“Altyapıların iyi olması, iyi futbolcular yetiştirmek demektir”

“Altyapıların iyi olması, iyi futbolcular yetiştirmek demektir”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (53) – İBRAHİM GÜLER

A+A-

“ALTYAPI SORUNU VAR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Hamitköy’ün genç oyuncularından İbrahim Güler; “Altyapıların iyi olması demek, iyi futbolcular yetiştirmek demektir. İyi futbolcular yetiştirmek demek ise, ülke futbolunun iyi olması demektir”

 

“AYNI İSTEK VE ARZUYLA ÇALIŞMAYA DEVAM”... İbrahim Güler; “Kural 5 oldu diye de oynayacağız diye bir durum yok. Oynamak için, o formayı kapabilmek için nasıl çalışıyorsak yine aynı şekilde çalışmalıyız”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Hamitköy’ün genç oyuncusu İbrahim Güler…  Şu anda 20 yaşında olan Güler, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? O maçtaki duygularınız nelerdi?

İlk resmi A takım maçıma kendi evimizde oynadığımız Lefke karşısında çıkmıştım.  O maç 90 dakika oynamıştım. Maçın ilk dakikalarında çok heyecanlanmıştım ama sonra o heyecanım geçmişti. Güzel bir maç olmuştu 1-1 berabere bitti.

 

“Yeni sezonun başlamasını çok istiyorum”

Yeni sezonun başlaması için çalışmalar sürüyor. Bir taraftan da salgın gerçeği var. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Pandemi ülkemiz futbolunu geçen sezondan beri etkiliyor. Biz futbolcular için çok zor geçiyor. Sezon öncesi antrenmanlara başlıyoruz ve lig erteleniyor.  Bu olaylar tekrarlanınca bizim için zor bir durum oluyor. Ama her şeyden önce sağlık diyoruz.  Yeni sezonun başlamasını çok istiyorum. Eğer her şey kontrollü bir şekilde ilerlerse ve doğru şekilde yapılırsa salgının futbolu engelleyebileceğini düşünmüyorum.

 

Yeni sezonun başlaması halinde yeni sezon hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Çok çekişmeli bir sezon olacağını düşünüyorum. Yabancı sayısının da düşmesiyle biz gençlerin daha çok forma şansı bulacağını biliyorum. Bu durumda güzel bir şey. Maçlarının seyircisiz oynanması konusu biz futbolcular için kötü bir etken olacak diye düşünüyorum.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Futbolumu ve kendimi geliştirerek ilerleyebileceğim en iyi seviyeye ilerlemek istiyorum.  Adından söz ettiren bir futbolcu olup, kupalar kazanmak başarılar elde etmek istiyorum. Tabii benim için her şeyden daha önemli olan bir şey var oda karakterli bir sporcu olmak. Ben her şeyden önce karakterimle tanınan bir futbolcu olmayı hedefliyorum.

 

“Kural 5 oldu diye oynayacağız diye bir durum yok, çalışmalıyız”

Bildiğiniz gibi 21 yaş altı kuralı bu sezon 5 oldu. Genç bir futbolcu olarak bu konu hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Biz gençler için çok faydalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Bu sezonki yabancı kuralı nedeniyle de gençlerin oynama şansı çok yüksek.  Ama kural 5 oldu diye de oynayacağız diye bir durum yok. Oynamak için, o formayı kapabilmek için nasıl çalışıyorsak yine aynı şekilde çalışmalıyız. Gerek antrenmanlarda, gerek süre aldığımız maçlarda her zaman aynı istekle mücadele etmeliyiz.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmanın sırrı çok çalışmaktır. Her şeyden önce yaptığın işi sevmektir diye düşünüyorum.  Ne kadar çalışsan da bir şeyi sevmiyorsak başarıyı elde edemeyiz.

 

“Ambargolar, profesyonelleşme ve altyapılar…”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

İlk önce ambargolar ve ülkenin tanınmaması geliyor. Ama bana göre en büyük sorunlardan bazıları profesyonelleşememe, tesislerin yetersiz kalması ve en önemlisi altyapıların kötü durumda olması geliyor. Altyapıların iyi olması demek, iyi futbolcular yetiştirmek demektir. İyi futbolcular yetiştirmek demek ise, ülke futbolunun iyi olması demektir. Benim düşüncem bu şekilde.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Bir idolüm yok açıkçası. Ama beğendiğim ve izlerken de keyif aldığım futbolcu olarak, geçen sezon Yenicami’de oynayan Farouk Dadzie’yi söyleyebilirim.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bana bu röportaj fırsatını verdiğiniz için size Yenidüzen gazetesine teşekkürlerimi sunuyorum.


Kısa sürede kendini kanıtladı

Hamitköy’ün altyapısından yetişen İbrahim Güler, takımının A takım seviyesine çıktı. Kısa sürede kendini kanıtlamayı başaran genç oyuncu, özelde Hamitköy’ün, genelde ise ülke futbolun gelecek vadeden oyuncularından biri olarak gösteriliyor.

Bu haber toplam 16853 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.