“Ambargolar olduğu sürece sorunlar bitmez”

“Ambargolar olduğu sürece sorunlar bitmez”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (90) – OKAN ULU

A+A-

“EN BÜYÜK SORUN AMBARGOLAR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Okan Ulu; “Ülke futbolunun en büyük sorunu ambargolardır. Ambargolar olduğu surece ülke futbolunun sorunu bitmez.”

 

“GENÇLER İÇİN ÇOK İYİ BİR KURAL”... Okan Ulu; “Yeni kuralların gelmesi ile genç futbolculara daha çok süre veriliyor. Genç futbolcular değer kazanıyor. Genç futbolcular daha çok çalışıp daha erken hedeflerine ve hayallerine ulaşması için çok iyi bir kural oldu.

 

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Gönyeli’nin genç kalecilerinden Okan Ulu…  Şu anda 21 yaşında olan Ulu, futbol hayatındaki yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçımı Gençler Birliği’ne karşı oynamıştım. O maçta bir de penaltı kurtarmıştım. İlk maçım çok heyecanlı ve güzeldi.

 

Sezon oynanmadan geride kaldı. Yeni sezon da Eylül'de açılıyor. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu sezon salgından dolayı iptal oldu. Spordan uzaklaştık ancak bu süreci evde çalışarak avantaja çevirdik. Şu anda antrenmanlara devam ediyoruz.  Yeni sezona iyi girmek istiyorum.

 

gk-okan-ulu.jpg

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecek için hedefim kendimi daha çok geliştirip yurt dışında oynamak oynamaktır. Çalışmalarımı bu yönde yapıyorum.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için her şeydir tutkudur.

 

 

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Yeni kuralların gelmesi ile genç futbolculara daha çok süre veriliyor. Genç futbolcular değer kazanıyor. Genç futbolcular daha çok çalışıp daha erken hedeflerine ve hayallerine ulaşması için çok iyi bir kural oldu.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı çok çalışmak ve kendinize hedef belirlemektir.

 

gk-okanulu.jpg

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülke futbolunun en büyük sorunu ambargolardır. Ambargolar olduğu surece ülke futbolunun sorunu bitmez.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Ülkemizde örnek aldığım kişi Kemal Bağbal’dır. Onun başarılı ortada… Türkiye’de de Muslera idol olarak görüyorum.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Son olarak eklemek istediğim bize bu fırsatı verdiğiniz için size teşekkür ederim. Bir de beni buralara kadar getiren üzerimde çok emeği olan Ali Erkan hocama da sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum.

 


 

Bağbal’ın olmadığında yokluğunu aratmıyor

Gönyeli’nin genç file bekçilerinden Okan Ulu, henüz 21 yaşında olmasına rağmen bazı maçlarda kırmızı beyazlıların kalesini koruyor. Genç kaleci, geçen sezon ligde fazla forma şansı bulamasa da, birinci kaleci Kemal Bağbal’ın yokluğunda yokluğunu aratmıyor.

Bu haber toplam 1190 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.