“Önce biz kendimizi geliştirmeliyiz”

“Önce biz kendimizi geliştirmeliyiz”

GELECEĞİN KRAMPONLARI YAZI DİZİSİ (26) – HALİL İBRAHİM SİVRİ

A+A-

“KENDİMİZİ GELİŞTİRMELİYİZ”… ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu Halil İbrahim Sivri; “takımların kendini geliştirmesi lazım. Tesisleşme çok önemli. Soyunma odaları, sahalar geliştirilmeli. Önce biz kendimizi geliştirmeli, sonra dışarıya açılmalıyız.”

 

“ÇOK ÇALIŞMAK GEREKİYOR”…  “Başarılı olmak için çok çalışmak lazım. Ekstra çalışmalar yapmak takımdaki büyüklerimizi ve hocalarımızı dinlemek gerekiyor.”

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemiz futbolunda takımlar genç oyunculara şans veriyor, gençler A takımda kendilerine verilen şansı iyi değerlendirmek için çalışıyor. ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinde bu fırsatı yakalayan oyuncular, düşüncelerini ve hedeflerini anlatıyor.

 

‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisinin bu haftaki konuğu, Süper Lig ekiplerinden Cihangir’in genç oyuncusu Halil İbrahim Sivri… Şu anda 18 yaşında olan Sivri, şu ana kadar yaşadığı anıları ve geleceği hakkındaki hedeflerini her hafta YENİDÜZEN’de yayınlanan ‘Geleceğin Kramponları’ yazı dizisine anlattı.

 

İlk çıktığınız A takım maçında duygularınız nelerdi?

İlk A takım maçım, geçen sezonki Küçük Kaymaklı maçıydı. 85’inci dakika oyuna girdim. Hayalini kurduğum A takım kariyerini gerçekleştirdiğim için o an içimde hem heyecan vardı, hem de mutluluk vardı. O maçı kazanmıştık.

 

Sizin için nasıl bir sezon geçiyor?

Sezona çok iyi başladık.  Şu ana kadar da çok güzel geçiyor. Sezon başı belirdiğimiz ilk 3 hedefi bulunuyor. Bu kalan 8 hafta zarfında elimizden gelenin en iyisini yapıp belirlediğimiz hedefe ulaşmak için mücadele edeceğiz.

 

Gelecek için hedefleriniz nelerdir?

Esas hedefim Türkiye’de profesyonel liglerde oynamak. Onun için çalışacağım. Olmazsa da burada şampiyonluklar yaşamak ve örnek gösterilen bir futbolcu olmayı hedefliyorum.

 

"Önce kendimizi geliştirmeliyiz"

Size göre ülke futbolunun en büyük sorunu nedir?

Kıbrıslı Türklere uygulanan ambargolar artık kalkmalı. Ambargolar kalkınca futbolumuzun önü açılacak ve futbolumuz daha iyi yerlere gelecek. Bunun yanında takımların da kendini geliştirmesi lazım. Tesisleşme çok önemli. Soyunma odaları, sahalar geliştirilmeli. Önce biz kendimizi geliştirmeli, sonra dışarıya açılmalıyız.

 

Son dönemlerde sizin gibi genç oyunculara oldukça önem veriliyor. Genç bir oyuncu olarak bu konuda neler söylemek istersiniz?

Çok çalışmalılar. Kendilerine bir hedef belirlemeleri lazım ve hocaların dediklerini iyi dinlemeliler.  Kötü alışkanlıklardan uzak durulması gerekiyor. Görüyoruz ki, bunları yapmak işe yarıyor ve gençlere önem veriliyor. 

 

"Çok çalışmak lazım..."

Size göre başarılı olmanın sırrı nedir?

Başarılı olmak için çok çalışmak lazım. Ekstra çalışmalar yapmak takımdaki büyüklerimizi ve hocalarımızı dinlemek gerekiyor. Düzenli beslenip, düzenli uyku uyumalıyız. Başarılı olmak istiyorsak bunları yapmalıyız.

 

Son olarak senin eklemek istediğin bir şeyler var mı?

Kendi kariyerim açısından çok çalışarak hedeflediğim yerlere gelmek için elimden gelenin fazlasını yaparak istediğim yerlere ulaşacağım.  Bunu da buradan belirtmek isterim. Beni alt yapıdan A takıma çıkaran Hasan hocama ve yönetime çok teşekkür ederim.  Son olarak sizlere ve Yenidüzen gazetesine biz genç oyunculara böyle bir fırsat sunduğunuz için çok teşekkür ediyorum.


Genç yaşına rağmen A takımda şans buluyor

Halil İbrahim Sivri, 2020 doğumlu ve henüz 18 yaşında… Cihangir’in altyapısından yetişen genç oyuncu, ilk A takım deneyimini 2018-2019 yaşadı. Bu genç yaşına rağmen zaman zaman A takımda forma şansı bulan Sivri, A takımlar kariyerinde şu ana kadar 1 de gol kaydetti. Genç oyuncu, A takımlar bazında ilk golünü bu sezon Nicosia Group Kıbrıs Kupası’nın ilk turunda oynadıkları Ozanköy maçında atmıştı.

img_1253.jpg

Bu haber toplam 2957 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.