Son beş sezonun en iyisi

Son beş sezonun en iyisi

Süper Lig’in tamamlanmasına 4 hafta kala, gol krallığında iddialı iki isim John ve Ertaç’ın gol sayıları eşitlendi

A+A-

K-Pet Süper Lig’de sezonun tamamlanmasına 4 hafta kalırken, gol krallığı için iki futbolcunun çekişmesi sürüyor. Yenicami’den Nijeryalı oyuncu John Ebuka Okeye ile Türk Ocağı’ndan Ertaç Taşkıran takımları için kaydettikleri 30’ar golle ilk sırayı paylaşıyorlar. Bu ikilinin ardından 20 golü bulunan Lefke’den Kasım Tağman ile 17 golü bulunan Cihangir’den Halil Turan her ne kadar yarışın oldukça uzağında kalsa da şansları az da olsa devam ediyor.

 

Bu hafta John durdu, Ertaç attı

Haftaya Ertaç Taşkıran’ın 1 gol önünde giren John, bu hafta takımının golsüz berabere kaldığı Lefke deplasmanında fileleri havalandıramadı. Mormenekşe deplasmanından 2-2’lik eşitlikle ayrılan Türk Ocağı’nda ise Ertaç 1 golle hem skora katkı yaptı, hem de krallıkta John ile gol sayılarını eşitledi.

 

Son beş sezonun en iyileri

Her iki futbolcu da bu sezon kaydettikleri gollerle son 5 sezonu gol kralı olarak tamamlayan isimleri geride bıraktı.  Bu sezon ilk kez 30 hafta oynanacak olan Süper Lig’de 26 hafta geride kalırken, daha önce 26 haftada tamamlanan Süper Lig’e kıyasla Ertaç ve John, son 5 sezonun krallarını attıkları gollerle şimdiden geçtiler.

 

Kralları geride bıraktılar

Ertaç ve John, geçtiğimiz sezon Yenicami forması ile 26 golle gol kralı olan Halil Turan, 2014 – 15 sezonunda Lefke forması altında 28 gol kaydeden Kasım Tağman, 2013 – 14 sezonunda K.Kaymaklı adına 28 ve 2012 – 13 sezonunda Çetinkaya adına 26 gol kaydeden Esin Sonay ve 2011 – 12 sezonunda Yenicami forması ile 29 gol atarak gol kralı olan Massa’yı şimdiden geride bıraktılar. Gol krallığında son olarak 30 golün üzerine çıkan isim yine Ertaç Taşkıran olmuştu. Ertaç2010 – 2011 sezonunda B.Bağcıl forması ile kaydettiği 34 golle gol kralı unvanını almıştı.

Bu haber toplam 3248 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.