“Örnek gösterilen bir futbolcu olmak istiyorum”

“Örnek gösterilen bir futbolcu olmak istiyorum”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (5) – CEVDET GÜRSEL ALICI

A+A-

K-Pet Süper Lig’in flaş ekibi Türk Ocağı’nın genç oyuncusu Cevdet Gürsel Alıcı, ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu oldu Oyuncu, genç yaşına rağmen şu ana kadarki anılarını, hem de gelecekteki futbol hayatı hakkında konuştu

 

“Hocaların üzerimde çok büyük emeği ve destekleri var.  Bu bana güç veriyor.  Gol attıkça da özgüvenim artıyor. Hedefim daha çok çalışıp yurt dışında oynamak ve Kıbrıs’ta örnek futbolcu olmak. Her zaman gençlerin örnek aldığı oyunculardan biri olmak istiyorum”


Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor. Gençler, A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu haftaki konuğumuz son haftalarda adından bir hayli söz ettiren Türk Ocağı’nın genç oyuncusu Cevdet Gürsel Alıcı. Türk Ocağı’nın 5 maçta 5 galibiyet almasında katkıları bulunan genç oyuncu, hem kısa sürede yaşadığı başarıları, hem de gelecekteki hedeflerini anlattı.

 

Kısa süre önce Türk Ocağı’nın A takımına yükselen genç oyuncularından birisiniz. A takımda çıktığınız maçı anlatabilir misiniz?

İlk maçım 31 Mart 2019 tarihinde evimizde oynadığımız bir Binatlı maçıydı. İlk kez oyuna gireceğim için açıkçası heyecanlıydım. Maça girdiğimde 2-0 öndeydik pek bir şey yapmama gerek yoktu ama ben kendimi gösterme çabasındaydım elimden geleni yapmıştım. O maçı futbol hayatım boyunca unutmayacağım.

 

Türk Ocağı U21 takımının son yıllardaki başarıları A takımı da etkiledi. Sizin gibi birçok genç oyuncu A takımda şans bulmaya başladı. Bu konuda neler söylemek isterdiniz?

Benim düşüncem, biz genç oyuncular için şans genç takım hocamızın A takımda Ahmet hocamızın yardımcısı olması. Bu sayede genç takımla A takım arasında köprü oldu. Genç takımda oynayan oyuncular için bu durumun en büyük şans olduğunu söyleyebilirim. Bu sayede A takımda zaman zaman süre bulup, tecrübe kazanıp önümüzdeki yıllara direk A takımda oynama seviyesine gelebiliyorsunuz.

 

“Gol attıkça özgüvenim artıyor”

Son dönemlerde takımını sırtlayan oyunculardan birisiniz bu konuda neler söylemek isterdiniz?

Bunu tamamen özgüven kardeşlik, takım olmak duygusuna bağlıyorum. Hocaların üzerimde çok büyük emeği ve destekleri var.  Bu bana güç veriyor.  Gol attıkça da özgüvenim artıyor. Her maçta saha fazla tecrübeler ediniyorum. Bu, iyi bir şey inşallah devam eder.

img_9321-001.jpg

U21 takımında yakaladığınız başarılardan bahsedebilir misiniz?

U21 takımında namağlup şampiyon olduk, gol kralı oldum, en çok gol atan, en az gol yiyen ve bir sürü başarılarımız oldu.  Bir tek Ahmed Sami Topcan Kupası’nı kazanamadık. O da içimizde büyük bir yara açtı ama genelde bu başarıların gelmesindeki en büyük sebep hocamızın arkamızda olmasıydı. Takımda kardeşlik ile aile ortamı olması da başarıyı getiren en büyük unsurlardan biriydi.

 

U21 takımında gol krallığı yaşadınız. Bu konuda ne söylersiniz?

Aslında bu yaşadığım gol krallığı sadece benim başarım değil hocamın, takım arkadaşlarımın, yöneticilerimin desteğiyle olan bir başarıdır. Bu başarıyı yaşadığım için çok mutluyum. İnşallah ilerideki yıllarda A takımda da aynı başarıyı yakalamak istiyorum.

 

“Örnek bir futbolcu olmak istiyorum”

Gelecek hakkında hedefleriniz nelerdir?

İlk 11 oynayıp takımda kalıcı olmak, gol krallıkları yaşamak, Türk Ocağı’nda efsane olmak gibi hedeflerim var.  Geleceğim hakkında söyleyeceklerim ise daha çok çalışıp yurt dışında oynamaktır.

Kıbrıs’ta örnek futbolcu olmak istiyorum. Her zaman için gençlerin örnek aldığı oyunculardan biri olmak istiyorum.

 

Sizin gibi genç oyunculara buradan neler söylemek isterdiniz?

Hiç bir zaman usanmadan çalışmayı bırakmasınlar, hocalarını, takımda yer alan büyüklerini dinleyerek tecrübe kazanmaya çalışsınlar. Zaten gerisi özgüvenle birlikte gelecektir.

 

Son olarak senin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Öncelikle bu röportaj için size teşekkür ediyorum. Gereken her şeyi söylediğimi düşünüyorum Hedeflerim doğulusunda çalışmaya devam edeceğim…


Attığı gollerle dikkatleri üzerine çekti

Türk Ocağı’nın genç oyuncularından biri olan ve son haftalarda atığı gollerle dikkat çeken genç oyuncularından biri Cevdet Gürsel Alıcı, geçtiğimiz sezonun ikinci devresinden bu yana A takımda forma şansı buluyor. Geçtiğimiz sezonun ikinci devresinden bugüne kadar 21 A takım maçına çıkan Alıcı, 4 gol attı. Daha önce U21 Ligleri’nde mücadele eden genç oyuncu Türk Ocağı’nın U21 takımında çıktığı 137 maçta 73 gol atmayı başarmıştı. Ondan da önce kısa bir süre olsa da U15 takımında da oynayan Cevdet, orada da 25 maça çıkmış ve 7 gol kaydetmişti. Genç oyuncu, bu sezon A takımda şu ana kadar ön planda olmayı başardı. Küçük Kaymaklı maçında 2, Merit Alsancak Yeşilova ve ilk hafta oynanan Mağusa Türk Gücü maçında da 1’er gol atarak takımını ipten aldı.

Bu haber toplam 3573 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.