Pandemi sonrası MTG ve Yeşilova fırtınası

Pandemi sonrası MTG ve Yeşilova fırtınası

Süper Lig’de pandemi arası sonrası oynanan 8 maçlık dönemde şampiyon MTG ve Merit Alsancak Yeşilova mağlup olmadı

A+A-

YENİLMEDİLER… Futbolda pandemi arası sonrası devam edilen Süper Lig’deki 8 maçlık dönemde Merit Alsancak Yeşilova ve Mağusa Türk Gücü mağlup olmadı. Topladıkları 20’şer puanla en fazla puan toplayan ekipler oldu. İki ekip söz konusu dönemde en fazla gol atan takımlar da oldular

 

BAF KALEYİ GOLE KAPATTI… Söz konusu dönemde en az puan toplayan ekipler 4’er puanla Cihangir ve Gençlik Gücü oldu. Baf Ülkü Yurdu ise sekiz maçta kalesinde 7 gol görerek kalesinde en az gol gören ekip olarak dikkat çekti. Çetinkaya ve Gençlik Gücü dönemin en az gol atan takımları oldu


2019 – 2020 futbol sezonunda pandemi nedeniyle ara verilen Süper Lig’de yaklaşık iki buçuk aylık ardan sonra oynanan 8 maçlık dönemin en başarılı takımları Merit Alsancak Yeşilova ve şampiyon Mağusa Türk Gücü oldu.

Mart ayında oynanan Kıbrıs Kupası karşılaşmalarının ardından zorunlu olarak 22’nci haftada ara verilen lig, haziran ayı sonunda 23’üncü hafta maçları ile kaldığı yerden devam etmişti. Kalan 8 haftalık dönemde Yeşilova ve MTG maçlarında mağlup olmadı, diğer takımlara oranla daha fazla puan toplayarak bu dönemi oldukça verimli geçirdi.

 

Yeşilova ve MTG yenilmedi

Pandemi sonrasında Merit Alsancak Yeşilova ve Mağusa Türk Gücü oynadıkları 8 karşılaşmada 6 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederek mağlup olmadı. 20’şer puan toplayan iki ekip, bu dönemde en fazla puan toplayan ekipler oldular.

 

Yeşilova’dan 4,5 gol ortalaması

Pandemi sonrasında Merit Alsancak Yeşilova 8 maçta kaydettiği 8 golle bu dönemde en fazla gol atan ekip oldu. 4,5 gol ortalaması yakalayan Yeşilova’yı 31 gol ve 3,9’luk gol ortalaması ile Mağusa Türk Gücü takip etti.

 

Baf ve MTG kaleyi gole kapattı

Söz konusu dönemde kalesinde en az gol gören ekipler Baf Ülkü Yurdu ve Mağusa Türk Gücü oldu. Baf Ülkü Yurdu bu dönemde gösterdiği performansla elde ettiği 16 puanla lige tutunarak rahat bir nefes aldı. Güzelyurt ekibi ayrıca savunmada gösterdiği performansla dikkat çekti. 8 maçta kalesinde 7 gol gören Baf Ülkü Yurdu, bu dönemde kalesinde en az gol gören takım oldu. Ülkü Yurdu’nun ardından 8 golle şampiyon MTG en az gol gören ikinci takım oldu.

 

En az gol atan takımlar Çetinkaya ve G.Gücü

Söz konusu dönemde en az gol atan takımlar ise Çetinkaya ve Gençlik Gücü oldu. Çetinkaya 8 maçlık periyotta 7 gol atabilirken maç başına 1 gol ortalamasının gerisinde kaldı. Gençlik Gücü ise 9 gol atarak 1,1’lik ortalama ile en az gol atan ikinci takım oldu. Gençlik Gücü aynı zamanda kalesinde gördüğü 29 golle en fazla gol gören takım oldu.

 

En az puanı Cihangir ve GG topladı

Pandemi sonrasında sekiz maçlık dönemde en az puan toplayan ekipler Cihangir ile Gençlik Gücü oldu. Bir galibiyet, bir beraberlik ve altı mağlubiyetle 4’er puan toplayan Cihangir ile G.Gücü’nü 5 puan toplayan Küçük Kaymaklı takip etti.

hh-002.jpg

Bu haber toplam 1870 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.