“2-3 takım dışında altyapıya önem veren yok”

“2-3 takım dışında altyapıya önem veren yok”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (52) – BARIŞ KAYA

A+A-

“ALTYAPILARA ÖNEM VERİLMİYOR”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Yenicami’nin genç oyuncusu Barış Kaya; “Ülkemizdeki en büyük sorun altyapıya verilmeyen önemdir. Ülkemizde 2-3 takım dışında altyapıya pek önem verilmiyor.”

 

“EN BÜYÜK HEDEFİM AVRUPA”… 17 yaşındaki Barış Kaya; “Geleceğim için en büyük hedefim, profesyonel futbolcu olup, Avrupa’da mücadele etmek ve ülkemi temsil etmektir.”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Yenicami’nin genç oyuncularından Barış Kaya…  Şu anda 17 yaşında olan Kaya, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk A takım maçınıza çıktığınızda neler hissetmiştiniz?

İlk kez A takımda forma giymek benim için çok güzel bir duyguydu. 25-30 dakikaya yakın bir süre almıştım. İlk 5 dakika inanılmaz derecede heyecanlıydım fakat sonradan heyecanım dinmiş ve maça konsantre olmuştum.

 

“Futbolsuz bir hayat düşünemiyorum”

Yeni sezonun geleceğiyle ilgili ne olacağı merak konusu ve kısa süre sonra karar verilecek. Konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Her futbolsever gibi ligin başlamasını ben de çok istiyorum. Futbolsuz bir hayat düşünemiyorum. Fakat bir de gerçek var ki, sağlık her şeyden önce geliyor. Süreci takip edip göreceğiz.

 

Eğer başlarsa yeni sezon için neler söylersiniz?

Yabancı kuralının 1’e inmesi bence biz gençler için çok güzel bir fırsat oldu. Yeni sezonda biz gençler olarak inşallah daha fazla forma şansı bulabiliriz. Biz Yenicami olarak yine yarışın içinde olacağız. İnşallah, sakatlıksız, sorunsuz güzel bir lig olur.

 

“Avrupa’da oynayıp, ülkemi temsil etmek istiyorum”

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Gelecekte çok çalışıp güzel yerlere gelmek istiyorum. Yenicami forması altında şampiyonluklar kazanmak istiyorum. En büyük hedefim ise, profesyonel futbolcu olup, Avrupa’da mücadele etmek ve ülkemi temsil etmektir.

 

Size göre başarılı olmanın nedir?

Bana göre başarılı olmanın sırrı; disiplinli ve ciddi bir şekilde çok çalışmaktır. En önemlisi de, yaptığın işi sevmektir. Kimsenin olumsuz sözlerini dinlemeden hedeflerine odaklanmaktır.

 

“Altyapılara önem verilmiyor”

Sizce ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Ülkemizin en büyük sorunlarından birinin dışa açılımın olmamasıdır. Bir diğer sorun ise altyapıya verilmeyen önemdir. Ülkemizde 2-3 takım dışında altyapıya pek önem verilmiyor.

 

Ülke futboluna bugüne kadar birçok isim damgasını vurdu. Sizin idolünüz hangisi?

Benim idolüm Yenicami’de de forma giymiş orta saha oyuncusu Aminu’dur. Dünyada ise idolüm Thiago Alcantara’dır.

 

Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bize tanıdığınız bu imkânlardan dolayı hem kendi adıma, hem de genç arkadaşlarım adına sizlere teşekkür ediyorum.


Yenicami’nin gelecek vadeden oyuncularından…

Yenicami’nin altyapısından yetişen oyunculardan biri olan 17 yaşındaki Barış Kaya, siyah beyazlı ekipte daha yeni yeni görev almaya başladı. Genç oyuncu geçtiğimiz sezon hem U17, hem U21, hem de A takımda görev aldı. A takım maçlarının ikinci yarılarında sahada görev alan genç oyuncu, hem ülkenin, hem de Yenicami’nin gelecek vadeden oyuncularından biri olarak gösteriliyor. 

Bu haber toplam 17666 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.