“Ambargolar kalkmadığı sürece futbolumuz gelişmez”

“Ambargolar kalkmadığı sürece futbolumuz gelişmez”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (88) – BATILAY USKURİ

A+A-

“EN BÜYÜK SORUN DIŞA AÇILAMAMAK”…‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Lefke’den Batılay Uskuri; “Ülke futbolumuzun en büyük sorunu dışarıya açılamamaktır. Futbolumuzdaki ambargolar kalkmadığı sürece futbolumuzun gerçek anlamda gelişeceğine inanmıyorum”

 

“GENÇLER KAYBOLUP GİDİYOR”… Batılay Uskuri; “Ülkemiz futbolunda çok fazla yetenekli genç var ve bu gençlerin en büyük sorunu yeterli süre bulamadığı için kaybolup gitmek oluyor. Umarım yeni kurallarla birlikte biz gençler, bize verilen şansları iyi kullanıp ülke futboluna katkı sağlarız.”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Lefke’nin genç oyuncularından Batılay Uskuri…  Şu anda 22 yaşında olan Uskuri, futbol hayatındaki yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Mormenekşe karşısında Lefke’de kendi sahamızdaydı. Teknik direktörümüz Haldun Oktay hocamdı ve ilk o bana bu şansı vermişti. Çok heyecanlıydım ama çok özel bir duyguydu hocama buradan tekrar teşekkür ederim.

 

Sezon oynanmadan geride kaldı. Yeni sezon da Eylül'de açılıyor. Genç bir oyuncu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Evet, bu sezon oynanmadı ve bizim için büyük bir kayıp oldu. Ama insan sağlığı her şeyden daha önemli. Yeni sezon için çok iyi çalışıp bu kötü geçen dönemi unutmak istiyoruz.

 

“Lefke’de başarılar yakalamak istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecekte hedefim, doğduğum kulüp olan Lefke ile başarılar yakalamak, kupalar kazanan bir takımın değişmez oyuncusu olmak.

 

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için bir hobiden çok daha fazlasıdır. Bütün hayatım, çocukluğum futbol sahalarında geçti. Futbol benim için vazgeçilmezdir.

 

“Gençler, yeterli süre alamadığı için kaybolup gidiyor”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Özellikle yabancı futbolcu sınırının 1’e düşürülmesinden sonra biz gençlere kadroda daha fazla şans gelebileceğini düşünüyorum. Ülkemiz futbolunda çok fazla yetenekli genç var ve bu gençlerin en büyük sorunu yeterli süre bulamadığı için kaybolup gitmek oluyor. Umarım yeni kurallarla birlikte biz gençler, bize verilen şansları iyi kullanıp ülke futboluna katkı sağlarız.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı kesinlikle hiçbir bahaneye sığınmadan çok çalışmaktır. Futbolda disiplinli çalışmak çok önemli bu yüzden hiçbir etken, hırsla çalışmaya engel olmamalı. Ancak bu şekilde başarıya ulaşabileceğimi düşünüyorum.

 

“Ambargolar kalkmazsa, ülke futbolu gelişmez”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Belki bu bir klişe olacak ama ülke futbolumuzun en büyük sorunu dışarıya açılamamaktır. Futbolumuzdaki ambargolar kalkmadığı sürece futbolumuzun gerçek anlamda gelişeceğine inanmıyorum.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Benim idolüm, benim yaşlarımdaki her Lefkeli çocuk gibi Fırat Ömür abimdir. Lefke’nin yıllarca kaptanlığını yaptı. Onun yeteneği ve saha içindeki duruşu beni her zaman çok etkilemiştir.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Genç oyuncuların sesini duyurmasına yardımcı olduğunuz için size bu röportaj için teşekkür ederim.


Lefke’nin gelecek vadeden oyuncularından biri…

Süper Lig ekibi Lefke’nin altyapısından yetişen genç oyuncu Batılay Uskuri, menekşe beyazlı formayla sürekli olarak A takımda oynamaya başladı. Lefke ve ülke futbolunun gelecek vadeden oyuncularından biri olarak gösterilen 22 yaşındaki oyuncu, gelecekte Lefke’nin değişmez oyuncusu olmak istiyor ve menekşe beyazlı ekiple başarılar yakalamak istiyor.

Bu haber toplam 1820 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum