“Kurs tamamlanmazsa kaos olacak”

“Kurs tamamlanmazsa kaos olacak”

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği (KTFAD) Başkanı Süleyman Göktaş, Teknik direktörlük kursunun tamamlanması gerektiğini, aksi takdirde futbolda kaos olacağını söyledi.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği (KTFAD) Başkanı Süleyman Göktaş, Coronavirüs (Covid-9) salgını nedeniyle yapılamayan Teknik Direktörlük kursunun tamamlanması gerektiğini, aksi takdirde, sezon içerisinde bir kargaşa olacağını söyledi. KTFF Genel Kurulu’nda yapılan önerge ile yapılamayan teknik direktörlük kursu hakkından yararlanamayan A lisans sahibi antrenörlerin geçici olarak kurs açılana kadar bu statüde sayılması konusunu YENİDÜZEN’e değerlendiren Göktaş, hocaların bilgilerini tazelemesi gerektiğini ve eğitimin şart olduğunu dile getirdi.

 

Göktaş: Kursun tamamlanması gerekiyor

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Göktaş, kursun ilk aşamasının pandemi öncesi yapıldığını hatırlatarak, 2’nci aşamasının da yapılması gerektiğini söyledi. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu yetkilileriyle istişare içinde olduklarını belirten Göktaş, önümüzdeki günlerde antrenmanlarla birlikte kursun da yapılmasını talep etti. Göktaş sözlerine şöyle devam etti: “Hocalarımız için son derece önemli olan bu kursun ikinci aşaması pandemi dolayısıyla yapılamadı. Önümüzdeki günlerde antrenmanlar yeniden başlayacak. Antrenmanlar başlayabiliyorsa kurs da yapılabilir demektir. Bilindiği üzere karantina uygulaması olduğu için Türkiye’den hoca gelmesi çok zor. Unutulmamalı ki, bizim ülkemizde de bu işin erbabı diyebileceğimiz hocalarımız mevcut. Onlarla bu kursu tamamlayabiliriz. Biz dernek olarak eğitimin sürekliliğine inanıyoruz. Bilgileri tazelemez çok önemlidir. Eğitimin zararı değil, yararı var. Eğer, A Lisansı bulanan hocalarımız kurs yapılmadan teknik direktör olarak kabul edilirse, B Lisans hocaları A Lisansa, C Lisans hocaları da B Lisansa geçmek isteyecek. Bu da futbolumuz içerisinde tam bir kaosa neden olacak. Bu konuda tek gerçek var; Eğitimi eksiksiz al, işini yap.”

 

Genel Kurul bu akşam, tek aday Göktaş

Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği olağan genel kurulu yapılıyor. Dernek lokalinde yapılacak olan seçimli olağan genel kurul bu akşam saat 18.30’da başlayacak. KTFAD’da uzun yıllardır başkanlık yapan Süleyman Göktaş, yeni dönemde başkanlığa adayı olduğunu açıklayarak, genel sekreterliğe yazılı olarak müracaat ederek, genel kurula tek aday olarak girecek. Dernekte ilk başkanlık görevini Özer Esenyel yarapken, Ali Çetin Amcaoğlu, Mahmut Özçınar’dan sonra görevi devralan Süleyman Göktaş en uzun süreli başkanlık görevinde bulunan isim olarak dikkat çekiyor.

Bu haber toplam 3438 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.