÇİN İYİ BİR KURAL”… Berke Salcı; “Yeni kurallar gençler adına çok iyi oldu ve kendini göstermek isteyen gençlere çok önemli bir fırsat verdi”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Düzkaya’nın genç oyuncusu Berke Salcı…  Şu anda 21 yaşında olan Salcı, futbol hayatındaki yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

A takımda ilk maçıma 2017-2018 sezonunda BTM 1. Ligi’nde Karşıyaka deplasman maçında çıkmıştım. Önemli bir maçtı ve çok heyecanlanmıştım ama o maçı kazanıp ligin sonunda ise şampiyon olup 1. Lig’e yükselme başarısını göstermiştik. A takım seviyesinde ilk resmi maçım olması dolayısıyla o yaşadığım heyecanı ve tutkuyu asla unutamam.

 

Sezon oynanmadan geride kaldı. Yeni sezon da Eylül'de açılıyor. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Futbola ara verilmesi tüm futbolcularda olduğu gibi mental ve fiziksel olarak bende de kötü bir etki bıraktı. Hepimiz futbolu çok özlesek de benim adıma aslında iyi bir süreç oldu. Çünkü ameliyatım yüzünden son sezonda pek oynama fırsatım olmayabilirdi ama kendimi hem mental, hem fiziksel olarak toparlamama ve güçlenmeme yardım etti.

 

“Nice başarılar kazanıp, iyi yerlere gelmek istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Kariyerimin başlarında olmama rağmen A takımda 2 sezon üst üste şampiyon olarak lig atlama başarısını göstermiş olmakla beraber nice başarılar kazanıp, daima mücadele ederek iyi yerlere gelmek istiyorum.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için aşk, tutku, huzur, inanç, azim, mutluluk, mutsuzluk içinde her türlü duyguyu barındıran bir sanattır.

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Yeni kurallar gençler adına çok iyi oldu ve kendini göstermek isteyen gençlere çok önemli bir fırsat verdi. Altyapılardan gelen çok yetenekli genç futbolcular var ve kendilerine güvenerek bu fırsatları iyi değerlendirerek hedeflerine ulaşabileceklerdir.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı çok çalışmaktan geçer. Daima çalışmak ve her zaman için önüne ne engeller çıkarsa çıksın mücadeleyi bırakmamak ve inanmaktan geçer.

 

“Umarım ambargolar kalkar…”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorunu ambargolardır. Ülkemize uygulanan ambargolar yüzünden ülkemizdeki yetenekli futbolcuların önleri kapanmakta ve sadece bir yere kadar gelebilmekteyiz. Ülkemizde çok yetenekli futbolcular var ve altyapılarda çok yetenekli futbolcular da bulunmakta. Umarım ambargolar son bulur ve hayallerimize bir adım daha yaklaşabiliriz.

1-068.jpg

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Futbolumuzda çok iyi ve gençlere örnek olacak çok sayıda futbolcu var. Küçükken tribünde maç izlerken kendi takımımda olduğu için sahadaki liderlik vasfı ve mücadeleci futbolunu kendime örnek almamdan dolayı Türkay Aykutlu abiyi kendime örnek alıyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu röportaj için biz genç futbolculara bu şansı verdiğiniz için teşekkür ederiz, umarım futbolumuzun ambargoları kalkar ve iyi yerlere geliriz.


Altyapıdan çıktı, vazgeçilmez oyunculardan biri oldu

Düzkaya’nın altyapısından yetişen ve A takım seviyesine kadar yükselen genç oyuncu, kısa sürede kırmızı beyazlı ekibin vazgeçilmez oyuncularından oldu. Geçen sezon talihsiz bir sakatlık geçiren oyuncu 2020 yılı içerisinde ameliyat olmuştu. Salcı, COVID-19 salgını nedeniyle oynanmayan bu sezonu bir eski sağlığına kavuşması için bir “fırsat” olarak görüyor.

2-044.jpg

Bu haber toplam 1151 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.