“Ambargo olan bir ülkede büyük hedefler söylemek mümkün değil”

“Ambargo olan bir ülkede büyük hedefler söylemek mümkün değil”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (61) – AKIN KONAÇ

A+A-

“BÜYÜK HEDEFİMİZ MAALESEF YOK”… Türk Ocağı futbolcusu Akın Konaç; “Ambargo olan bir ülkede futbol konusunda çok da büyük hedefler söylemek çok mümkün olmuyor maalesef. Fakat 13 yıldır oynadığım takımım Türk Ocağı’nda sürekli olarak ilk 11’de yer bulmak ve mevkiimde en iyi futbolculardan birisi olmak istiyorum”

 

“FUTBOL BENİM İÇİN HAYATİ ANLAM TAŞIYOR”… “Akın Konaç; “Geride bırakabileceğimiz çok güzel hatıralar bıraktık. Futbol benim için hayati anlam taşımaktadır. Üzgünken, sinirliyken, mutluyken her zaman bu duygularımı paylaşabileceğim büyük bir aile, camia edindim. Bunun için mutluyum”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Türk Ocağı’nın genç oyuncularından Akın Konaç…  Şu anda 21 yaşında olan Karabacak, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta Pazartesi günleri YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım Çetinkaya maçıydı. İlk 11’de yer almıştım. Hazırlık maçlarında yeterince şans verildi fakat A takımda maç atmosferi çok farklıydı. İster istemez heyecanım olmuştu onun dışında takımdaki abilerim ve hocalarım bunları çok normal karşılayıp yaptığım hatalarda kızmamış, aksine daha da hırs vermişti ve ilk golün asistini yapmıştım. Alt yapıdan çıkıp A takımda forma şansı almam elbette hoşuma gitmişti ve alt yapıdaki futbolu seven başarı göstermek isteyen çocuklara da kaynak olduğumuzu düşünüyorum.

 

“Eskisi gibi olmayacak”

Futbolun akıbeti henüz belli değil. Bir taraftan da salgın gerçeği var. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Genelleme yapacak olursak en çok sevilen spor dalı futbol olduğu halde aylar geçti ve bir açıklama dahi yok. Yeterince uzadı ve gelirini sadece futboldan sağlayan insanlar daha da zor durumda. Hızlandırılmış lig olacağı söyleniyor fakat eskisi gibi olmayacağını düşünmekteyim.

 

Yeni sezonun başlaması halinde yeni sezon hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Hızlandırılmış lig olacağı söylenmekte. Haftada iki maç oynanacağı görülüyor. Alternatifi geniş kadroya sahip takımlar ön plana çıkacak, bütçesi kısıtlı, kadrosu dar takımlar sürekli aynı kadro ile maça çıkacak dolayısıyla sakatlıklar artacak ve başarı oranı da elbette düşecek.
 

 

“Büyük hedefler söylemek mümkün değil…”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Ambargo olan bir ülkede futbol konusunda çok da büyük hedefler söylemek çok mümkün olmuyor maalesef. Fakat 13 yıldır oynadığım takımım Türk Ocağı’nda sürekli olarak ilk 11’de yer bulmak ve mevkiimde en iyi futbolculardan birisi olarak da bahsedilmek istiyorum.

 

“Benim için futbol hayati anlam taşımaktadır”

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Diğer ülkelere kadar gelişmesek de bu, futbolu sevmeyeceğimiz ya da oynamayacağımız anlamına gelmez. 13 yılda çok zorlu koşullar geçirdik, yağmur-çamur dinlemedik. Genç takımda Kıbrıs rekoru kırdık, namağlup şampiyon olduk. Geride bırakabileceğimiz çok güzel hatıralar bıraktık. Futbol benim için hayati anlam taşımaktadır. Üzgünken, sinirliyken, mutluyken her zaman bu duygularımı paylaşabileceğim büyük bir aile, camia edindim. Bunun için mutluyum.

 

Bildiğiniz gibi 21 yaş altı kuralı bu sezon 5 oldu. Genç bir futbolcu olarak bu konu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Bu konuda aslında gençlere şans verilmesi güzel… Bence ilerleyen yıllarda bu yaş daha da küçültülmeli. Kendi adıma konuşacak olursam da, bu kural gelmese bile takımımdaki antrenör konusunda gerçekten çok şanslıyız. Bizlere fazlasıyla şans veren destekleyen hocalara sahibiz.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Bence futbol 3 kollu bir spordur. Olmazsa olmazları vardır. Bunlardan ilki çok çalışmaktır. Diğeri iyi beslenmek ve bir diğeri ise iyi dinlenmektir. İstikrarlı olmak da önemlidir. Başarıyı getiren en önemli etkendir.

 

“Ülke futbolu önemsenmiyor, desteklenmiyor”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Bu salgınlada anlayacağımız gibi devlet başında olan büyük insanların yeterince ülke futbolunu önemsememesi ve desteklememesidir. Herkes her şeyin farkında ama kimse hiç bir şey bilmiyor maalesef…

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Geçmiş yıllarda takımımızda oynayan ve beğenerek izlediğim Junior…

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Umarım futbolu elimizden almazlar. Gelecek senelerde daha çok gelişmesi ve daha fazla yerli oyuncu ön plana çıkarmamızı temenni ederim. Benimle röportaj yaptığınız için de sizlere teşekkürlerimi iletirim.


Türk Ocağı’nın yetiştirdiği yetenekli futbolculardan biri…

Türk Ocağı’nın son yıllarda yetiştirdiği yetenekli genç futbolculardan biri Akın Konaç… Önceki sezonlarda aldığı A takım formasını, son dönemde daha fazla sırtına giydi. 21 yaşındaki oyuncu, gelecekte Türk Ocağı’nın unutulmaz futbolcuları arasına girmek istiyor. 

Bu haber toplam 6505 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.