“A takım havasını gördükçe düşüncelerimiz değişiyor”

“A takım havasını gördükçe düşüncelerimiz değişiyor”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (100) – KAAN YILDIRIM

A+A-

“DAHA SAĞLAM ADIMLAR ATIYORUZ”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Kaan Yıldırım; “Biz gençler olarak maça gitmeden önce oynayabileceğini düşünerek hazır bir şekilde oluyoruz. A takım havasını gördükçe düşüncelerimiz değişiyor, futbola daha çok bağlanıp ilerisi için daha sağlam adımlar atıyoruz”

“GENÇLERE GÜVENİLMELİ”… Kaan Yıldırım; “Alt yapılarda birçok yetenekli oyuncu var bu oyunculara hem destek, hem şans verilmeli. Güvenilmeli ve oyuncuları doğru yönde hazırlamalı”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Göçmenköy’ün gelecek vadeden kalecilerinden Kaan Yıldırım…  Şu anda 18 yaşında olan Yıldırım, geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

A takıma yeni başladınız, Ali Duvarcı gibi tecrübeli bir ismin yedeğisiniz. Neler söylemek istersiniz?

Ali abi çok iyi bir insan her zaman tam destek oluyor. Her zaman bize neler yapmamız gerektiğini ayrıntılarıyla anlatıyor. Bir sorun olduğunda ilk Ali abime ulaşırım. Ondan öğrenecek çok şey var, kalede her hareketi bize bir ders tecrübedir daha görecek öğrenecek çok şeyimiz var.

 

Uzun süre sonra futbola yeniden başladık ve iki hafta da geride kaldı. Ara dönemi nasıl geçti, şimdi nasıl?

Ara verilen dönemde takımdan kimse kopmadı ve genelde beraberdik. Kendi adıma çalışmaya devam ettim. Ağırlıklı olarak salon çalışmaları yapıyordum. Şimdi de boş olan günlerde salon ve takım antrenmanlarını yapıyorum. Futboldan kopmamak için çok çabaladık. Bu dönem uzun bir araydı ve çok arkadaşımızın hevesi kesildi ama bu dönemin biteceğini ve tekrar başlayacağımı bilerek devam ettim çalışmaya. Kopukluk olmadı şimdi ise tamamen futbol ile bir olup çalışmalarıma devam ediyorum.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Bir sürü hedeflerim var ama bir anda hedefe ulaşamayacağım için gün gün çalışıp yavaş yavaş hedeflerime ulaşmalıyım. İlk önce takımda kalıcı olup, katkı vermek ülke futboluna katkı koymak isterim. Yavaş yavaş çalıştıkça hepsine ulaşmak ve kazandığım tecrübeleri kendimden küçüklere aktarıp sayılı kaleciler arasına girmek istiyorum.

 

“Futbol benim için her şey…”

Futbol sizin için ne anlam ifade eder?

Futbol benim için hobi. Severek yaptığım için güzel zaman geçirerek hem para kazanıp, hem de mutlu olmak çok güzel bir duygu. Bu yüzden futbol benim için her şey… Yeri gelir üzülüp, yeri gelir çok mutlu olurum. Duygularımı kattığım için futbol benim için her şey…

 

“A takım havasını gördükçe düşüncelerimiz değişiyor”

Bazı kuralların değişmesiyle gençler eskiye göre daha fazla şans buluyor. Bunu iki haftalık bölümde de gördük. Genç bir futbolcu olarak bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Çok büyük moral çok güzel bir motivasyon oluyor bunlar. Maça gitmeden önce oynayabileceğini düşünerek hazır bir şekilde oluyoruz ve antrenmanlara katılmak maçlardan önce A takım havasını görmek büyük tecrübe oluyor. A takım havasını gördükçe düşüncelerimiz değişiyor, futbola daha çok bağlanıp ilerisi için daha sağlam adımlar atıyoruz. Forma şansı bulup oyuna girmek de kısa bir süre dahi olup oynamak tecrübe katıyor. Yavaş yavaş öğrenip ilerde neleri yapıp yapmayacağımızı iyi öğreniyoruz.

 

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Çalışmak ve inanmak… Ama doğru kişilerle ve doğru yöntemle ilk önce zihinsel sonra fiziksel olarak çalışıp, inanmak gerekir. Kişi başarılı olacağına inanıp doğru yönde çalışırsa başarılı olmamak için hiçbir neden yoktur. Ama ilk önce her şey kafada başlar kafada biter…

243466283-3093371920786722-7309122311881077936-n.jpg

 

“‘Ne yapabilir ki’ demek yerine ‘Güzel şeyler yapabilir’ denmeli”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ambargolardan dolayı dışarı açılmakta çok zorluk çekiyoruz. Bir de burada çoğu zaman güvensizlik yaşıyoruz yani ‘Ne yapabilir ki’ demek yerine ‘Güzel şeyler yapabilir’ denmesi gerekir. Bu güvensizlik aşılmalı. Evet, oynayan oyuncular bir şeyler katarak oynamaktadırlar ama gençlerin de çok şey katabileceğini bilmeliler.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Sayabileceğim bir sürü abim var ama bir kaleci olarak idolüm Ali Duvarcı’dır. U15’ten beri onun hikayelerini dinleyerek, izleyerek büyüdüm ve şimdi galiba oynama fırsatı bulabilen son kişilerden biri olarak ondan öğreneceğim çok şey var.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle alt yapılarda birçok yetenekli oyuncu var bu oyunculara hem destek, hem şans verilmeli. Güvenilmeli ve oyuncuları doğru yönde hazırlamalı. Umarım ambargolardan kurtulur ve dışa açılabilmemiz daha kolay olur. Son olarak sizlere bana bu fırsatı sunduğunuz için çok teşekkür ederim.


A takım seviyesine geçti

Özelde Göçmenköy kulübü, genelde de ülke futbolu için yetişen yetenekli kalecilerden biri olan Kaan Yıldırım A takım seviyesine yükseldi. 18 yaşındaki genç kaleci, Başkent ekibinin tecrübeli file bekçisi Ali Duvarcı’nın yedeği olarak şu anda kadroda bulunuyor.

243379565-263449035579266-991645818426259453-n.jpg


YENİDÜZEN Spor Servisi’nden teşekkür…

2019 yılının Eylül ayında başlattığımız ve 2 yıldır sistemli bir şekilde her hafta hem YENİDÜZEN’de, hem de eş zamanlı olarak SPORYENİ’de yayımlanan yazı dizimizde bugün 100. röportaja ulaştık. Bugüne kadar birçok gencimizin düşüncelerine ulaştık, bundan sonra ulaşmak için de çalışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar katkı veren tüm gençlerimize teşekkürlerle…

Bu haber toplam 1118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.