“Altyapılara önem vermiyoruz”

“Altyapılara önem vermiyoruz”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (128) – EYÜP CANLI

A+A-

 ➠ “GELECEK GENÇLERDEDİR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Eyüp Canlı: “Altyapıya gereken önemi ve desteği vermemeleridir en büyük sorun bana göre... Gençlere ve daha küçük arkadaşlarımıza daha çok önem ve güven vererek, başarılı olmalarını sağlayabiliriz”

 

 ➠ “GENÇLER İÇİN BİR ŞANS”… Eyüp Canlı: “Yabancı oyuncu kuralının değişmesi, benim gibi genç oyuncular için bir şans. Elimizden gelenin en iyisini yaparak neler yapabileceğimizi herkese gösterebiliriz”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, 1. Lig ekiplerinden Yalova’nın gelecek vadeden oyuncularından biri olan Eyüp Canlı… Şu anda 22 yaşında olan Canlı, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınızı anlatabilir misiniz? Hangi maçtı ve duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım bu sezon ilk hafta oynadığımız Düzkaya maçıydı. 3 seneden sonra futbola geri dönmüştüm. Heyecanlıydım ancak bir yandan da her şey yolunda gitti.

 

“Şanssız bir sezon geçirdik”

İyisiyle, kötüsüyle bir sezonu daha geride bıraktık. Sizin açınızdan nasıl bir sezon geçti?

Takım için şansız bir sezondu. Elimizden gelen her şeyi yapmamıza rağmen bazı şeyler ters gidiyordu. Son haftalarda ne yapmamız gerekiyorsa yaptık ve galibiyetler almaya başladık. Yani şansız bir sezondu…

Benim için de öyleydi 3 sezonun ardından futbola dönmek zordu. Tecrübesizlik ve bilgisizlik de vardı ama yine de iyi kötü sezonu geride bıraktık.

 

“Hedefim en iyi yere gelmek”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Çok çalışarak gidebileceğim en iyi yere kadar gitmeyi hedefliyorum.

 

Saha dışındaki Eyüp Canlı’yı tanıyabilir miyiz?

Bankacılık ve Finans Bölümü okuyorum. Benim hayatım futboldur. Bir an önce okulumu bitirip işimin başına geçmeyi hedefliyorum.

 

“Gençler için bir şans…”

Yabancı oyuncu kuralının değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bu kural, benim gibi genç oyuncular için bir şans. Elimizden gelenin en iyisini yaparak neler yapabileceğimizi herkese gösterebiliriz.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Çalışmak, hırs ve disiplin…

 

“Altyapılara önem verilmiyor”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Altyapıya gereken önemi ve desteği vermemeleridir en büyük sorun bana göre... Yani gençlere ve daha küçük arkadaşlarımıza daha çok önem ve güven vererek, başarılı olmalarını sağlayabiliriz. Gelecek gençlerdedir.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu röportajı benimle yaptığınız için sizlere teşekkür ediyorum.


A takımda dikkat çeken performans

İlk lisansını Yalova’da çıkaran ve sarı lacivertli kulübün altyapısından yetişen Eyüp Canlı, 3 yıl önce futbolu bırakma kararı almış, sezon başında futbola yeniden geri dönmüştü. Bu kez Yalova’nın A takımında forma giyen genç oyuncu, sezon içinde dikkat çeken bir performans sergiledi. Sezon boyunca Yalova formasıyla 5 gol kaydeden 22 yaşındaki oyuncu, adından söz ettirmeyi başardı.

Bu haber toplam 926 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.