“Örnek gösterilen bir oyuncu olmak istiyorum”

“Örnek gösterilen bir oyuncu olmak istiyorum”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (3) – BARKIN ÖZAŞIK

A+A-

K-Pet Süper Lig’in başkent ekiplerinden Küçük Kaymaklı’nın genç oyuncusu Barkın Özaşık, ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu oldu.

 

Barkın Özaşık; “Emre hocanın bizimle çok iyi diyalogları var. Esprileri ve bize davranışları ile örnek alınması gereken bir hoca. Özellikle biz genç oyunculara çok şey kazandırıyor.”

 

“Futbol benim için bir hobiden daha fazladır. Hedeflerim Kuzey Kıbrıs’ta gelebileceğim en iyi noktaya ulaşabilmek. Kupalar kazanmak, şampiyonluklar yaşamak ve her zaman hatırlanmak örnek gösterilecek bir kişi olmak”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor. Gençler, A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu haftaki konuğumuz Küçük Kaymaklı altyapısında yetişen ve şu anda Küçük Kaymaklı’nın A takımının vazgeçilmez oyuncularından olan Barkın Özaşık. Genç oyuncu, hem geçmiş yıllarda yaşadıklarını hem de gelecekte neler yapmak istediğini anlattı.

img_1629-001.jpg
Genç oyuncu, 2017-18 sezonun ikinci devresinde dönemin Birinci Lig ekiplerinden Göçmenköy'e kiralanmıştı...

 

İlk A takım deneyiminiz nasıldı? O anda neler düşündünüz?

A takımda çıktığım ilk maç benim için büyük bir sevinç kaynağı ve heyecan oldu. Bu kadar emeğin sonunda meyvesini toplamaya başladığımın farkına vardım. Televizyonda ve sahalarda gördüğüm ağabeylerimle ve idollerimle oynamak heyecan verici oldu.

 

Şu ana kadar Kaymaklı dışında hedefleri birbirinden farklı takımlarda oynadınız. (Göçmenköy ve Binatlı…) Bu takımların sizin gelişiminize ne gibi katkılarda oldu?

Göçmenköy benim için ilk tecrübe ve ilk sınavdı. Kendimden büyüklerle ve futbolun sert olduğu bir ligde oynama fırsatı buldum. Futbolu daha sert oynamaya başladım. Binatlı’ya biraz daha tecrübelenmiş bir şekilde gittim ama benim için Süper Lig tecrübesi bambaşkaydı. Gerek yabancı oyuncular açısından gerekse unvan kazanmış, isim yapmış oyuncular ile oynamak açısından benim için son derece önemliydi. Bu süreçte sertliği alıştım, neler yapmam gerektiğini öğrendim. İki takımada transfer olduğum için hiçbir zaman pişman olmadım. Bana çok şey kattıklarını söyleyebilirim. Öğrendiklerimi şimdi daha iyi bir şekilde esas takımım Kaymaklı’da uygulamaya çalışıyorum.

 

Küçük Kaymaklı ligde şu ana kadar 7 puan topladı ve ilk 3 haftadaki izlenimle son derece olumlu… Bu sezon için takımınız hakkında neler söylemek istersiniz?

Bildiğiniz üzere Kaymaklı takımı yeni bir yapılanmanın içersinde. Biz de oyuncular olarak sezon başından bu yana çok çalışıyoruz. Bu sezon esas belirlediğimiz hedef kupa finaline çıkmak. Ligde ise gidebildiğimiz yere kadar gidebilmek. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Yönetim ve taraftar her zaman yanımızda... Teknik heyetimiz biz oyuncularla çok iyi ilgileniyor. Geriye kalan tek şey iyi sonuçlar almak olacak. Sahaya çıkıp elimizden gelenin fazlasını yapmak ve puanları toplamak istiyoruz. İlk 3 hafta iyi sonuçlar aldık, bu çıkışımızın devam etmesi en büyük isteğimiz.

 

Teknik patronunuz Emre Perçinci hakkında neler söylemek isterdiniz?

Emre hocanın bizimle çok iyi diyalogları var. Esprileri ve bize davranışları ile örnek alınması gereken bir hoca. Özellikle biz genç oyunculara çok şey kazandırıyor.  Bizim hep arkamızda duran bir hoca. Disipline çok önem veriyor. İnşallah birlikte başarılı bir sezon geçiririz.

 

Son yıllarda genç oyunculara önem gösteren takım sayısı olukça fazla. Yaz döneminde herhangi bir takımdan transfer teklifi aldınız mı?

Transfer teklifi aldığım takımlar oldu. Emre hoca ve ekibiyle çalışmak istedim. Bana çok şeyler katabileceklerini düşündüğüm için tekliflere çok sıcak bakmadım. Bu takımın parçası olmak istedim, Kaymaklı benim evim burada kalmak için çok çaba sarf ettim.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Futbol benim için bir hobiden daha fazladır. Hedeflerim Kuzey Kıbrıs’ta gelebileceğim en iyi noktaya ulaşabilmek. Kupalar kazanmak, şampiyonluklar yaşamak ve her zaman hatırlanmak örnek gösterilecek bir kişi olmak. Bunun için çok çalışmam gerektiğinin bilincindeyim. Ülke futboluna birçok şey kazandıran oyuncular da eskiden bu yollardan geçti. Bir yere gelmek istiyorsanız, çok çalışmalısınız.

 

Peki, son olarak sizden küçük oyunculara kendilerini geliştirmelerini için neler söylemek isterdiniz?

Büyüklerinin söylediklerini her zaman dinlemelerini tavsiye ederim. Aynı zamanda boş vakitlerini değerlendirmelerini, salonda çalışarak ekstra antrenmanlar yapıp kendilerini söyleyebilirim. Kendilerini geliştirmeyi her zaman ön planda tutsunlar.

snn_5796.jpg
Barkın Özaşık, geçen sezonu Süper Lig ekiplerinden Binatlı'da geçirdi...


GENÇ OYUNCU HAKKINDA BİLGİ

Şu anda 19 yaşında olan ve bu genç yaşına rağmen, kendini kısa sürede kanıtladı. Barkın Özaşık, ilk A takım deneyimini Küçük Kaymaklı’da 2017-2018 sezonunun 7’nci haftasında Yenicami maçında yaptı. O sezonun ilk devresini Küçük Kaymaklı’nın U21 takımında geçiren genç oyuncu, aynı sezonun ikinci devresinde kiralık olarak Göçmenköy’e transfer oldu. Geçen sezonda da tecrübelenmesi için Binatlı’ya kiralanan Özaşık, bu sezon başında esas takımına geri döndü. Şu ana kadar toplamda 55 A takım maçına çıkan Barkın Özaşık, bu maçlarda 3 gol attı. Barkın U15 takımında 35 maçta 18 gol, U21 takımında da 88 maçta 24 gol atmayı başardı.

Bu haber toplam 2898 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.